Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Slater v úlohe mladého chalana z New Yorku, je nútený sa presťahovať do malého mestečka v Arizone, kde jeho otec dostal skvelú prácu. Sám, bez kamarátov, bez priateľky, znudený životom, začne rozprávať do éteru cez krátkovlnnú vysielačku ktorú mu kúpil otec, aby mohol komunikovať s priateľmi. Jeho večerné monológy sa stanú populárne medzi miestnymi tínedžermi, a z obyčajného slušného chlapca cez deň, sa v noci stáva Dj HARD HARRY, idol miestnych tínedžerov a klinec v zadku riaditeľky strednej školy. Tvrdá hudba a oplzlé reči striedajú hlboké myšlienky o starostiach stredoškolákov. Silu svojho vplyvu si uvedomí, keď sa jeden z jeho poslucháčov zabije. Rozbieha sa tak sled udalostí, ktoré spravia z malého pokojného mestečka vriaci kotol, v ktorom vypláva na povrch veľa špinavostí.

Tento film je zo života amerických tínedžerov 90. rokov, ale načrtáva tu mnoho vecí ktoré budú asi aktuálne vždy. Harry v svojich vystúpeniach preberie samovraždu, zmysel života, pocity osamelosti a iné problémy, ktoré trápia mladých ľudí po celom svete. Filmu nechýba zmysel pre humor, no ale aj dramatický dej, napätie a optimistický ladený koniec, aj keď určite nie v zmysle klasického happyendu. (oPICKA3773)

(více)

Recenze (53)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Dobrý vědět, že ještě nejsem tak stará bába, abych si nedokázala užít film o "pubertální revoltě". Chvíli se to dokonce stupňovalo na 5* (asociál Slater + mikrofon = sex; a to jsem ho doteď nijak nemusela), ale ke konci už to moc vyměklo. Škoda. I tak hodně, hodně příjemný. _____ (před pár lety by to těch 5* asi bylo, ale přece jen už bydlim ve svym) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byla hlavně skvělá a velká show Christiana Slatera, prima kluka, kterého takhle vůbec neznám, jeho Marek i Harry byl bezvadnej a je vidět, že Allan Moyile do toho musel dát i kus svého srdce. Škoda, že to je další snímek, který je téměř neznámý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zachytit mne tento snímek v době svého vzniku, tak bych patrně začal pájet vysílací přístroj, vysvlékl se do naha a pouze s "kroužkem na ptákovi" bych vyřvával na tajných vlnách své pravdy do vzduchu. S přibývajícím věkem se mi někam zakutálela jedna hvězda, ale pamatovat si o něco lépe svou mladistvou rebelii, tak by se to nemohlo stát. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Teenagerská pecka a životná rola Christiana Slatera. Trochu škoda prepáleného finále ale ten film má stále čo povedať a oplatí sa mu načúvať. Veľmi dobré a škoda, že málokto to pozná ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Christian Slater. Mikrofon. Devadesátky. Nostalgie. Naivní i opravdové. Nahý a s kroužkem na penisu. Christian Slater. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nostalgie největší, aneb už ani nehádám, po kolika letech jsem to dnes viděla, ale v dětství jsme tohle vysílání s kámošema ladívali v jednom kuse a chtěli jsme být jako Mark. A ten kluk je i po letech silně poslouchatelný. Některé filmy holt skoro nestárnou. Talk Hard! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol na mladého Slatera povedal... Ani po toľkých rokoch to nestratilo na hlasitosti, ešte raz musím pochváliť Christiana, vážne ma milo prekvapil (V lepšej úlohe som ho nikdy nevidel). Manifest myšlienok študenta, ktorý dokázal rozprúdiť masy... 8/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ví jak zaujmout. Je osobitý, stylový, originální. Slaterova postava rádiového piráta má naprosto neskutečný scénář a jeho každodenní vysílaní má dobré myšlenky. Ačkoli se film po většinu doby tváří jako komedie, nebojí se přepnout ani na vážnější vlnu, která překvapivě funguje stejně dobře, ne-li líp. Christian Slater je vynikající a mezi ním a v té době začínající Samanthou Mathis to správně jiskří i beze slov. Mnoho filmů, kde takhle bojují proti "systému" se už nedělá, o to víc mě tenhle potěšil. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Vskutku originálna teenage vec s dokonalým Christianom, úžasným Cohenom, trošku slabším koncom, ale mala som to na plné pecky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Část tohoto filmu jsem zřejmě (není to jisté) viděl v rámci vyučování na hodině angličtiny ještě na gymplu. Nedokoukali jsme ho, a tak jsem si na něj po letech vzpomněl. Začátek je trochu rozpačitý, výlevy v éteru jsou na můj vkus zbytečně násilné a dlouhé, ale jakmile si pirátského moderátora všimne širší okolí, film získá grády a na konci budete pěkně napnutí, jak to dopadne. Je to trochu americký, je to trochu výchovný, ale já tyhle film z no name high school prostě můžu. Samantha Mathis v tomhle byla docela kost, i když já bych si vybral spíš blondýnku Cheryl Pollak. Jekyll a Hyde po éterovsku. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tahle radioamatérská revoltní zaprděnost útočí na post nejhorší slateroviny (Slater byl vždycky divnej, je divnej a taky zůstane divnej) co je k vidění a působí snad ještě víc prehistoricky, než období hippies, ty navíc omlouvá pošahanost z drog, které v tomto případě nelze vinit z exaltovanosti výstupů nebo naopak z absence herecké zúčastněnosti... proto není divu, že jsem drtivou většinu pánů herců už jaktěživ nespatřila a doufám, že ani nespatřím. Prý TALK HARD, tak jo - stálo to za hovno. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ten film má naivně rebelskou atmosféru jak ze 60tých let. Christian Slater podává ve své one man show rozhlasového DJ vynikající výkon a scény se Samanthou Mathis jsou tak sexuálně nabité, až málem z obrazovky začínají sršet jiskry. Scéna na předzahrádce je bolestně lačná. Mrzí mě, že ji prostě nepopadl a hezky ji neo.... ___ Je to sice hodně naivní a přepísknuté (nevěřím takové semknutosti studentů, ani lehce karikovaně podanému vedení školy), ale zároveň to má i sílu výpovědi jedné naštvané generece a jejích problémů. ____Čtvrtou hvězdu dávám i za to, že poprvé jsem ten film viděla před velmi dlouhou dobou a doteď si na něj pamatuji. Patří mezi snímky, které umí udělat dojem. /12. 11. 12./ ()

