Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je na zasněžené silnici v Severní Dakotě nalezen chladnokrevně zavražděný strážník a dva nevinní kolemjdoucí, Marge Gundersonová, policistka v pokročilém stadiu těhotenství, zahájí vyšetřování, které odhalí nebezpečnou hru chamtivosti a břídilství. Jerry Lundegaard, manžel, otec a obchodník s auty z Minneapolisu, který dlouho trpěl v područí svého bohatého šéfa a tchána, vymyslí propracovaný plán, jehož nedílnou součástí je únos vlastní ženy. Chce za ni výkupné ve výši jednoho milionu dolarů, aby mohl splatit nahromaděné dluhy z hazardu. Jenže všechno, co se může pokazit, se nakonec skutečně pokazí. Pod skrovným a přátelským zevnějškem policistky Gundersonové se totiž skrývá bystrá mysl a nelítostné morální postoje, díky nimž lehce prokoukne odfláknutý a mizerně zahlazený zločin, spáchaný zmatenými, ale velice nebezpečnými únosci. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 068)

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film – Niektoré postavy mi neboli moc sympatické, sympatickí mi boli iba dvaja únoscovia, chýbala mi tam výraznejšia pointa. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě přivedly nedávné Tři billboardy … a hlavní postava z tohoto filmu, herečka Frances McDormand. Fargo – film, u kterého po přečtení obsahu už není třeba následně nic komentovat. Protože Coeni se vám buď budou líbit, nebo vůbec ne. Ve Fargu mě jejich styl plně vyhovoval. Jen ještě dvě poznámky. Drsné kriminálce by fakt slušel vygradovaný závěr, ale bylo to podle skutečnosti a tvůrci se toho chtěli držet. Film jsme viděli se psem v původním znění s českými titulky. Pes byl celkem naštvanej, reaguje jen na češtinu. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Jaa .... jaaaa ... jaa ... ou jaaaaa .... (jaaa) ... jaaa ? Jaaaaa !! (= 90% scénáře v kostce :) Divím se že do hlavní role nebyl obsazen Tony Jaa ... ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nikterak nebavilo. 84%? Oscar pro Frances?? Za co prosím? Poprvé se tam objevila asi po půlhodině, dost často se tvářila a hovořila jako dement. Proč byla jako těhotná, jsem taky moc nepochopil, čemu to jako pomohlo. A co se zbytku děje týká, taky nic moc. Popravdě mi přijde dost neuvěřitelné, že by se to fakt tak stalo. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo. Na to, že nejde o žádný světoborný děj, tak Macy / Buscemi / Stormare i McDormandová hrají zajímavé, možná trochu karikaturní postavičky. Ono celkové vyznění je takové lehčí navzdory okolnostem ve filmu, ála co všechno se může v plánu podělat. A jako již tradičně - fakt, že je film podle skutečných událostí, nehraje v mém hodnocení absolutně žádnou roli - nevím, proč by měl. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Fargo staví na podivně poťouchlé atmosféře tvořené existenciálně piruetními dialogy vedenými ne zrovna stereotypizovanými postavami, špetkou poctivého násilí a hromadami sněhu. A jako takové je nadmíru zábavné ... Nedivím se, že o tom, co se tenkrát stalo, nikdo moc mluvit nechce. ()

awokado 

všechny recenze uživatele

skvělý film s prvky geniality:)...hned od začátku mě doslova chytil, hltal jsem každý záběr, každou scénu...ani nějak přesně nedokažu říct, čím přesně mě tak chytil - že by svým cynickým humorem, působivou mrazivou atmosférou (a to doslova:), či zcela věrohodnými hereckými výkony (S. Buscemi, klobouk dolů:) ...no je toho povícero....... ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Stylový a ve všech směrech neočekávatelný film, který u mě pět hvězdiček nedostal jen kvůli mé fascinaci Millerovou křižovatkou Ač je sice Fargo velmi vtipné, atmosférické a dobře natočené, na Toma Reagana coby přeběhlého gangstera v mém hledáčku úspěšných bratrů stejně nedosahuje. I tak ovšem není pochyb, že se jedná o legendární kousek... ()

