Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, neotřelá režie, výtečný hudební doprovod a slušné herecké obsazení (zklamáním je akorát nevýrazný Platt). Je veliká škoda, že i přes poutavou vizuální a hudební stránku si nelze, díky nesourodému scénáři, tuto podívanou naplno vychutnat... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh natočen celkově nudným způsobem. Wesley hraje jako obvykle drsňáka tedy v tomto příběhu snipera. Celý příběh se odehrává na jednom místě kde Wesley vyhrožuje herečce Lindě Fiorentino, která si patřičnou roli příliš neužívá. Částečně zajímavý film, který kazí atmosféra a herecké výkony nějakých herců, tedy kromě Wesleye. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velké podoba a opsané schéma telefonní budky s jedním problémem. Vzít schéma překreslit postavy a jejich důvody ještě neznamená, že film zůstane kvalitní. Obět lehce šíleného snipera není tak zajímavá jako ve výše uvedeném filmu. Je to škoda, ale i Wesley Snipes už není tak kvalitní herec jakým býval(jestli vůbec někdy byl). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu bývala Kari Skogland úspěšnou "režisérkou" videoklipů a reklam pro firmy takových jmen jako Pepsi, General Motors nebo Chrysler, což je na jejím slohu znát, na druhou stranu vás ale tato kanadsko-německá protiamerická agitka zaměřená proti přemíře zbraní v každodenním životě svoji tupou rétorikou spíše odradí. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Všichni film strašně porovnávají s Telefonní budkou, ale myslím, že by se to s ní nemělo moc srovnávat. Filmy jsou sice stejné, ale každý je o něčem jiném. Myslím, že je to dost zajímavý film na téma volný přístup k zbraním v USA .... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Convertino : 1. Main Title (02:38) ,2. What, Yes. (03:29) ,3. The Mile Wide Down (05:06) ,4. Stands Still (01:13) ,5. The Wayback Machine (04:35) ,6. Requiem for a Bad Cop (09:55) ,7. Ecstatic S.T. (06:58) ,8. Love and Ambition (01:12) ,9. God Bless This Tilted Arc (07:38) ,10. Chain (06:17) ,11. Her Absence Shakes the Place (05:07) ,12. Don't (03:22) ,13. Almost a Day (05:53), ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mierim na vás vašou najpredávanejšou zbraňou. Aký je to pocit?“ Wesley Snipes je v prdeli. Mne osobne sa minimálne od Bladea páči, má v sebe iskru, energiu. Ale pozerať sa na to, ako skĺzava od áčkarských filmov do videoprodukcie á la Seagal , ma fakt nebaví. Jeho zúfalý pokus o kópiu Telefónnej búdky (ale z pohľadu Kiefera Sutherlanda) nevyšiel. Hoci som mu pôvodne chcel dať až 2*, uvedomil som si, ako strašne som trpel už prvú hodinu. Sniper neponúka atmosféru, ani napätie a dialógy sú strašné. Fiorentino je nesympatická, Oliver Platt má len cameo a Wesley tu vyzerá presne tak, ako si predstavíte keď sa povie "Wesley Snipes stojí v miestnosti a pokúša sa hrať". ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriller, který má velmi dobrý námět, ale scénář je bohužel trochu rozporuplný. Herecké výkony jsou slušné, hudba také není špatná, ale scénář a malé napětí mi zkrátka brání dát víc jak tři hvězdičky. Navíc Kari Skogland je spíše seriálový režisér...... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další průměrná Snipesovka. To snad ani nemá cenu hodnotit. Ctrl+C, Ctrl+V a je to. Přesně tohle si Snipesovy filmy zaslouží. Až na vyjímky samozřejmě (Demolition Man). Poslední dobou mi připomíná Seagala, ne po tělesné stránce, nýbrž po filmové. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Myslím, že keby film prišiel ku mne, alebo myslím ku viacerým pred filmom 'Phone Booth', dosahoval by oveľa vyššie hodnotenia. Veľmi sľubný námet a aj spracovanie. Bolo by zaujímavé sledovať, kto s podobným scenárom prišiel prvý a ako sa vyvíjal. 