Nazghul 

všechny recenze uživatele

Takhle má podle mne vypadat teenagerovský film! Leč stará, ale stále úžasná podívaná s výborným Christianem Slaterem a Samanthou Mathis. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava tohoto filmu je inteligentní, ale frustrovaný a stydlivý teenager, který se se svými rodiči přestěhoval do Arizony. Rodiče mu darovali vysílačku na krátké vlny, aby mohl být ve spojení se svými starými přáteli, ale místo toho začal vysílat z pirátské stanice jako DJ Hard Harry, který se zanedlouho stal kultovním hrdinou mezi místními posluchači. Ve svém vysílání kritizoval osobnosti a jejich nedostatky ze střední školy. Když jeden z jeho posluchačů nečekaně spáchal sebevraždu, ve škole nastal chaos a Mark se rozhodl odejít ze školy. Vedení se rozhodlo pozastavit Harryho vysílání. Taková jednoduchá, ale za to svižná a milá oddychovka. Navíc Christian Slater v hlavní roli. Plus skvělá hudba. - "Now I feel like killing myself, but luckily, I'm too depressed to bother." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl v plánu jiný film se stejným českým názvem (Na plný pecky), ale narazil jsem na tohle a nelituji. Příběh tichého studenta, který se po nocích mění v ďábelského DJ, který zvedne po čase začne výrazně ovlivňovat nejen mladé posluchače, ale i městečko, kde působí, mě chytil. Hercům dominoval Slater, pro něhož to byla jedna z jeho nejlepších rolí. 80% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

No páááni :-) tohle je naprosto geniální, úplně mi to vyrazilo dech!!! Po dlouhý době zase něco pořádnýho. Hned od první minuty jsem u toho byla jak přikovaná. Super atmosféra od začátku až do konce. Hodně mě zaujala originalita, námět, hudba, herci (hlavně Christian Slater), ... Celkově nemám co vytknout :-) A stejně mám pocit, že se dřív točily lepší filmy než teď ...Tenhle film je toho příkladem. Většina mých oblíbených filmů je právě z doby kolem roku 1990. Pro mě to je jasných 5* ()

Reklama

Reklama