Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Slater v úlohe mladého chalana z New Yorku, je nútený sa presťahovať do malého mestečka v Arizone, kde jeho otec dostal skvelú prácu. Sám, bez kamarátov, bez priateľky, znudený životom, začne rozprávať do éteru cez krátkovlnnú vysielačku ktorú mu kúpil otec, aby mohol komunikovať s priateľmi. Jeho večerné monológy sa stanú populárne medzi miestnymi tínedžermi, a z obyčajného slušného chlapca cez deň, sa v noci stáva Dj HARD HARRY, idol miestnych tínedžerov a klinec v zadku riaditeľky strednej školy. Tvrdá hudba a oplzlé reči striedajú hlboké myšlienky o starostiach stredoškolákov. Silu svojho vplyvu si uvedomí, keď sa jeden z jeho poslucháčov zabije. Rozbieha sa tak sled udalostí, ktoré spravia z malého pokojného mestečka vriaci kotol, v ktorom vypláva na povrch veľa špinavostí.

Tento film je zo života amerických tínedžerov 90. rokov, ale načrtáva tu mnoho vecí ktoré budú asi aktuálne vždy. Harry v svojich vystúpeniach preberie samovraždu, zmysel života, pocity osamelosti a iné problémy, ktoré trápia mladých ľudí po celom svete. Filmu nechýba zmysel pre humor, no ale aj dramatický dej, napätie a optimistický ladený koniec, aj keď určite nie v zmysle klasického happyendu. (oPICKA3773)

(více)

Recenze (53)

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ví jak zaujmout. Je osobitý, stylový, originální. Slaterova postava rádiového piráta má naprosto neskutečný scénář a jeho každodenní vysílaní má dobré myšlenky. Ačkoli se film po většinu doby tváří jako komedie, nebojí se přepnout ani na vážnější vlnu, která překvapivě funguje stejně dobře, ne-li líp. Christian Slater je vynikající a mezi ním a v té době začínající Samanthou Mathis to správně jiskří i beze slov. Mnoho filmů, kde takhle bojují proti "systému" se už nedělá, o to víc mě tenhle potěšil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl v plánu jiný film se stejným českým názvem (Na plný pecky), ale narazil jsem na tohle a nelituji. Příběh tichého studenta, který se po nocích mění v ďábelského DJ, který zvedne po čase začne výrazně ovlivňovat nejen mladé posluchače, ale i městečko, kde působí, mě chytil. Hercům dominoval Slater, pro něhož to byla jedna z jeho nejlepších rolí. 80% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ten film má naivně rebelskou atmosféru jak ze 60tých let. Christian Slater podává ve své one man show rozhlasového DJ vynikající výkon a scény se Samanthou Mathis jsou tak sexuálně nabité, až málem z obrazovky začínají sršet jiskry. Scéna na předzahrádce je bolestně lačná. Mrzí mě, že ji prostě nepopadl a hezky ji neo.... ___ Je to sice hodně naivní a přepísknuté (nevěřím takové semknutosti studentů, ani lehce karikovaně podanému vedení školy), ale zároveň to má i sílu výpovědi jedné naštvané generece a jejích problémů. ____Čtvrtou hvězdu dávám i za to, že poprvé jsem ten film viděla před velmi dlouhou dobou a doteď si na něj pamatuji. Patří mezi snímky, které umí udělat dojem. /12. 11. 12./ ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Jeden ze dvou filmů , kde pociťuju sympatie k Christianu Slaterovi. Jeho alter ego tady pomocí pirátskýho vysílání rádia vyvolá vlnu nevole a revoluce v studentech místní střední školy, která si k tabulkovým výsledkům pomáhá lecjak. Tuhle nadvládu až "diktaturu" školy naleptá právě hlas Happy Harryho Hard on, který říká přesně to, co si všichni myslí. Fajn filmek o dospívání, problémech a nestabilitě dospívajících, který se plácají v nevyhraněnosti vlastní osoby a snaží se najít vlastní já v době, kdy jsou 60. léta out, sex i drogy jsou taky out a oni nevědí, kam patří. Hlas Happy Harryho by strhnul i mě. A Slater zahrál skvěle. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Lala Sloatman, představitelka Janie, a Ahmet Zappa, který si zahrál Jamieho, jenž ve filmu ztvárnili milenecký pár, jsou ve skutečnosti sestřenice a bratranec. (mihran)
  • Christian Slater mal počas nakrúcania niekoľkokrát zdravotné problémy spôsobené veľkým množstvom cigariet, ktoré musel pred kamerou vyfajčiť. (U_S_O)

Reklama

Reklama