65%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný thriller s Wesley Snipesom. Má zaujímavý príbeh o mužovi, ktorý prišiel o dcéru zastrelením a tak si doslova vezme na mušku vysokopostavenú ženu v zbrojárskej firme, ktorá musí ostať na určenom mieste, inak ju zastrelí, pričom chce, aby sa všeobecne začalo premýšľať o zákonoch umožňujúcich jednoduché získanie strelnej zbrane. Spracovanie ma ale až tak moc nezaujalo, nie je zlé, film nie je problém dopozerať, ale tento zaujímavý námet dokáže skutočne zaujať možno tretinu filmu, potom je to už prakticky stále to isté bez nejakej gradácie. Akcie je tu minimum, tvorí ju prakticky len niekoľko výstrelov z odstreľovacej pušky, pričom len minimum zasiahne aj nejakého človeka, zväčša policajta, takže tu nie je moc o čo stáť. Herecké obsadenie nie je zlé, viac priestoru majú len Wesley Snipes a Linda Fiorentino, pričom obaja sú celkom dobrí, ale pre Snipesa je to predsa len jedna z najhorších úloh. Réžia a technická stránka sú len obyčajným štandardom. Sniper je čisto priemerný film na jedno pozretie, ktorý neurazí, ale nemá nič, čím by mohol výraznejšie zaujať. Objektívna kvalita film- 50%, film sa páči mne na 53%. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak by dopadla Telefonní budka bez Colina Farrella a J.Schumachera. Kari Skogland se snaží diváka šokovat, což nezvládá ani ukřivděný otec W.Snipes, ani zpočátku ledově klidná a ke konci emocionálně vydírající Linda Fiorentino. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Snem asi žádné mladé ženy není postávání uprostřed náměstí s vědomím, že si na ni ukrytý sniper již dávno seřídil mířidla. Navíc kotník připoutaný ke stánku s výbušninou skýtá přibližně nulovou možnost zběsilého úprku. Pohlednou Liberty taková situace rovněý betěší a je pro ni o to horší, že je zvyklá rozkazovat. Teď však musí poslouchat telefonické střelcovy pokyny a doufat, že nebude adresátem vystřeleného vzkazu. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Na způsob Telefonní budky, trochu hůře provedené, ale i tak vás to od začátku našteluje až do konce. Wesley Snipes tu exceluje! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem film zaujme, má jednoduchý příběh. Film je lehce napínavej. Wesley Snipes v roli záporáka mi dost sedl. Ale to je asi tak všechno. Nenajde se tu nic víc úchvatnějšího. 40% = ** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sniper je fajn nenáročný film pre neskorý televízny večer. Je to niečo medzi hviezdne obsadeným akčným trilerom a čistým béčkom, ale mohol z toho vzniknúť aj zaujímavý nezávislý filmík. Nie je z toho ale nič, respektíve zmes prvých dvoch pojmov. Takže film v kinách určite prepadol, pretože toto chce vidieť nenáročný divák iba v televízii. Ak chce od subžánru niečo viac, pôjde na film, ktorý je tu v komentároch spomenutý viac krát. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který sice dokázal udržet mou pozornost, ale nijak velké nadšení nevyvolal. Žádná z postav nebyla natolik výrazná, aby si mě získala a okamžiky napětí až příliš často rušily kiksy v logice argumentů i jednání jednotlivých postav. Není tu nic, co by mi výrazně uvízlo v paměti, nic, na co bych si za pár týdnů ještě dokázal vzpomenout. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Čo bolo skôr, naozaj neviem, ale ku nám toto dorazilo po TELEFÓNNEJ BÚDKE. Takmer identický scenár, kde však záporák na seba viac strháva pozornosť (čo je na škodu filmu). Liberty je uväznená pri stánku s hotdogmi a v telefóne sa jej ozve neznámy hlas. A začína nervydrásajúci(?) súboj. Ide o film snažiaci sa povedať čosi viac o zbrojnom priemysle. Je to patetický protest oblečený ako triler. To, že v Búdke išlo o sebeckého snoba, bolo však to najlepšie. Tu sa snažia o hĺbku, ktorú však ocení máloktorý človek pohybujúci sa v skutočnoím svete... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak akční to úplně nebylo..spíš vůbec. A na thriller mi přišlo, že se tam toho moc nedělo. Akorát se tu jenom žvatlá. ()

Reklama

Reklama