Reklama

Reklama

Poklad krále Davida

(TV film)

Obsahy(1)

Adaptace povídky Jiřího Mahena o malém chlapci v království zvířat (1973). Honzík, syn pekaře rozváží každé ráno za svítání na vozíku, taženém bernardýny, čerstvé pečivo do města. Jezdí s ním jeho kamarád Pepík a kluci si své putování zpestřují hrou na krále Davida, o němž jim často vypráví místní hlídač. Jednoho rána uvíznou ve sněhové bouři a téměř umrznou. Mezi životem a smrtí dostává se Honzík do světa zvířat a poznává jak smýšlejí o lidech a jak neuvěřitelně moudře se dívají na jejich svět. Oba chlapce se podaří zachránit, jeden z bernardýnů se však již oživit nedá. Honzík už ale nikdy nezapomene na svůj krátký pobyt v království zvířat a navždy si podrží v paměti, co moudrého se tu dozvěděl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělý Moučka, toliko zapomenutý starý pán, který dnes žije v Praze, v jedné známé čtvrti a s velkými zdravotními problémy musí hospodařit sám, občas s výpomocí někoho z rodiny, avšak zcela neprávem odsouzen a zapomenut..! Styďte se Češi, já se stydím.!! ()

RozaF 

všechny recenze uživatele

Tento film hledám už několik let. Dnes jsem na něj narazila a už vím, že se mi nezdál. Bohužel možnost ho shlédnout je asi nulová :-( ()

Reklama

Reklama