Reklama

Reklama

Zločiny v zahradách

(seriál)
  • Velká Británie Rosemary & Thyme (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, 2003, 22x50 min

Kamera:

Paul Englefield

Hrají:

Pam Ferris, Felicity Kendal, Will Adamsdale, Therese Bradley, Matyelok Gibbs, Jenna Harrison, Stephen Lobo, Graham McTavish, David Gant, Margaret Tyzack (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dendroložka Rosemary Boxerová právě dostala zakázku zachránit nemocnou alej v sídle bohatého Daniela Kellawaye. Sám Daniel trpí jakýmsi záhadným kožním onemocněním, které ho upoutalo na lůžko. Rosemary se ubytuje v místním hotelu, kde se vzápětí seznámí s nešťastnou Laurou Thymeovou, od které utekl manžel a Lauřin příbuzný Sam právě zahynul při autonehodě. Obě ženy spojí touha zjistit, proč Sam zemřel a jaké má jeho smrt spojení s nemocným Danielem. (TV Nova)

(více)

Recenze (56)

rationibus 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som to ohodnotila troma hviezdičkami, teraz dvíham na štyri. Počas karantény človek ocení pohľad na krásnu slnkom zaliatu krajinu a očarujúce britské parky a záhrady, ale aj staré udržiavané panské domy. Áno, dej je občas predvídateľný, ale sú to také klasické detektívky bez zbytočného násilia, s ohraničeným okruhom podozrivých, zápletkami vychádzajúcimi z ľudskej prirodzenosti. K tomu trochu humoru a možnosť precvičiť sa v angličtine vďaka dobrodincovi, čo to dal na Youtube. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Slaboučký odvar klasických britských detektivek s béčkovými herci a docela snadno odhadnutelnou zápletkou a vrahem. Vyloženě nenáročná oddychovka po únavném dni, prima dabing s Eliškou Balzerovou a Alenou Vránovou, občas i nějaký vtipný moment. Říkal jsem si, že zaměstnávat tyhle dvě je vážně o kejhák, kde se vyskytnou, tam je dřív nebo později mrtvola. ()

Reklama

Pulper 

všechny recenze uživatele

Hezké exteriéry a sympatické dámy jsou asi tak jediné dvě věci, co se mi na tomhle seriálu líbí. Scénář je příšerný a režie jen o něco lepší. Dejme tomu, že dvě naprosté amatérky mají takový fištrón, že na všechno přijdou samy. Ale aby byly u 95% všech důležitých situací včetně chytání zločinců, to už je moc. Nehledě k trendu, který je maximálně patrný v jiném seriálu a to, že jedna vražda nestačí. Autoři se snaží navodit dojem, že pokud ve vašem okolí násilnou smrtí zemřou 2-3 osoby, nic strašného se vlastně neděje a zbývá jen zjistit, kdo za tím stojí. Fuj. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Staré rašple záhradníčky ako detektívovia? Našim mamám, babičkám a manželkám sa to snáď môže zapáčiť čo by "oddychová, nedeľná pohoda", ale.. keďže niesom ani mama, ani babička, ani manželka a dokonca ani žena, tento seriál pre mňa znamená jedno veľké utrpenie. Dobre, dobre, nepopieram, že pár dielov uzrelo aj moje oko, no každopádne nemienim pri Zločinoch v záhradách zapustiť korene. Tých zopár častí, ktoré by ste bezproblémovo zrátali na jednej ruke vojnového zajatca z komunistickej Číny skutočne nestoja za reč. ()

syslomil 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených detektivních seriálů (vedle Midsomeru, Colomba, Hercula Poirota a slečny Marplové). Líbí se mi příroda, jak obě dámy dokáží proměnit zanedbanou zahradu, žádné zbytečné násilí s litry krve, pohodová atmosféra, sympatické hlavní postavy a dabing. Že narazí na mrtvolu v každém díle? No a? O to snad jde, ne? Je to detektivní seriál, těžko by to celou dobu bylo o rytí záhonků. Komu se to nelíbí, ať nekouká. Za mě jsou větší kravina seriály typu Kriminálka Las Vegas. Databáze svatebních darů, databáze keřů v parcích, databáze laviček... Bez databází by vyšetřili kulový. Dva policajti stojí před skleněnou budovou a z hlavy spočítají přesný úhel, pod kterým v daný okamžik svítilo slunce do oken. To jako fakt? A všichni detektivové jako by zrovna slezli z módního mola. Zlatá Rosemary a Laura! V záplavě "vážných" kriminálek jsou tyhle dvě amatérky velmi osběžující. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama