Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steffen, německý student archeologie, najde při jednom archeologickém výzkumu v Jeruzalémě kostru člověka, starou více než dvatisíce roků. Obsah pytlíčku, který se našel hned vedle kostry, však zmátl nejen Steffena, ale i celý tým zkušených archeologů. Našel se v něm list se záhadným písmem a návod na obsluhu videokamery, která se však začne vyrábět až za tři roky. Na základě těchto zjištění se Steffen domnívá, že našel kostru člověka, který cestoval v čase. Myslí si, že tato osoba nasnímala videokamerou Ježíše. O pravdivosti Steffenovy hypotézy svědčí i několik dalších důkazů. Ale je skoro nemožné, aby mladý student přesvědčil zkušené archeology, a proto hledá důkaz v dopise, který se našel spolu s kostrou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, dobrý začátek, ale pak se to přesně v německém stylu vše utopí v čisté nudě. Těch pár podařených nápadů se zcela ztratí v opravdu hodně přemrštěné stopáži. Mít to kolem 90 minut, rychlejší spád, uvěřitelné postavy a herce či se to aspoň držet úvodního nápadu mohlo to být opravdu hodně dobré. Žel se nepovedlo. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Konečná pointa je sice předvídatelná už od první půlhodiny filmu, ale to nijak neubírá na koukatelnosti. Připočteme-li, že se jedná o německý film a že je to jen projekt pro televizi, zjistíme, že je to až neuvěřitelně dobré dílo. Nemám rád Němce, částečně za to může mé vlastenectví a pro mě stále živá vzpomínka na existenci nacismu a všech událostí s tím spojených a samozřejmě taky je nemusím kvůli často ubohým tv a filmovým projektům a holým zadkům v nich a jejich vyblitým ksichtům a jazyku a spoustě jiných věcí. (tak mě napadá, že asi jsem trochu xenofob). Ale tenhle film se dá. Celkem to odsýpá, zápletka je zajímavá, pointa (přestože předvídatelná) ne zrovna ohraná. I když se člověk o hlavní hrdiny nijak moc nebojí, protože je jasné, že se jim nic nestane, jsou mu sympatičtí. Děj je hlavně nelogická akce. Herci nejsou nijak úžasní, ale na Němce vysokej nadprůměr. Cestování časem je tu jen spíše okrajová záležitost, jeden z nosných kamenů zápletky. Ale je tu taky jedna věc, kterou nejsem ochoten akcepptovat, ať by mi kdokoliv říkal cokoliv. kamera SONY prostě dva tisíce let nevydrží. To mi nikdo nevymluví. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V poslední době mě baví hledat duchovní vrstvy ve filmech druhořadé produkce a pochybných žánrů. Možná to je ode mě už vyloženě zvrácené, každopádně mám dojem, že jsem nikdy od reality nepřijímala tolik z její nabídky. První část tohoto díla jsem viděla před deseti lety a jelikož jsem tehdy byla dvanáctileté děvče, zmocnila se mě pevně (věta "Myslím, že Ježíš nikdy nebyl." se opakovaně stávala mojí mantrou v určitých obdobích) a zároveň jsem si s sebou nesla jakési trauma, že jsem kvůli výletu do hor přišla o druhou část a tedy se nikdy nedozvěděla, jak se to tvůrci rozhodli zakončit. Zároveň mi to ale dalo deset let vymýšlení vlastních konců a vlastních rozuzlení. Teď mi ve škole pustili film o svatém Františkovi a já si vzpomněla na "Myslím, že Ježíš nikdy nebyl." a rozhodla se, že je čas, a podívala se na Das Jesus Video znovu a na celé. A dostala jsem přesně to, co jsem potřebovala. Myslím, že je velmi zábavné, jak se v šílené televizní slátanině může skrývat tolik symbolických a hlubokých věcí plných naděje a nezaslepené víry. Začínáme s bezstarostným a lehkovážným hrdinou, kterého ohrozí had a zachrání ho od něj žena. Oba dva tito tvorové ho určitým způsobem uštknou a upředou mu zcela jiný osud, než jaký před ním doteď ležel. Tato událost našeho hrdinu vrhne na cestu, během které se dostane na úplné