Reklama

Reklama

Zločiny v zahradách

(seriál)
  • Velká Británie Rosemary & Thyme (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, 2003, 22x50 min

Kamera:

Paul Englefield

Hrají:

Pam Ferris, Felicity Kendal, Will Adamsdale, Therese Bradley, Matyelok Gibbs, Jenna Harrison, Stephen Lobo, Graham McTavish, David Gant, Margaret Tyzack (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dendroložka Rosemary Boxerová právě dostala zakázku zachránit nemocnou alej v sídle bohatého Daniela Kellawaye. Sám Daniel trpí jakýmsi záhadným kožním onemocněním, které ho upoutalo na lůžko. Rosemary se ubytuje v místním hotelu, kde se vzápětí seznámí s nešťastnou Laurou Thymeovou, od které utekl manžel a Lauřin příbuzný Sam právě zahynul při autonehodě. Obě ženy spojí touha zjistit, proč Sam zemřel a jaké má jeho smrt spojení s nemocným Danielem. (TV Nova)

(více)

Recenze (56)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Další z anglických kriminálních seriálů. Ale není to rohodně špatné. Je sice pravda, že se to nedá srovnávat s žánrově podobnými (jako Vraždy v Midsomeru, Hercule Poirot), ale i tak docela střízlivé a ty 2 dámy pobaví. Průměrný seriál, který si zaslouží 3*. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Takové tuctové televizní detektivky, kde se do puntíku uplatňují všechny zákonitosti žánru, takže mnohdy není problém dobrat se řešení mnohem dříve než duo zvídavých zahradnic. Ale na deštivé nedělní odpoledne to není špatné, zkrátka nic proti ničemu.. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Staré rašple záhradníčky ako detektívovia? Našim mamám, babičkám a manželkám sa to snáď môže zapáčiť čo by "oddychová, nedeľná pohoda", ale.. keďže niesom ani mama, ani babička, ani manželka a dokonca ani žena, tento seriál pre mňa znamená jedno veľké utrpenie. Dobre, dobre, nepopieram, že pár dielov uzrelo aj moje oko, no každopádne nemienim pri Zločinoch v záhradách zapustiť korene. Tých zopár častí, ktoré by ste bezproblémovo zrátali na jednej ruke vojnového zajatca z komunistickej Číny skutočne nestoja za reč. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Slovy jednoho mého kamaráda, tyhle dvě "bejvalý kočky" jsou docela sympatické a pominu-li jejich podezřelé "štěstí" v nacházení mrtvol, jde o poměrně inteligentní a vtipnou detektivku. Několikrát zde zmíněný dabing opravdu zaslouží pochvalu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ani jsem všechny díly neviděl. Nuda, šeď, nezajímavost, plytkost, kriminálka z rychlíku. Ta jejich prozření a zvraty ve vyšetřování se až příliš okatě odehrávají jen na základě nesmyslného pohnutí myslí ve scénáři. Nenapadá mě zbytečnější krimi seriál za dobu tak cca. od... paleolitu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že jde o tuctové detektivní případy, ale já jsem se při nich docela bavila. Upravili zahrádku, přesadili květiny a přitom vyřešili nějaký případ. Většinou to byly vraždy. Dabing se v tomto případě opravdu povedl. Líbily se mi hlasy Aleny Vránové a Elišky Balzerové. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Mohla bych nakopírovat hodnocení ajusky, nevystihla bych to líp: tuctové (ale dodávám, že ne nepříjemné) TV detektivky, kdy vše vyřešíte dřív než obě dámy. Nejlepší pro deštivé nedělní odpoledne, ovšem až po Vraždách v Midsomeru, tím myslím kvalitativně, ne časově. Ale zrovna teď to čirou náhodou časově za sebou dávají v neděli na Primě - nejdřív Zahrady, odpoledne Vraždy. Pár deštivých neděl už tu bylo a obávám se, že teď už takové budou všechny (15.10.2010). To onen díl ze zahrad v Mentonu na Riviéře přijde k duhu! ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme kněze detektiva, lékaře detektiva, spisovatele detektiva, ... a teď i dvě zahradnice detektivy. A to přitom zahradník má být vrah a ne detektiv. Ale co, stejně je to seriál o ženských a pro ženské. Příběhy ovšem docela ujdou. 50% hvězdiček ()

ondrech 

všechny recenze uživatele

Když se na to naši dívají, občas se na to mrknu a nenudím se. Dvojice hlavních hrdinek je hodně zvláštní a zajímavá, skvěle se doplňují a role jsou to velice dobré. Jediné, co mě trochu zaráží je to, že jim vůbec nevadí, že tam, kam přijedu, se stane vražda... není to divný? ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Opět jedna z těch naprosto nerealistických podívaných o ženách, kolem nichž to pořád umírá. První díly měly celkem nápad a vtip, ale tyto dvě ingredience se v dalších sériích vytratily... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pojďte pěstovat kytičky a okopávat záhonky a vedle toho jako takový pěkný vedlejšák vyřešit nějakou tu vraždu či loupež. Zdá se to jenom mě jako další z řady kravin v TV? ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

na seriál už evidentně usedla starožitná patina.Co se týče práce herců a i režie.Jinak dobré exteriéry.Viděla jsem kdysi dabovaný v češtině a to byla jedna tragedie.Tady to posunul  výš kvalitní slovenský dabing..To "lambo"ve kterém jezdí ty dvě baby upravili pro Veru???Jakože ho krapet vytunili???Jinak scénáře jsou takové pilcherovky ale detektivní.Jednoduché ,nenáročné ,sem tam dobrá zápletka.Ale hvězdu navíc jsem dala za absenci otravných reklam. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Obsahově průměrný krimi seriál, který je evidentně dělán pro ženskou část publika. Oceňuji na něm prostředí, ve kterém je filmovám, tzn. anglické zahrady, které jsou opravdu krásné. Sedí mi také český dabing v podání Vránové a Balzerové. ()

Reklama

Reklama