Reklama

Reklama

Šest pohřbů a jedna svatba

  • USA Very Bad Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svatba s milovanou ženou je úžasná věc, oddaní kamarádi taktéž. Co zlého se může stát? Jediné, po čem Kyle touží, je vzít si krásnou Lauru. Trochu panovačná a vše kontrolující Laura zase touží po pohádkové svatbě. Dříve než si milenci před oltářem řeknou své ano, je třeba rozloučit se se svobodou... Pět kamarádů naplánovalo divokou jízdu v Las Vegas - hudba, alkohol, drogy, rozbitý nábytek... Náhodná smrt odstartuje sérii vražd - kamarád proti kamarádovi, bratr proti bratru, manžel proti manželce... Události berou rychlý spád. Z děje čiší vtip, ironie, nadsázka. Dokáže člověk, kterého žene strach, opravdu jít přes mrtvoly? Originální, drsný a provokativní thriller s prvky nejčernějšího humoru, nečekanými zvraty a napínavými scénami spojuje tarantinovský styl s paradoxním humorem filmu Mělký hrob. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nutno rozlišovat mezi slovy "zábava" a "vtipnost". Very Bad Things jsou bezesporu zábavné, no bohužel skutečný humor jaksi postrádají, takže se člověk při sledování moc nezasměje. Poslední scéna perfektní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $9,898,412Tržby Celosvetovo $12,700,000║ Tak čierna komédia a Peter Berg, trošku čudná kombinácia, lebo pokiaľ tam nie je priestor pre akciu čo jediné Berg dokáže vo svojich filmoch zvládať tak nie je šanca na úspech, toto čo ponúka mi príde ako predvídateľné tápanie z občasným nápadom čo zaujme, škoda že tomu chýba aj také odľahčenie, mohlo to byť tým pádom aspoň o niečo zábavnejšie. /35%/ ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Cameron Diaz se v něm zrovna moc neobjevuje, což je škoda, ale jinak je tohle zajímavá černá komedie o tom, jak snadno se něco může pokazit, a že když už se to pokazí, pokazí se to pořádně. Závěr je výbornej, však vy víte, co myslím. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Totalne kruta cernocerna komedie, ktera se misty stava hodne psycho dramatem. Tohle je fakt neskutecnej masakr, od prvni chvile zacne sled brutalnich, hysterickejch nebo hodne vtipnejch scen a vsemu tomu nasadi korunu zaverecna scena. Takle jsem se uz dlouho nenasmal. Herci jsou fakt vyborni, hlavne Slater, kterej ma vzdy plan a totalne protivna Cameron Diaz. Navic neni ve filmu nouze o brutalni a krvavy sceny. Je to proste masakr a Peter Berg je zkratka dobrej. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Kritika to strhala, ale mě se to dost líbí. Skvělý hlášky, desítky totálně absurdních scén a navíc je to super a brutální. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rudo-černá komedie pro otrlé, bizarní story o jedné nevyvedené pánské jízdě a jejích důsledcích na život (a smrt ;-) všech zúčastněných... Laura se moc a moc chtěla vdát, leč tahle svatba těm kdo přežili pravda trošku zhořkla... Drsné, filmařsky rutinní, herecky výborně obsazené a zahrané, plné krutého humoru a krve - leč obskurně zábavné a s opravdu vyvedenou pointou nakonec... :-) - - - P.S. Pohřbít zaživa ovšem zaslouží český >diserbutor< filmu na dvd: firma Intersonic. Krom toho, že našinci naservírovala film nepochopitelně ořízlý na formát 4:3, oblaží vás i neuvěřitelně sprasenými titulky, kde v každé cca páté větě je nějaká pravopisná (nikoli překlepem zaviněná!) chyba (to nejspíš dostal kšeft nějaký debilní rodinný příslušník zodpovědného lulana), neřkuli o umístění titulků kamsi skoro doprostřed obrazu. To se zase jednou blbost s ignorantstvím zasnoubily... Zabít zmrdy :-( ... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film sa svojim zameraním nedá prirovnať k nijakému počinu a preto túto potrhlosť treba vidieť. Avšak ako hľadám, tak hľadám, žiadnu spojitosť s Tarantinom nevidím - príde mi to ako minimálne film z jeho produkčnej siene. Rozmýšľam ako by to vyzeralo, keby sa to všetko skrátilo a vynechali by sa miesta, ktoré dodávajú prázdnotu. To by už išlo o naozaj neúnosnú smršť brutality čiernočierneho sarkazmu. Takže tá dĺžka ma predsa len niečo do seba a herci svojim výkonom naozaj niekedy vyzerajú, akoby tie psycho hrôzy ozaj prežívali. 