dno a zpět, na které zmoudří a zmužní, uvidí několik různých způsobů víry a zla a odvahy a lásky. Může tedy pro svůj budoucí život vybrat směr, který považuje za správný. Model pohádkového zrání postavy, který třeba v současných pohádkách, co tvoří Česká televize, zoufale chybí. A proto jsem nadšená. A proto si říkám, že exploze inkriminovaného videa i s vrtulníkem po zásahu z kulometu uprostřed pouště po akční honičce už není tak důležitá, stejně jako zázračné uzdravování či neuzdravování některých ran podle toho, jak se to tvůrcům hodí, a všechny další věci, které se ve filmu zdají být nelogické nebo přehnané. Film sám sebe pasoval na moje milované guilty pleasure. ♥ ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je taká príšerná znôška klišé, stupídnych dialógov a úbohých hereckých výkonov, že som si ju pozrela len z masochistickej zvedavosti, kam až to môže zájsť. A zašlo...až potiaľ, že sa mi postupne vyplnili všetky vopred odhadované dejové zvrat(k)y a závery. Od rozuzlenia ľúbostného trojuholníka (ktoré som uhádla hneď po jeho vzniku), cez zmeny správania postáv podľa potrieb scenára až po romanticko-heroické žvásty vidíte len jeden dôkaz o neschopnosti nemeckých filmárov za druhým (česť výnimkám!). Niektorí Nemci obhajujú námet s tým, že v Nemecku bola kniha, ktorá sa stala predlohou, bestsellerom. Bez celeru či s celerom, vďaka tomuto filmu sa mimo Nemecka asi tak dobre predávať nebude. Aspoň dúfam. Hlavná idea je určite atraktívna, dnes podobné témy slávia renesanciu, ale už po prvej pol hodine filmu zistíte, že je to úplne jedno, pretože každý dobrý nápad sa utopí v úbohosti jeho predvedenia. Hlavná postava, herec Matthias Koeberlin, dokáže „hrať“ iba naivným ksichtom, hýbaním obočia a záhadne pribúdajúcimi a nehojacimi sa škriabancami na tvári a zvyšok hereckého osadenstva je banda zúfalo škaredých hranatých Nemcov, hrajúcich pre zmenu len tupým výrazom v tvári. Jediný fešák, ktorý síce pomôže ženám v pozerateľnosti, avšak nič nezachráni, je Manou Lubowski ako Jošua. Ako už niekto predo mnou napísal inde - toto nie je film, toto je zlý vtip! (ale Drákula z 2002 je ešte horší:-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som si uvedomil, že som tento film už voľakedy videl. Mne sa ten nápad páči. Dokonca som sa nijak mimoriadne nenudil. Dej má pomerne rýchly spád, takže zas tak kriticky by som to napriek tomu, že je samotný počin dielom nemeckej produkcie, nevidel. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý německý televizák, který je sice (včetně rozuzlení) jasně dopředu čitelný a jeho přehnaná délka je dána hlavně množstvím nadbytečných a klišovitých sub-motivů, ale přesto ho musím hodnotit jako kus dobře odvedené práce. V měřítkách televizní tvorby, samozřejmě. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na TV film dosť fajin... a ze som videl oboje časti...zazrak. Asi ma to zaujalo tym námetom. A ten koniec ... haha ... no tak dobre. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie z Nemecka, neviem čo všetci hundrajú. Je to možno trocha dlhšie, ale zase na druhú stranu je to pomerne dynamické s bohatou akciou a všelijakými naháňačkami, takže nie je čas na nudu. Navyše miesta medzi akciou príhodne dopĺňa zaujímavé pátranie s mysterióznym nádychom po tajomnom videu, založené na mne milom scifi motíve - cestovanie časom. Podľa môjho názoru by bol film lepšie hodnotený, ak by sa tu pridalo na pátraní, zvýšil sa pocit tajomstva, troška prehĺbil mysteriózny základ a viac sa tu venovalo samotnému cestovaniu v čase a to aj za cenu miernej straty dynamiky, prípadne by som vynechal aj niektoré naháňačkové scény. Slabý nadpriemer. 