Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steffen, německý student archeologie, najde při jednom archeologickém výzkumu v Jeruzalémě kostru člověka, starou více než dvatisíce roků. Obsah pytlíčku, který se našel hned vedle kostry, však zmátl nejen Steffena, ale i celý tým zkušených archeologů. Našel se v něm list se záhadným písmem a návod na obsluhu videokamery, která se však začne vyrábět až za tři roky. Na základě těchto zjištění se Steffen domnívá, že našel kostru člověka, který cestoval v čase. Myslí si, že tato osoba nasnímala videokamerou Ježíše. O pravdivosti Steffenovy hypotézy svědčí i několik dalších důkazů. Ale je skoro nemožné, aby mladý student přesvědčil zkušené archeology, a proto hledá důkaz v dopise, který se našel spolu s kostrou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Morien 

všechny recenze uživatele

V poslední době mě baví hledat duchovní vrstvy ve filmech druhořadé produkce a pochybných žánrů. Možná to je ode mě už vyloženě zvrácené, každopádně mám dojem, že jsem nikdy od reality nepřijímala tolik z její nabídky. První část tohoto díla jsem viděla před deseti lety a jelikož jsem tehdy byla dvanáctileté děvče, zmocnila se mě pevně (věta "Myslím, že Ježíš nikdy nebyl." se opakovaně stávala mojí mantrou v určitých obdobích) a zároveň jsem si s sebou nesla jakési trauma, že jsem kvůli výletu do hor přišla o druhou část a tedy se nikdy nedozvěděla, jak se to tvůrci rozhodli zakončit. Zároveň mi to ale dalo deset let vymýšlení vlastních konců a vlastních rozuzlení. Teď mi ve škole pustili film o svatém Františkovi a já si vzpomněla na "Myslím, že Ježíš nikdy nebyl." a rozhodla se, že je čas, a podívala se na Das Jesus Video znovu a na celé. A dostala jsem přesně to, co jsem potřebovala. Myslím, že je velmi zábavné, jak se v šílené televizní slátanině může skrývat tolik symbolických a hlubokých věcí plných naděje a nezaslepené víry. Začínáme s bezstarostným a lehkovážným hrdinou, kterého ohrozí had a zachrání ho od něj žena. Oba dva tito tvorové ho určitým způsobem uštknou a upředou mu zcela jiný osud, než jaký před ním doteď ležel. Tato událost našeho hrdinu vrhne na cestu, během které se dostane na úplné dno a zpět, na které zmoudří a zmužní, uvidí několik různých způsobů víry a zla a odvahy a lásky. Může tedy pro svůj budoucí život vybrat směr, který považuje za správný. Model pohádkového zrání postavy, který třeba v současných pohádkách, co tvoří Česká televize, zoufale chybí. A proto jsem nadšená. A proto si říkám, že exploze inkriminovaného videa i s vrtulníkem po zásahu z kulometu uprostřed pouště po akční honičce už není tak důležitá, stejně jako zázračné uzdravování či neuzdravování některých ran podle toho, jak se to tvůrcům hodí, a všechny další věci, které se ve filmu zdají být nelogické nebo přehnané. Film sám sebe pasoval na moje milované guilty pleasure. ♥ ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Na dobrej kostre príbehu je nacápaná chabá hmota. Začiatok veľmi sľubný s veľkou dávkou zvedavosti a menšou dávkou napätia. Čím ďalej tým viac sa postupne začalo odbáčať od hlavnej pointy a film sa zmenil na nekonečnú a nudnú nahánačku. K záverečnému rozuzleniu to opäť trošku chytilo dych. Film mohol mať kľudne len nejakých 90 minút. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle německý film mi sedl jako málokterý. Z Německe produkce toho tolik nemusím, ale toto se povedlo. Charismatický Matthias Koeberlin hraje perfektně, film má napětí, má spád. Výborný náboženský námět, z tohodle dvojdílu jsem cítil tak silné emoce především v bezmocnosti Matthiase, jako u málokterého dramatu. Opravdu klobouk dolů, ačkoli se to z hodnocení nemusí jevit zrovna výborně, já jsem spokojený a prostě tomu těch 5 hvězdiček vystřihnu a hotovo! :-) ()

Le6n 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie v podobe nemeckého TV filmu znie asi ako blábol, ale nie je. Zaujímavá zápletka (veľmi podobnú rozpracovali I. Fiľová a M. Pilcerová do pôvodného slovenského komiksu Nepredvídaná minulosť už v roku 1990, http://komiksarchiv.blogspot.com/), solídne spracovanie s vyváženým pomerom akcie a dialógov, adekvátny posun deja vpred, dobré herecké výkony (Matthias Koeberlin je 'obyčajný hrdina', ktorý si ide za svojím cieľom, aj keď občas tvrdo narazí a dostane do držky, krásna Naike Rivelli tomu dodáva správne erotickú iskru) - to všetko sa mi spojilo do príjemného celku, pri ktorom som sa ani chvíľu nenudil. Vyvrcholenie (to filmové :))) bolo príjemne mrazivé a veľkolepé, je keď čiastočne predvídateľné. Kiežby aspoň polovica mainstreamových hollywoodskych blockbusterov dosahovala týchto kvalít! ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Včera jsem to viděla podruhé a jsem znova spokojená, přestože už ne tolik napjatá jako poprvé. Vynikající nápad, mnoho momentů k zamyšlení. atraktivní prostředí, vydařené akce, sympatičtí herci. Jsitě jsou tam (jako všude) občas nějaký nelogičnosti, ale mohla jsem je úplně bezbolestně pominout. Zajímavý komentář Morien, která řekla mnohé za mě. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film je volně natočen na motivy stejnojmenného románu od Andrease Eschbacha. (Terva)
  • Tvůrce kostýmů Janne Birck a designér Matthew H. Musse převzali v roce 2003 cenu německé TV v kategorii nejlepší umělecký směr. (Terva)
  • Naike Rivelli (Sharon) a Manou Lubowski (Joshua) zde hrají mladý snoubenecký pár. Zajímavé je, že tito dva herci se díky filmu vzájemně poznali a později se skutečně vzali. Společně mají syna Akashe (*1996). (Nick321)

Reklama

Reklama