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Užít si před svatbou? Proč ne, jenže v divokém rytmu chlastu a drog to tahle pětice kamarádů tak úplně nezvládne, a když najednou objednaná striptérka leží v krvi na podlaze koupelny, je zle. Party is over. Jeden z přátel ovšem zachoval chladnou hlavu a začal vymýšlet podivné plány. V tu chvíli ovšem někdo zaťuká na dveře hotelového pokoje. Další problém. A přibývat začnou další. Ostatně přesně tak, jak praví název. Scénáristický a režijní debut doktora Kronka z televizní Nemocnice Chicago Hope Petera Berga (dneska má za sebou řadu akčních pecek) je černý a cynický kousek, který se ničeho nebojí. Je škodolibě poskládaný, má několik skvostných momentů, jenže naneštěstí zapomněl jedno: skutečně bavit. V podstatně průměrní Američané musejí pod tlakem tragických okolností provádět zlé věci, jenže vývoj a jednání osmdesáti procent z nich jsou nepřirozené a nepravděpodobné. Hrají je sice solidní herci, ale jednoduše tam leccos chybělo. Ambice Berg rozhodně měl, ale motivace měli jeho hrdinové prazvláštní. No a já se před televizí tak nějak zapomněl jedovatě uchechtávat. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Teď vážně nevím, jestli jsem viděl správný film, ale snad ano. 75% filmu se tam hádají a navzájem na sebe řvou. To má být film? Velice přehnané, opravdu nevím, co si o tom mám vlastně myslet. Nebylo zde nic, co by mě mělo rozesmát. Naštěstí jsem se na to díval v nočních hodinách, což má nejspíš vliv na moje hodnocení, protože jinak vážně nevím, proč dávám tolik. P.S.Tak jsem nakonec po 10 minutách hodnocení snížil, nedalo mi to. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný odpich P.Berga. Krvavá čierna komédia, kde takmer každý stratí nervy a v tom uvrešťanom blázinci vám paradoxne najrozumnejší pripadá práve najväčší magor v podaní Ch. Slatera. Úvod nieje práve najlákavejší, ale od "nehody" v hoteli to začína poriadne iskriť. Naši hrdinovia zvaľujú vinu jeden na druhého čo začína byť celkom napínavé a zvlášť s približujúcim sa záverom , kde mŕtvol nejako rýchlo pribúda.70%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia s výborným obsadením, ktorému zvrchovane vládne diabolský Christian Slater. Jedna ultra brutálna scéna, 6 mŕtvych a miesto "happy endu" tak trochu iný koniec... Len škoda, že od druhej mŕtvoly som tušil, a od tretej presne vedel, ako budú mŕtvi nasledovať. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Černočerná komedie, která disponuje solidní porcí nápadů, ale taky obsahuje solidní porcí zvrácených nápadů, které jdou právě v rozporu s invenční režií Petera Berga. Herci za moc nestáli a rozhodně ani nic nepokazili, ale Daniel Stern rozhodně z paměti jen tak nevymizí a jeho kreace zoufalého muže, myslícího na nejhorší, si zaslouží pochvalu, a Cameron Diaz nebyla taky vůbec špatná. Tuhle komedii je nutno vidět, protože v některých pasážích jde za hranici dobrého vkusu, a to se ukazuje jako její velké mínus. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Niečo hrozné! Americký shit plný panovačného hulákania a roztržitého fňukania, kôli ktorému som šiel vyletieť z kože!! Nebyť tam tých dvoch drbnutých, urevaných bratov + Cameron Diaz, mohlo by byť hviezdičiek viacej. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Ze začátku stylová podívaná skoro jak vystřižená od Tarantina o tom, jak se může zkomplikovat pánský mejdan uspořádaný jako rozlučka se svobodou jednoho z nich. Od půlky se už však utápí ve své nelogičnosti, pár uměle naroubovaných scén a ztrácí se tu byť sebemenší špetka originality nebo zábavných černohumorných vtipů. ()

Reklama

Reklama