70/100 ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Na tv film dosť v poho, Deutschlandsproduktion sa nezaprie, mladý árijec sa premáva sem tam po Izraeli, akoby sa nechumelilo a nakoniec sa jedná o najdlhšiu reklamu na výrobcu elektroniky, akú som kedy videl. No ale ktorý výrobca si môže povedať, že do jeho kamery sa usmieval už aj samotný Jesus... ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že se tento snímek některým mudrlantům nebude líbit a to možná z více důvodů. Prvním důvodem je zajisté dlouhá stopáž, druhým důvodem je amatérské podání s přílohou levných kulis a za třetí je to zajisté minimum sci-fi prvků, které se tam objevili jen v některých pasážích a to jen letmo. Já jsem tyto aspekty nebral v potaz a celý tříhodinový film jsem si užil. Před zhlédnutím tohoto snímku jsem si totiž přečetl vše potřebné, zejména to, že je to německý televizní snímek a tak jsem nečekal nějaké zázraky, protože je to televizní snímek dělaný pro televizi, takže ten rozpočet asi není takový jako kdyby to dělala americká velkoprodukce novodobých hollywoodských, intelektuálních skvostů. To, že se tam objevilo minimum sci-fi prvků jsem také překousl, herecké výkony byly také koukatelné. Němce hrál blonďatý, modrooký árijec a židovku hrála nosatá slečna. Takže vše bylo v pořádku. I když z eventuelního mísení těchto dvou ras by asi Papá Hitler neměl radost a nejspíše by se i nerudně obracel v hrobě, ale kdo ví, co plánoval jeho vrchní experimentátor doktor Mengele, já myslím, že jeho další pokus bylo zkřížit slona s tučňákem. Takže v tomto zajímavém televizním díle se setkáme s německým studentem archeologie, který svou nemotorností objeví kostru člověka starou přibližně dva tisíce let kdesi v izraelské poušti. Jde o to, že vše nasvědčuje tomu, že ta kostra a věci, které byli nalezeny poblíž této kostry nemůžou být z té doby a tak se rozjede nelítostný souboj, ve kterém se více zájmových skupin doslova mydlí hlava, nehlava a náš student archeologie společně s líbeznou nosatou dívkou se do tohoto koloběhu zamotají, tak že nevědí, jak se z toho vymotat. Jedinou cestou, jak z toho asi ven je najít kameru, která asi bude někde v nějakém úkrytu a nikdo neví kde. A v tu chvíli se stáváme svědky napínavých, vydíracích a naháněcích manévrů plného násilí a krve, tak jak to mají milovníci akčních thrillerů rádi. Samozřejmě je to vše zahaleno v televizním hávu, takže nikdo nemůže očekávat žádné extra speciální triky, ale pro milovníky konspiračních příběhů, které sahají až do daleké minulosti to zajisté bude příjemné zpestření posledních letních dnů tohoto inflačního roku. A i když zde někteří všeználci píší, že pointa byla jasná již v první půlhodině tohoto dobrodružství, tak já se musím přiznat, že já jsem si také myslel, že jsem uhodl pointu v první půlhodině, ale jak už to tak bývá, trochu jsem se spletl a proto jsem byl trochu překvapen akčním závěrem. A i když to pro mnohé byl podprůměrný televizní snímek se stupidními dialogy a minimální akcí, tak já musím konstatovat, že pro mně to byl překvapivě více méně spíše mírně nadprůměrný film, který mně nenudil a musím se také přiznat, že netrpím žádnou germanofobií jako někteří zdejší kverulanti a že vše beru s nadhledem zkušeného a nestranného diváka a proto dávám nestoudných, ale podle mně zasloužených 70%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tenhle německý film mi sedl jako málokterý. Z Německe produkce toho tolik nemusím, ale toto se povedlo. Charismatický Matthias Koeberlin hraje perfektně, film má napětí, má spád. Výborný náboženský námět, z tohodle dvojdílu jsem cítil tak silné emoce především v bezmocnosti Matthiase, jako u málokterého dramatu. Opravdu klobouk dolů, ačkoli se to z hodnocení nemusí jevit zrovna