Reklama

Reklama

Smrtící atrakce

  • Česko Smrtící přitažlivost (festivalový název) (více)

Jak se první nesmělé milostné vzplanutí mění v poslední stisknutí spouště...  V tomto filmu vystupuje v hlavní roli nová mladá americká hvězda Winona Ryder, která ztvárnila několik významných rolí ve filmech Beetlejuice, Dracula, Mořské panny. Dále hrají Christian Slater, kterého známe z filmu Robin Hood - Král zbojníků a Shannen Doherty, proslulá rolí v TV seriálu Beverly Hills 90210.
Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm, jak láska může změnit původní záměry - to vše uvidíte v tomto napínavém a rozporuplném snímku. (IMAGO Video)

(více)

Recenze (71)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si hovoril, že čo za chobotinu to zas pozerám, no postupom času sa ukázalo, že ono to vlastne až taká chobotina nie je. Naoko hlúpe konanie postáv, uletené dialógy a jednotlivé čudesné situácie tu v sebe skrývajú inteligentnú satiru a veľkú dávku čierneho humoru. Škoda, že to medzi hlavnými postavami (W. Ryder a Ch. Slater) nefungovalo tak ako malo, skrátka necítil som medzi nimi žiadnu iskru, pričom tie ich doťahovačky medzi sebou mi prišli často šedivé a mdlé. Tiež ten záver som si prial trochu iný, podstatne tvrdší. Celkovo som však spokojný, lepší priemer. 65/100 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Rozhodnutí se zabít je nejdůležitější v životě, měli bychom si o tom promluvit, stav se za mnou po vyučování"   Nekorektní a braková středoškolská vybíjená, která sice zdaleka nedosahuje kvalit opravdových perel žánru ,  ale svou amorální kvalitu rozhodně má.  V závěru  sice ustupuje černá komedie až vlastně smířlivé moralitce, ale budiž. Zřejmě pak  i inspirativní film  pro budoucí americké středoškoláky... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brutálny film. Čierna komédia, ktorá vystupuje z tradičného afektovaného štýlu žánru a ponecháva si len vražedný humor. Základom úspechu je jednoznačne úžasný scenár, ktorý bez akéhokoľvek preháňania možno označiť ako jeden z najlepších scenárov desaťročia. Britké brutálne slangové hlášky a subkultúrne narážky sa valia z úst perfektných hercov (Christian Slater je maniakálne dokonalý!) a spájajú sa v mnohých scénach, ktoré sa v momente stávajú kultom (dve najcoolovejšie zapálenia cigariet v dejinách filmu!). ()

TO 

všechny recenze uživatele

Na škole jsou nejoblíbenějšími studentkami tři Heleny a jedna Veronika (Winona) už má dost jejich nadvlády a rozhodne se jim vzepřít, jenomže si za parťáka vybere psychopatického pyromana, který to pojme dost vražedně a škola se otřese v základech. Vynikající černohumorná teen podívaná, svižná s výbornou Winonou a Slaterem, který jede stejně dobře jak v Pump Up the Volume .Takhle nějak má černá komedie asi vypadat. (na VHS jako Smrtící atrakce) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Winona Ryder je Veronica, sklamaná populárna dievčina, ktorá sa zapletie s nebezpečným samotárom - Christianom Slaterom ako zlomyseľný JD. Spoločne sa pokúšajú napraviť sociálne krivdy na svojej strednej škole. Od ikonickej úvodnej sekvencie až po výbušný koniec je každá scéna temne komická a kvapká z nej irónia. Vyzerá to skoro precvičene, keďže výkon takmer každého herca je bezchybný. Najmä Winoni Ryder, ktorá žiari svojim nepokojným písaním si do denníka a neverím, že Slater ešte niekedy stvárnil takú dokonalú rolu vo svojej doterajšej kariére. 7,5/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (25)

  • Barvy kroketových pálek a kroketových koulí, které každá Heather vlastní, nejsou vybrané náhodou. Heather Duke (Doherty) má zelenou, která reprezentuje závist, kterou chová k vrchní Heather. Heather McNamara (Falk) má žlutou, která reprezentuje zbabělost. A Heather Chandler (Walker) má rudou, reprezentující moc, vůdcovství a sex-appeal. (Tom Riddle)
  • Scenárista Daniel Waters měl nejprve "velké oči". Přál si, aby jeho příběh režíroval velikán Stanley Kubrick. V jedné z úvodních scén vzdává přímou poctu jeho snímku Olověná vesta (1987). Domníval se, že je to jediný tvůrce, který scénář převede na plátno. Kubrick ale nereagoval ani na několikáté upozornění, a tak Waters nakonec svěřil své dílo režiséru Michaeli Lehmannovi. (Epistemolog)
  • Winona Ryder v následujících letech často usilovala o pokračování filmu. Scenárist Daniel Waters v jednom rozhovoru naznačil, že má plán. Tentokrát by se vše odehrávalo v prostředí vysoké politiky a Meryl Streep by si zahrála senátorku. Později ale vše popřel. Uvažovalo se i o televizním seriálu, který by se odehrával 20 let po původních událostech, ale v roce 2013 vše stanice Bravo definitivně "odpískala". Jedinou vazbou na původní film je tak muzikál, který byl v roce 2014 uveden na jedné divadelní scéně mimo Brodway. (Epistemolog)

Reklama

Reklama