Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Willovi Stonemanovi zemře otec, musí se sám postarat o matku a jejich ranč. Aby získal nějaké peníze, rozhodne se zúčastnit psích závodů na trase z Winnipegu do St. Paul. Tato trasa je určená jen pro ty nejsilnější muž, kteří musí obstát v konkurenci i za zlého počasí a složitého terénu. Willovi se až na pokraji sil podaří zdolat cíl jen díky jeho úžasné vůli a vytrvalosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

josefkam 

všechny recenze uživatele

"Železný Will" ne "Velký závod" ... Klasické dobrodružné Disneyovské... Nicméně podle pravdivých událostí (byť promíchány 2 příběhy v jeden)... Herecké výkony dobré, co ale tento film táhne, je hudba a fantastické exteriéry... Jako kotejl působí film příjemně, nenudí, ale také ničím moc nepřekvapí... (Guss je opravdu krásný a vyjímečný pes)... Celkové hodnocení: 8,5/10 (4 hvězdy a něco maličko k tomu)... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel McNeely: 1. Main Title ,2. Jack’s Death ,3. Leaving Birch Ridge ,4. The Race Begins ,5. Pushing Onward ,6. Gus Rescues Will ,7. Devil’s Slide ,8. The Final Day ,9. Race To The Finish ,10. Crossing The Line ,11. End Credits , ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nádherná krajina, pěkní hafušáci a tradiční přemrštěný až hysterický americký nacionalismus. Ačkoliv od počátku víte, jako musí dopadnout, a že ten konec bude těžce vykoupený, ale i tak se na to dobře dívá. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Slzopudná a skrz-naskrz americká rozprávočka o nereálne pozitívnom "Železnom Willovi", ale nepomôžem si, páči sa mi to a vždy, keď to v TV dávajú, rád si to pozriem... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kostýmy, história a krajina - všetko to pripomína staré dobré rodinné kino. Taký typický film na nedeľné popoludnie. Človek má až chuť potom vyjsť si so psom do lesa. Len musí byť už dnes opatrný. Môže tam číhať medveď vegetarián, ako náš pán eximinstrovie kotolník povedali. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film o ľudskej vytrvalosti a túžbe dosiahnuť cieľ. Keď som bol malý, normálne som pri tom na konci plakal. Pre mňa je to veľmi pekný zážitok. 85% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Mackenzie Astin se po smrti otce musí postarat o matku a jejich pozemky. Potřebuje peníze, a proto se rozhodne zúčastnit závodu psích spřežení napříč zemí.......Kamera - William Wages. 50 % ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

NAČRTNUTIE OBSAHU: Veľké preteky psích záprahov. Medzi pretekármi je aj mladý Will. Ako sa tam dostal a ako to všetko skončí? Film je natočený podľa skutočného príbehu. KOMENTÁR: Chcete sa povzbudiť k vytrvalosti? Ste na stope... ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 12 rokov. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Obsadenie príjemné, snímky odohrávajúce sa v prekrásnom prostredí doslova dokonalé a napätie je miestami nezvyčajne vysoké. Jeden "malý "človek nám ukáže, čoho je schopný a s týmto všetkým je film dokonalý. Skvelý dobrodružný zážitok s podivuhodnou vizuálnou stránkou a s duchom Jacka Londona. Podobný film: White Fang. ()

horacko 

všechny recenze uživatele

Pekny film o tom, ze ked nieco naozaj velmi chcete dosiahnut a dokazat to, tak to ide. Odvaha, statocnost a obrovska tuzba, to je to, co vas uspesne dovedie na psich zaparahoch az do uspesneho krasne a dojimavejo konca. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelý dobrodružný snímok, aké sa už dnes netočia. Je to v podstate rozprávka pre deti, ale krásne spracovaná s perfektnou výpravou. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Príjemná športová dráma o psích záprahoch, ktorá nám ukazuje odhodlanie mladého chlapca dosiahnuť svoj cieľ, kedy musí zájsť na dno svojich síl. Páčilo sa mi krásne zasnežené prostredie, takisto aj celkom slušné herecké obsadenie. Akurát nechápem autorov prečo sa nedržali skutočnosti, pretože Hartman (Will) dorazil do cieľa ako posledný, keďže bol nútený pešo viesť záprah po väčšinu pretekov. Ale autori si to zas vybavili po svojom a ten trápny americký happy end si neodpustili, takisto aj ten ich typický patriotizmus. ()

Crust 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to poprvé v TV ještě v dětství, tuším že rovnou v roce 1994, kdy to tehdy uvedli ještě pod správným a normálním názvem Železný Will, než si zase někdo z českých distributorů usmyslel, že to za každou cenu musí přejmenovat, hlavně aby to náhodou nemělo podobný název jako originál. No co dodat, jako fanouška psích spřežení mě to zaujalo už v upoutávkách, takže jsem si to musel natočit z TV na VHS, abych se na to mohl dívat pořád dokola. Ale ani zdaleka to není film pouze pro děti nebo kynologické maniaky, naopak, je to univerzální příběh o jednom velkém srdci, mladickém nadšení a touze jít za svým snem i přes všechny překážky světa. Režii ani výpravě nemám co bych vytkl, kromě silného příběhu je zde i spousta úchvatných sportovně-akčních záběrů. A v neposlední řadě naprosto geniální soundtrack od Joela McNeelyho. U Disnyeho si zkrátka uměli pohlídat kvalitu. ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Pred 20rokmi som tomu dal 4*. Ak si nevsimate realitu, na efekt pekny film. Ale ak rozumiete psom a mate len trosku zmysel pre realitu, je to velmi biedne! ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Možno jeden z najmenej docenených disney neanimovaných filmov. A pritom tak pekný inšpiratívny príbeh so slušnými hercami, peknou výpravou a hudbou, že som nemal problém sa na to v detstve pozrieť i viac ako jedenkrát. ()

Reklama

Reklama