výborně, já jsem spokojený a prostě tomu těch 5 hvězdiček vystřihnu a hotovo! :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ta zápletka by se mi i líbila. Při vykopávkách se najde návod na kameru, která ještě nebyla vyrobená a k tomu je na něm připsán rukou text, který zmiňuje Ježíše. Vatikán a jemu podřízené organizace pochopitelně začnou šílet a snaží se najít kameru. Stejně jako jeden z archeologů. No a pak začne dvě a půl hodiny dlouhé a neskutečně nudné nahánění, ve kterém se pohybují tři germánští dědci, kteří se mi neustále pletli a hromada ošklivých německých ksichtů. Jestli se skutečně natáčelo v Izraeli, muselo pamětníky holocaustu trefit. Na všech Němčourech jsem si živě dokázala představit uniformu SS. Neúměrně dlouhé čekání na objevení kamery a na to, co je na ní natočeno v člověku v podvědomí vyvolává velká očekávání a abych pravdu řekl, zklamán jsem zase tak nebyl. Ale moc nechápu, proč se tohle nedalo smrsknout na dvě hodiny. Stravitelnosti by to rozhodně prospělo. 35% a doufám, že se za Ježíšem v čase ještě někdo vydá a bude mnohem drzejší. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na Německý film je to povedené. Škoda, že tak velký potenciál byl utopen až moc brzo. Je to však dobrá myšlenka, herci docela ujdou, i když je moc neznám a tak dám čtyři hvězdy ale myslím na 70%. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílný film jsem viděla už docela hodně dávno v televizi, ale pořád si pamatuju, že celý film byl hodně napínavý. Byla zde spousta nebezpečí, strachu, záhady... Velmi mě bavil námět filmu..cestování v čase, náboženské téma...a to že nakonec zjistil, že viděl svou vlastní kostru a že to byl on, kdo cestoval v čase...paráda...a na to že je to německý snímek (kdy jsem spíše zvyklá na tvorbu romantických filmů) je opravdu velmi dobrý a kvalitní. A ještě bych chtěla dodat, že Matthias Koeberlin tady teda podal hodně slušný výkon... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na německé (a navíc televizní) poměry docela slušný film. Herecké obsazení nebylo zrovna oscarové, ale mohlo to dopadnout ještě hůř. V první části nám byla nastíněna zajímavá zápletka a vypadalo to jako povedený dobrodružný film, ale nebyli by to Němci, aby si to s přibývajícím dějem nezkazili botami ve scénáři, příšernými dialogy, nechtěně komickými záporáky a hlavně předvídatelným a poměrně blbým závěrem. Škoda, první část byla mnohem lepší než ta druhá a dalo se z toho vytřískat více. Tak jako tak, pořád to na Německo dopadlo slušně. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

776. hodnocený film: Tenhle dvoudílný film jsem viděl snad 2x a hodně mě bavil. Na to, že se jedná o německý snímek, tak smekám. Hodně podobné filmům typu Andělé a démoni nebo Šifra mistra Leonarda. Až jej znovu shlédnu, jistě přidám delší komentář. 4* Tak jak jsem slíbil, tak to i plním. Film je hodně dobrej a vážně jsem si našel oblibu v německých filmech. Má dobrý náboj a vůbec mi nevadilo, že je tak rozsáhle dlouhej. Vynikající herecký výkon hlavního hrdiny, skvělá zápletka a i když je to trochu přitažené za vlasy (co v dnešní době není), tak fakt velká paráda a zábava. Nakonec musím změnit své hodnocení a doporučuji jej všem, co se vyžívají ve filmech tohoto typu. 5* musím dát a vůbec toho nelituju. 5* ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak začátek je příjemnej, má to dobrej námět. A tím to také končí. Hudba mi leze na nervy. Akční sekvence jsou příšerný, jako bych koukal na B-čko z 80-sátek. Kdyby se snímek soustředil ,pouze na pátrání po objevu a vysvětlení záhady, udělal by lépe. S! záhada vyvoleného se stejně nevyřeší, můžete si tak ušetřit 3. hodinky svého času S! ()

Reklama

Reklama