Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Retro vzhled v retro provedení - aneb všechno, co milujete na poválečných amerických filmech, se vší tou parádou - kýčovitými buildingovými panoramaty, sněhovými vločkami, přehnaným verbálním i nonverbálním výrazivem i drama detaily - to vše s přidanou hodnotou humorné nadsázky - žel, poločas rozpadu nastává někde u předváděčky s obručí, kde se bortí iluze hrdinů i diváctva přesně v tom podání, které u poválečných amerických filmů často jen přetrpíte... Překvapivá Jennifer Jason Leigh. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jak na houpačce s bratry Coenovými, kteří byli,alespoň pro mne, hlavní motivací podívat se. Místy opravdu doknalé, místy upřímně nudné. Záskok je ve výsledku lehce nadprůměrnou ságou do života jednoho "zkrachovalce", nabízející několik zajímavých poloh a myšlenek, které pozorného diváka donutí k zamyšlení se a nepozorného unudí k "filmové"smrti! Brilantní výkon Robbinse je lahůdkou... ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

70%. Zpočátku se Záskok tváří jako film dělající si srandu z korporátního způsobu života a recesivní až parodickou formou zesměšňující černou stránku kapitalismu. Místy obsahuje prvky šílené komedie typu "agent WC40", což relativně dobře funguje. Až do jisté chvíle. Velmi slušný film totálně podkopal snad ten nejstupidnější závěr, s jakým jsem se kdy setkal. Ano, chápu a respektuji, že ten film má působit bláznivě, ale tak to dopadá, když to autoři (v čele s Raimim, u kterého se mi jen těžko věří, že to dopustil) prostě a jednoduše přeženou. Škoda, Záskok měl celkem slušný potenciál na daleko lepší dojem. Přesto si zaslouží vyšší hodnocení především za první tři čtvrtiny filmu a tradičně stabilní výkon Tima Robbinse. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Coeni a jejich komedie, to je zkrátka kapitola sama pro sebe. Můžeme je milovat, můžeme je nenávidět, ale oni stejně vždy přijdou zase s něčím novým, s něčím neotřelým a více bláznivým, s čím oba fanouškovské tábory opět dokážou překvapit. Záskok je pro mě zřejmě jejich nejoblíbenější komedie, u které jsem se skutečně velmi dobře pobavil, byť to zrovna není ten typ filmu, který vyvolává hlasitý smích od začátku až do konce. Příjemná uvolněná atmosféra se táhne celým příběhem, který je sice postavený na hlavu a absurdita z něj neodkapává, nýbrž přímo teče proudem, ale vzhledem ke ztřeštěné postavě Tima Robbinse a také k tomu, jak se Coenové rozhodli děj završit (žádné spoilery!), to tentokráte byla jednoznačně trefa do černého. Všemu nasazují korunu skvělí herci v čele se zmíněným Robbinsem, který je jako nic netušící hlupák neodolatelný, a Paulem Newmanem, který ani špatně zahrát neumí. Opravdu jsem čekal nějakou šílenou slátaninu, ale dostal jsem jen šílenou a inteligentní zábavu. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem film videl poprve, tak me nak zvlast nenadchnul, od Coenu jsem cekal neco vic, ale taky to mohlo bejt tim, ze jsem film videl dabovanej. Ted podruhe jsem si film maximalne uzil. Pribeh je, jak je u Coenu zvykem, vcelku originalni a sviznej, hlavne teda ze zacatku je to nehorazna jizda, v poslednich cca 45 minutach tempo krapet zvolni. Hlavne musim pochvalit perfektni hudbu, skvely napady (andel, kruh a kluk, atd.) a hlavne herce, Robbins je naprosto perfektni jako trouba a Newman jako "sef" proste nema chybu. Taky musim pochvalit Jennifer Jason Leight, ktera teda hlavne ze zacatku mluvi jak kdyz strili. Na podruhe jsem se uz proste perfektne bavil. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Postava dr. Huga Bronfenbrennera (David Byrd) byla pravděpodobně pojmenována podle známého psychologa Urie Bronfenbrennera. (D3VIL)

Reklama

Reklama