Reklama

Reklama

Zločiny v zahradách

(seriál)
  • Velká Británie Rosemary & Thyme (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, 2003, 22x50 min

Kamera:

Paul Englefield

Hrají:

Pam Ferris, Felicity Kendal, Will Adamsdale, Therese Bradley, Matyelok Gibbs, Jenna Harrison, Stephen Lobo, Graham McTavish, David Gant, Margaret Tyzack (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dendroložka Rosemary Boxerová právě dostala zakázku zachránit nemocnou alej v sídle bohatého Daniela Kellawaye. Sám Daniel trpí jakýmsi záhadným kožním onemocněním, které ho upoutalo na lůžko. Rosemary se ubytuje v místním hotelu, kde se vzápětí seznámí s nešťastnou Laurou Thymeovou, od které utekl manžel a Lauřin příbuzný Sam právě zahynul při autonehodě. Obě ženy spojí touha zjistit, proč Sam zemřel a jaké má jeho smrt spojení s nemocným Danielem. (TV Nova)

(více)

Recenze (56)

verlit 

všechny recenze uživatele

Kombinace zahradničení a detektivky je mojí oblíbenou už od dob Agathy Christie, takže mě tenhle britský seriál (6 dílů) moc potěšil. Příběhy jsou tak akorát naivní a idylické (i když se v každém najde nejméně jedna vražda, záhada zničeného trávníku nebo nefungující vodní kaskády má minimálně stejnou důležitost) a dvojice amatérských detektivek příjemným způsobem porušuje klasické pravidlo "chytrého Holmese" a "hloupého Watsona" a nahrazuje ho "vědeckou botaničkou" Rosemary a "praktickou zahrádkářkou" Laurou. Příjemné, milé, oddychové...až budu příště dumat, proč mi nekvetou narcisky, určitě se poohlédnu, zda se někde poblíž nevyskytuje tajemná mrtvola. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Hezké exteriéry a sympatické dámy jsou asi tak jediné dvě věci, co se mi na tomhle seriálu líbí. Scénář je příšerný a režie jen o něco lepší. Dejme tomu, že dvě naprosté amatérky mají takový fištrón, že na všechno přijdou samy. Ale aby byly u 95% všech důležitých situací včetně chytání zločinců, to už je moc. Nehledě k trendu, který je maximálně patrný v jiném seriálu a to, že jedna vražda nestačí. Autoři se snaží navodit dojem, že pokud ve vašem okolí násilnou smrtí zemřou 2-3 osoby, nic strašného se vlastně neděje a zbývá jen zjistit, kdo za tím stojí. Fuj. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

na seriál už evidentně usedla starožitná patina.Co se týče práce herců a i režie.Jinak dobré exteriéry.Viděla jsem kdysi dabovaný v češtině a to byla jedna tragedie.Tady to posunul  výš kvalitní slovenský dabing..To "lambo"ve kterém jezdí ty dvě baby upravili pro Veru???Jakože ho krapet vytunili???Jinak scénáře jsou takové pilcherovky ale detektivní.Jednoduché ,nenáročné ,sem tam dobrá zápletka.Ale hvězdu navíc jsem dala za absenci otravných reklam. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Anglický venkov je plný kouzelných zahrad (nearanžované záběry, opravdová pastva pro oči),jakož i bližních, prahnoucích po krvi jiných bližních. Jsem přesvědčen, že v každém ročníku zahradní školy je uřčitě i pár hodin výuky ohledávání mrtvol. Někdy mi fakt připadá, že je dost velké riziko vůbec zasadit macešku a netrefit přitom na nějakou dobře uloženou mňamku..Seriál je celkově dobrý a osobitý. Postavy jsou vtipné a výborně dabované. Možná je děj jednotlivých příběhů předvídatelný a sem tam prostoduchý, ale působí přirozeně a odvíjí se nenuceně. Nevadí mi, že zahradníci řeší více mordy, než trvalky, o tom to přece je ne? Žádný z dílů, co jsem viděl, nebyl únavný, nepůsobil dojmem nastavované kaše a navíc jsem si přišel fakt na své i pohledem do tolika zeleně (za tuto přidávám ještě 1/2). Není zapotřebí do toho špárat víc. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Staré rašple záhradníčky ako detektívovia? Našim mamám, babičkám a manželkám sa to snáď môže zapáčiť čo by "oddychová, nedeľná pohoda", ale.. keďže niesom ani mama, ani babička, ani manželka a dokonca ani žena, tento seriál pre mňa znamená jedno veľké utrpenie. Dobre, dobre, nepopieram, že pár dielov uzrelo aj moje oko, no každopádne nemienim pri Zločinoch v záhradách zapustiť korene. Tých zopár častí, ktoré by ste bezproblémovo zrátali na jednej ruke vojnového zajatca z komunistickej Číny skutočne nestoja za reč. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama