Reklama

Reklama

Zabijáci z vesmíru

(neoficiální název)
  • USA Killers from Space (více)

Recenze (9)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Béčkové nízkorozpočtové sci-fi o pilotovi amerického letectva Dougovi Martinovi, ktorého pri jednej zo skúšobných misií uniesli mimozemšťania. Nie náhodou sa mu to prihodilo práve pri testovaní atómovej bomby. Námet pomerne zaujímavý, ale spracovanie veľmi lacné. Nevhodné kulisy, vojenské archívne zábery, nepodarené filmové triky a masky mimozemšťanov so smiešne vypúlenými očami. Ani réžia a hudobné podklady nestoja za veľa. * ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Když se něco jmenuje Killers from Space a je to z roku 1954, nečekám od toho víc než zábavnou béčkovou jízdu. Pokud možno takovou, co se nebere moc vážně, protože pak je směšná nechtěně. Jenže Zabijáci z vesmíru se berou velmi vážně, a to i navzdory vzhledu mimozemšťanů - chvíli mi trvalo, než jsem na to přišel, ale pak mi došlo, že přesně takhle vypoulené oči měl Vendův dědeček z Jak dostat tatínka do polepšovny, když se převlékal za vodníka. Poledňáková a Wilder asi nakupujou ve stejném hračkářství. Další úlet se týká emzácké zoo, kde najdeme obří tarantuli, kobylku a já nevím co ještě, přičemž tak moc do očí bijící zadní projekce (a tím triky pochopitelně končí) už není ani roztomilá, ale jednoduše hloupá. Nevyčítal bych ale šablonovitou padesátkovou atomovo-mimozemskou zápletku, proto se na podobné filmy fanoušci přece dívají :-) ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Klasický námět tehdejší doby motající se kolem mimozemšťanů, Atomových bomb a armády, nikterak nevybočující z řady podobných snímků, tudíž z tohoto ohledu jsem ani nic nového a originálního nečekal. I proto jsem se těšil na podobu mimozemšťanů, která k mému zklamání dopadla celkem žalostně (ale celkem pobavila svou "originalitou") a rozhodně dost z filmu pro mě ubrala. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se poměrně těšil, čekal jsem naivní béčko které pobaví, no a opravdu mě pobavilo. Ty mimozeštani to je něco úžasného, takhle jako mimozeštan s vytřeštěnýma očima jsem vypadal když mě jedna holka kopla do rozkroku. Opravdu geniální maska. Jinak co se scénáře týče je to klasické klišé. Nejvíce mě bavil právě konec kde se objeví mimoni a obří zvířata, jinak je zbytek filmu celkem nezajímavý a obyčejného diváka spíše odradí. Wilder má za sebou už lepší filmy. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mohl být o tolik lepší... kdyby se některé použité výroky dotáhly. Například, že miliarda ufonů čeká s invazí na úspěch prvního výsadku... Kolem toho se dala rozpoutat tak hustá panika a paranoia (protože jak se takové mase masa ubránit? To by došly i atomovky, zvlášť v roce teprve 54...). // No nic, rudá hrozba ze země světlých zítřků popř. rudé číny je převlečena za ufony, McCarthy jistě plakal radostí za modelovou situaci úniku informací, za které popravili Rosenbergovy. Datace sedí. Je to asi 4. zhlédnutý film L. Wildera, diletantského bratra slavného multioskarového režiséra. I zde, něco málo od bratra okoukal, takže odpadové to není, ale díra do světa také ne. Ufoni mají opak šikmých očí, docela švanda. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama