Reklama

Reklama

Prato macchiato di rosso, Il

  • USA Bloodstained Lawn, The (neoficiální název)
všechny plakáty

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Obskurní EuroTrash a ukázkový kýč které ve své doby uměli dělat snad jen Italové. Film je špatný a hloupý skoro ve všech směrech (od amatérské výroby, přes téměř neexistující scénář, až třeba po špatně strukturované dialogy) - je to takový těžkopádný, nesourodý, hodně bizarní - bláznivý experiment, ale ten kdo patří mezi milovníky žánru, vždy si u takové lahůdky najde něco co ho osloví. Tak jako já, tím plusem tady byla parádní halucinační a klaustrofobická atmosféra, která vám dávala neustále jakýsi pocit neklidu, není to čistokrevný horor, ale spíše takový mišmaš (horor, thriller, černá komedie, jsou tu i odkazy na staré Hammer filmy), hodně výstřední a podivný, obohacený tady skutečně o pikantní hudební doprovod - který se zde skutečně perfektně hodil. Film je velmi dobře obsazen samými známými italskými herci ve své době, nebýt oné přítomnosti dobrých herců - kteří kolikrát musí improvizovat, dopadlo by to snad ještě hůře, nejvíce mě tady zaujala chladná blondýnka Marina Malfatti jedna z předních hvězdiček italské žluté", možná v nej roli své kariéry. A dále třeba překrásná Dominique Boschero velkoryse ukazujíce své jemně laděné křivky. Nezapomenutelné scény; Divoký tanec za zvuků psychedelické hudby v hale plné zrcadel, stroj pro extrakci krve jak z 50 let z béčkových sci-fi filmů. Musíte vidět, jinak nevíte o co přicházíte! Absurdní, občas nudné, nešikovné, ale film i přes řadu nedostatků má své kouzlo, takže na druhou stranu dokáže ohromně pobavit, a to hlavně díky své roztomilosti a naivitě. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Nebydlí si špatně."„Mně to připadá jako nějaká klinika." Přesně tak! Tajemná klinika je maskovaná firmou zabývající se výrobou a prodejem vína. Jen v části své produkce ukrývá místo vína lidskou krev. Ta se ukáže jako výborný obchodní artikl, o nějž je zájem v zemích, kde se vedou války, tam, kde došlo ke katastrofám, zkrátka všude, kde je krve zapotřebí. Majitelé kliniky velmi pečlivě vybírají dárce - prostitutky, narkomany, alkoholiky či tuláky. Lidi, které nikdo nebude postrádat, jelikož darují krev do poslední kapky. Vše má pod palcem půvabná Nina (Marina Malfattiová), její manžel je pro změnu šílený vědec, který mimo jiné sestrojil robota na odběr krve. Taková legrační verze norimberské panny. Vybraným obětem jen pomalu dochází, jaký osud je čeká. Italské nijak objevné béčko s výbornou hudbou a barvami Technicoloru. Něco nahoty, méně krve. Jedna z nejlepších scén se odehrává v zrcadlové komoře, do níž se vstupuje obří vaginou. Není to horor ani gotika, spíše sci-fi. Ocení především milovníci žánru. Film není strašidelný a je jen trochu tajemný, má však zajímavou atmosféru typickou pro italské filmy daného období. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tu neskutočne tagy zavadzajú. Ku Giallu to ani nepričuchlo a ku Gotike sa to nepriblížilo ani na sekundu. Strasna nuda a tie dialógy boli na zaplakanie. Celkovo ani neviem, či tento film mal i nejaký zmysel. Lebo ta pointa bola totálne mimo ako asi , i celý film. Herci sa tiez nepredviedli v dobrom svetle, ale ani sa nejako nečudujem, kde nieje príbeh, nemá sa ani čo hrať. Žiadna krv, naozaj žiadne gore a tak by ma zaujímalo, kvôli čomu je napísané, že je to aj horor, keď to s ním nemalo naozaj nič spoločne. Nahotinky ok, ale na tom sa nedá stavať celý film.Je to naivné, chvíľami divné, ale neiritovalo ma to až tak, aby som nedal aspoň 2*. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Spíš než horor či giallo je to především zvláštní a trochu i černá komedie. Ale co, je tam spousta nahoty, alkoholu, drog i krve a i když je divák dlouho zmatený, co to vlastně je zač, není to nakonec špatné. ()

Reklama

Reklama