D.awi.d 

všechny recenze uživatele

A vám se ten film jako líbil pane Horník ? Vám se to jako líbilo tolik ? Kucí židovský to šolíchaj chvilkama nesporně zručně, ale že by to byla taková bomba, no to snad ne.Čtyři slabší hvězdičky.A nedělám to pro sebe to hodnocení.Fakt ne. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu se opravdu dá těžko napsat něco jiného než superlativa. Jednoznačně mu dominuje trojice Frances McDormand, Steve Buscemi a Peter Stormare, ačkoliv i William Macy má ve filmu nezapomenutelné chvíle. Traduje se dokonce, že si Frances z Cohenů utahovala hláškou: Poprvé jsem dostala pořádnou roli a nemusela se vyspat s režisérem." Ve filmu prakticky neexistuje hluché místo, přitom děj neletí kupředu nijak závratným tempem. Prostě - nehledejte na něm chyby a užívejte si ho. ()

Mello 

všechny recenze uživatele

I přes jednoduchý děj a ne příliš komplikované charaktery postav, je na tomto filmu něco co mě velmi oslovilo.Jeho krása spočíva právě v jednoduchosti, když si člověk uvědomuje s jakou nechutnou samozřejmostí zabije jeden s únosců svého parťáka i unesenou manželku jen pro pár tisíc dolarů, nebo s jakou dětskou naivitou se zde setkáváme u policistky Maggie.Předností tohoto filmu je také krásná hudba a jemně černý humor.Nemůžu říct jinak než že to je opravdu dobrý film. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tento film koukal, okamžitě se mi vybavil snímek Alpha Dog, který jsem viděl dřív. Obojí má hodně společného, je to podle skutečné události (aha, tak prý není) a hlavní postavy schopné i vraždy se chovají neuvěřitelně hloupě. V tomto snímku se však chovali ještě hloupěji než v Alpha Dog a to už jsem si myslel, že to snad ani nejde. Tady jsem fakt nechtěl už věřit, že někdo může být ve skutečnosti tak blbej. Fargo je režisérsky absolutně zvládnutý, herecky zajímavý, scénáristický neuvěřitelný a z paměti nesmazatelný. Nenapadá mě co bych vytknul, takže musím dát plný počet. ()

seiffs 

všechny recenze uživatele

Nevím proč má tenhle film tak vysoké hodnocení. Nijak vtipné to není, umělecky úchvatné taky ne. Typická Coenovská ptákovina ve stylu po přečtení spalte. Zde bych to ale změnil na "Po shlédnutí smažte". Jediná hvězdička za neotřelou zmrzlou krajinu Severní Dakoty. ()

kaspar 

všechny recenze uživatele

Bělost, kam až oko dohlédne (skoro se jeden ani nediví, že to lidem leze na mozek) - jedna z věci, která zaujme hned od prvních záběrů. Výborně zahrané postavy, které přes vážnost tématu nepostrádají jakousi vnitřní - trochu krutou -komičnost. Snad jediná výtka ode mě jde na nevyváženost filmu - zatímco první část jsem měl chuť hodnotit dokonce šesti hvězdami, v druhé fázi to trochu stagnuje. Stále ale excelentní výkon od Coenů. ()

Kubaaaa 

všechny recenze uživatele

Briliantní soundtrack dělá z Farga kult. Film samotný je skvěle natočený, ovšem ta hudba, no to je nářez a jen díky ní jsem uvažoval i o té páté hvězdičce. To bych ale nebyl objektivní. Film má příjemnou délku a pár vskutku dokonalých scén, ovšem opět mi nesedla Coenovská režie. Já ty jejich filmy nějak moc nemusim s výjimkou No Country for Old Men. ()

krapek 

všechny recenze uživatele

Neexistuje väčšia úbohosť, ako vydávať film za skutočný príbeh, keď ním nie je. Zo silných 3* padá na slabé 3* až silné 2*. Za pochvalu stoja hlavne výkony dvoch zabijákov. Malo to na viac. ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

...výborne, chladnokrvné.....keď sa niečo poserie, tak je človek schopný zajsť do extrémov. Výborné herecké výkony Petra Stormarea ktorý toho vela nenahovoril ale o to viac vyfajčil a chladnokrvne zabijal a Buscemiho ako jeho ukecaného parťáka. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Coeni míří na Netflix

Coeni míří na Netflix

11.08.2017

Streamovací služba Netflix láká čím dál tím známější režiséry. Po Carym Fukunagovi (Bestie bez vlasti) tam zavítali i David Ayer (Bright) nebo Martin Scorsese (The Irishman), a teď je tu další velký… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

Letní kino MeetFactory startuje 1. června

26.05.2016

Letní kino patří k prázdninovým měsícům stejně neodmyslitelně jako slunce nebo koupání a teplé letní večery přímo vybízejí k tomu, užít si nějakou tu filmovou laskominu pod širým nebem a s… (více)

Reklama

Reklama