Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film - téměř (alespoň v první polovině filmu) komorní souboj mezi Liberty - chladnou obchodnicí se zbraněmi a mužem/odstřelovačem s tajemnou minulostí, který chce pomstít smrt své dcery - veřejným odhalením špinavých obchodů firmy kterou právě Liberty zastupuje. Ve druhé polovině filmu dojde i na akci - nasazení jednotky rychlého nasazení, evakuace divadla atd. Výborný je Wesley Snipes, Lindu Fiorentino známe spíše "v akčnější" poloze, tady bohužel (alespoň pro mě) nemohla moc ze svých půvabů a temperamentu předvést. Ve zneklidňujícím příběhu není příliš komu fandit, i když v závěru filmu by se měl divák spíše přiklonit k odstřelovači, s jeho metodami k dosažení pomsty nelze souhlasit. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který sice dokázal udržet mou pozornost, ale nijak velké nadšení nevyvolal. Žádná z postav nebyla natolik výrazná, aby si mě získala a okamžiky napětí až příliš často rušily kiksy v logice argumentů i jednání jednotlivých postav. Není tu nic, co by mi výrazně uvízlo v paměti, nic, na co bych si za pár týdnů ještě dokázal vzpomenout. ()

Reklama

5150 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film mě vysloveně nebavilo sledovat. Scénáristka a režisérka Kari Skogland natočila thriller-drama s nějakým poselstvím, ale ve výsledku je to hodně nudná podívaná se spoustou keců o ničem, která se tváří tak zatraceně vážně. Weslyho Snipese uvěznila mezi čtyři stěny, čímž značně ochromila jeho herecký projev a Linda Fiorentino na takovouto roli prostě nemá. Bohužel na tomhe nenajdu byť jedinou věc, která by se dala ocenit. Zkrátka ztráta času. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Někteří rádoby kazisvěti kritici dobrých drama filmů by si napřed měli zjistit premiéry a roky natočení filmů, jestli je tedy vůbec kdy sledují, než běží z kina komentovat a pak teprve kecat že někdo něco kopíruje. Takže pro pořádek, nikoli Sniper Telefonní budku, ale Telefonní budka kopírovala Snipera, jelikož Sniper měl premíéru v lednu 2002 kdežto budka vznikla až po něm a do kin šla v červnu 2003. Možná tento film není tak hvězdně obsazen, ovšem coby odstřelovač je Sniper Snipes rozhodně lepší. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu bývala Kari Skogland úspěšnou "režisérkou" videoklipů a reklam pro firmy takových jmen jako Pepsi, General Motors nebo Chrysler, což je na jejím slohu znát, na druhou stranu vás ale tato kanadsko-německá protiamerická agitka zaměřená proti přemíře zbraní v každodenním životě svoji tupou rétorikou spíše odradí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva v USA, no v niektorých scénach môžeme v pozadí na budove vidieť kanadskú vlajku. (newstedson)

Reklama

Reklama