Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Kuffs je jednadvacetiletý mladý muž, který nemá zrovna nejšťastnější období. Nedokončil střední školu, vyhodili ho z práce a jeho přítelkyně Maya mu oznámí, že s ním čeká dítě. Nemá příliš chuti do ženění, a tak se rozhodne přítelkyni opustit a zmizet někam hodně daleko. Všechno ovšem tak snadné řešení nemá. Když je jeho bratr Brad zastřelen, získá George jako poněkud neobvyklé dědictví jeho rajón. Brad byl totiž náčelníkem a majitelem jednoho z rajónů soukromé policie (Special Patrol), která v San Franciscu funguje už od poloviny 19. století a je placena místním obyvatelstvem. Vzápětí po pohřbu ho osloví obchodník s nemovitostmi Sam Jones, který chce jeho rajón odkoupit a nabídne mu sto tisíc dolarů. Zájem má také policista Bill. George se však rozhodne, že si rajón ponechá, hodlá dopadnout bratrova vraha Kanea, kterého sice policii identifikoval, ale ten měl příliš dobré právníky, a tak musel být propuštěn pro nedostatek důkazů. Začátky služby nejsou snadné. Jako parťáka na první hlídku dostane bývalého policistu Teda Bukowského, se kterým si zpočátku nepadnou do oka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujimava premisa, ale mizerne rozvlacne spracovanie. Postavy prilis ploche a nezaujimave (herci predvadzaju rutinne vykony) a aj zriedkavy trochu originalnejsi napad, ktory tvorcovia dostali (hlavny hrdina komentuje jednotlive udalosti priamo do kamery) posobi skor otravne ako osviezujuco (lebo jeho komentare nie su pre film vobec prinosne). Nudny film, ktory nestoji ani za jedno pozretie. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Je to takový zvláštní film. Svým způsobem se jedná o zábavnou synopsi určitostí poukazující na film Policajt v Beverly Hills  a to nejen podobností některých scén, ale i podobnou hudbou, která má sice jiné tóny, ale stálou hudební pecku  Harold Faltermeyer - Axel F (1984) Beverly Hills Cop  připomíná dokonale. Christian Slater v roli poněkud svérázného a prostořekého mladíka hýřící svou mladistvou energií, který se snaží najít vraha svého bratra pracujícího u policie, načež se sám stane policistou a jde z jednoho maléru do druhého. Avšak jeho poslání má úspěšný vývoj, jen je vlivem svými maléry nepochopen. Celé je to odlehčené zábavnou sférou daný skutků, které v podstatě těží jen na Slaterově nekonečně charismatickém úsilí o dokonalost. Dějový vývoj se po celou stopáž pomaloučku roztáčí a to až do akčního finále, za který by se nemusel stydět lecjaký akční film. Rušivě jen může působit občasná Slaterova promluva směrem do kamery, tedy k divákům, ale přijde na to. Ale jo, scénář je dosti banální, ale to kompenzuje originální přístup k věci a satirická hravost. Hodně se také odkazuje na jiné filmové počiny, aniž by to svou humornou stránkou nějak sklouzávalo až do parodie. Například dějová etuda se psem na Turner a Hooch a nebo také na konkurenční K-9, můj přítel se studeným čumákem . No, Christian Slater sice není tak dobrý jako Eddie Murphy ve výše zmíněném snímku, na který se tu hraje, takže díru do filmového světa to udělat určitě nemohlo. Avšak svou zábavnou náturou i tak dokáže přivést na jiné myšlenky. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Je velice zajímavé a podařené komunikování George Kuffse ( Christian Slater ) z diváky pomocí kamery ( Thomas Del Ruth ). Prostě se dívá do kamery a dává všem na vědomí, že o nich ( nás ) ví. Mila Jovovich už tenkrát byla kočka. Netušil jsem, že jsou v San Francisku takto rozdělené okrsky mezi soukromé osoby pro vymáhání práva. CITÁT - Asi mě čeká vážné životní rozhodnutí ( opět zděleno kameře ) ......... Kuffs zdědil okrsek a chce ho vést. Stal se prostě šéfem Speciální hlídky. Ve 45 minutě je krásný zpomalený záběr na letící kulku. CITÁT - Hele, chcete vidět ten průstřel ?......... CHYBA VE FILMU - A v 60 minutě už po průstřelu nemá Kuffs na těle ani známečku. Na scéně se zjevuje Hrom. Hrom je ..... je pes - supráckej a nádhernej pes. Film má vtip, dobré dialogy, komunikaci z divákem, akci, střílečky i lásku. CITÁT - Nerad se opakuju, ale zatýkám vás !!!........ Hudbu dělal Harold Faltermeyer a ve filmu, mimo jiné, zazní Regulators se songem Need for speed. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších akčních komedií, kde si člověk vyslechne pár hlášek a i nějaké té akce si rozhodně užije. Příběh je celkem originální a rozhodně se netváří jako běžný snímek plný policejních přestřelek. Rozhodně se ale tento film nedá brát vážně, právě naopak. Cílem bylo brát vše s nadsázkou a diváky pobavit a zabavit, což se myslím, se povedlo na jedničku. Příběh vypráví o mladém 20ti letém odpadlíkovi, který břebírá vedoucí pozici u policie po svém bratrovi, který byl zabit. Tuto roli výborně ztvarnil můj oblíbený Christian Slater, který mě v 80. a 90. letech na plátnech dokázal vždy nadchnout. Tento ne moc známý a ne moc výrazný herec by si podle mého zasloužil větší uznání. Kuffs je jednoduše dobrá akční komedie, která dokáže pobavit. A nesmím také zapomenout na mlaďonkou a krásnou Millu Jovovich, takže je rozhodně na co se dívat. -"I got women to do. Places to see!". ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

No tak teda - nestačím se divit některému hodnocení tohoto snímku. Na mě osobně to nijak nezapůsobilo. Sice oceňuji originalitu hrdiny mluvícího do kamery, ale upřímně: mě to spíš štvalo, než že by mě to zaujalo... místy mě ten Slaterův problém se samomluvou až vytáčel. Scény, které měly být akční, mi přišly jako vystřižené z trapné nepodařené parodie a scény, u kterých jsem se měla smát (nejspíš - nejsem si tím jistá), mi absolutně směšné nepřišly. Zato mi přijde, že Slater není typ ideální do tohoto filmu - popravdě jsem se těšila, až Christian řekne: "Zavřete oči, odcházím." :-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Scenáristé, producenti a režiséři Bruce A. Evans a Raynold Dideon tvrdí, že hned od první myšlenky o natočení tohoto snímku počítali do hlavní role s Christianem Slaterem. (Terva)
  • Pôvodne sa film začal natáčať pod názvom Gun For Hire. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v San Franciscu, kde se odehrává i děj filmu. (Terva)

Reklama

Reklama