Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alek Neuman je emigrant zo Sovietskeho zväzu, ktorý hľadá v Amerike šťastie. Lenže nič poriadne sa mu nedarí. Živí sa ako umývač riadov a noci trávi tým, že zapíja svoj premárnený talent a život. V Sovietskom zväze bol totiž veľmi nadaným boxerom, ale pre jeho židovskú vieru ho nezaradili do národného tímu a neskôr mu zabránili boxovať úplne. Jedného dňa však Alek stretne dvoch mladíkov, Timmyho Boylea a Rolanda Jenkinsa typické deti ulíc Brooklynu, ktorí majú však prirodzený boxerský talent. Chceli by sa stať profesionálnymi boxermi, a tak sa im Alek ponúkne, že ich bude trénovať. Chlapci sa pod jeho vedením poctivo pripravujú na cestu ku sláve... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný boxerský film, v němž vyčnívá především výborný Brandauer. Vzhledem k době vzniku však tradiční závěrečný americko-sovětský souboj bohužel končí tak, jak končí, a typické klišé si film odpustit nedokázal. Každopádně zajímavé i pro fanoušky Wesley Snipese. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerná športová dráma na tému box, no obalená do príjemnej muziky a hlavne ozdobená skvelým K. M. Brandauerom, na ktorého je radosť pozerať aj keď by hral iba bábkové divadlo. Škoda, že príbeh sám o sebe nebol pútavejší a prepracovanejší, tiež tie športové scény z ringu mohli byť napínavejšie a dramaticky lepšie spracované. Ale za stratu času to nepovažujem. 60/100 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny a podpriemerny produkt studenej vojny. ked uz berieme  americko - sovietsky suboj v ringu, bereiem Stallona a Dolpha Lundgrena, urcite nie toto   : 30 % ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

V Americe je zlatá i dlažba ..... je potřeba cokoli jiného dodávat ? Typický film o křivdě a naplnění spravedlnosti pomocí "svobodné" Ameriky ... . ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Boxerský film o ruském bývalém šampionovi, emigrovaný do Ameriky, který začne trénovat dva nadějné mladé boxery a záhy připravovat na zápas proti SSSR, který, jak jinak, vyhrají. Se svým námětem nijak nevyčnívá z řad podobných boxerských snímků. Jde o průměr, který ale nabízí pouze příběh. Napětí, či dramatické chvilky se tu zcela postrádají. Při závěrečném souboji je divákovi tak nějak jedno kdo vyhraje. Hlavně, že už to nějak skončí. Film tedy rozhodně nenadchne. Svým ztvárněním se hodí k odpočinku na nedělní odpoledne. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si představit, jaká zoufalá životní situace přiměla Brandauera k účasti na téhle bažině - že by nějaká gumovací psychoterapie mezi Plukovníkem Redlem a Hanussenem? A rozhodně ani jeho kreace film z prachu nepozvedá... ()

Reklama

Reklama