Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého vánočně vyzdobeného městečka přijíždějí Caroline a Lloyd Chasseurovi, kteří se neustále hádají a vyčítají si, co můžou. Před sebou mají další úděsné vánoční svátky. V domě je přepadne zloděj Gus, který má za sebou zpackanou loupež a potřebuje se někde ukrýt. Velmi brzy Gus lituje, že si vybral právě jejich dům. Neustálé hašteření ho dohání k šílenství a ke všemu ještě přijíždí na štědrovečerní večeři banda stejně nesnesitelných příbuzných: nenapravitelný syn Jessie, který na vojenské škole terorizuje učitele, Lloydova snobská matka Rose a jeho bratr s rodinou. Ve víru událostí musí Lloyd a Caroline předstírat, že je všechno v pořádku, a představit zloděje jako svého manželského poradce doktora Wooa. Zatímco venku policie Guse zuřivě hledá, trpí nešťastný zloděj u příšerně nechutné večeře a směšných vánočních zvyků. Rozdávání dárků není o nic veselejší. Přesto všechno je to právě Gus, jehož přítomnost přiměje Caroline a Lloyda, aby si uvědomili, že se mají rádi. (TV Nova)

(více)

Recenze (66)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie, která je založená především na vtipných dialozích, z čehož vyplývá, že veškerá odpovědnost ležela na hercích. A Kevin Spacey a Judy Davis jsou ve svých komediálních rolích rozhádaného manželského páru zábavní. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vánoce jsou svátky klidu a pohody… zkuste to pronést v domácnosti Chasseurových, se zlou se potážete. Tedy, spíše na vás někdo pod pohrůžkou zabití zařve, ať držíte hubu, kterou vám někdo jiný oblepí lepící páskou. Někdy to prostě nevyjde, nervy se vylijí, koncentrace napětí ve svátečně rozladěném ovzduší překročí dlouho ignorovanou mez a vyhlídka servilního klábosení v semknutém rodinném kruhu bere roha. Občas je na druhou stranu fajn, když pod nátlakem vnější síly dojde k reorganizaci dlouho zavedených pořádků a táta pro zpestření rozmlátí vánoční stromek, zatímco babička hledá argumenty, kterými by obhájila svou plastickou operaci. Z přisednutí nezvaného hosta k domácímu stolu může vzejít všelicos, v tomto případě zdařilá komedie do vánoční nepohody, která mnohým pomůže obrnit se předem. Nikdy nevíte, jestli nepřijde na přetřes téma vyvolávají třeba u strýce prudce alergickou reakci. Námět by mohl být ještě zajímavější jako divadelní tragikomedie tří postav. 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na dialozích postavená komedie, nutno dodat, že právě díky jim je to tak dobré a nápadité. K tomu napomáhají herecké výkony, jak rozhádaného manželského páru, tak zlodějíčka Denise Learyho, na kterého jsem se obzvláště těšil. Probíhá to nezávisle na čas a hezky se na to kouká a to je pro mě základní kritérium, který dělá tuto komedii tak dobrou a zajímavou. K tomu od režiséra, který se velice přátelil právě s Denisem Learym a jeho kariéra právě měla na vzestupu. --- Víte madam, nejradši bych Vás pověsil do průvanu - Vy myslíte za koule? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Takřka po všech myslitelných stránkách průměrná komedie, která má jednu velkou výhodu - herce. Perfektní obsazení Nezvaného hosta naštěstí zachraňuje a posouvá ho do kategorie sice rychle zapomenutelných, ale sympaticky odpočinkových tuctových komedií. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Fajn pohodová podívaná, ke které jsem se dostala díky Kevinovi, jinak by mně asi Nezvaný host proklouzl mezi prsty. Byla to spíš komedie s hořkou příchutí se skvělými hláškami a bezvadnou nosnou manželskou dvojkou doplněnou pro mě zatím neznámým Denisem Learym. Pár hluchých míst jsem sice zaregistrovala, ale jinak jsem se touhle vztahovou konverzačkou báječně bavila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V detailech poctivý, jinak nepříliš zábavný Spaceyho trénink na Americkou krásu. Vadil prapodivný výběr hudby, kýčovitý vánoční čas i nepříliš ladná odbočka od komedie k rodinnému / partnerskému dramatu. Christine Baranski vypadá jako bratr Rona Perlmana, ale nejen krása může dopomoci k rolím.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená zábava s inteligentným a sympatickým hunorom, rovnako ako aj s hercami. Od začiatku nahodené svižné tempo a manželsko-hádajúce vtipy prekvapivo celkom držia nad vodou celý film aj keď občas je to už len z donútenia. 75%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Spíše decentně 'funny' než 'hilarious', spíše předvídatelné než překvapující, spíše postavené na dialozích než na vývoji děje. Celkově poměrně rychle zapomenutelné, ale pár hezkých scének se tu najde a herecké obsazení je perfektní. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V produkci megalomana Jerryho Bruckheimera vznikla na první pohled nenápadná taškařice, z které se posléze vyklube dokonalá dialogová komedie, napsaná naprosto lehkou rukou (na scénáři se podílel i Richard LaGravenese – v současnosti zejména režisér, toho času úspěšný scénárista – Král Rybář). Drobný zlodějíček v ní neustále šlape vedle, ale nepovedená loupež bude jen dietním předkrmem oproti jednomu šílenému manželskému páru a vlastně i celé rodině, které si naneštěstí vezme za rukojmí. Rok před zlomovými Obvyklými podezřelými a psychothrillerem Sedm se tak Kevin Spacey hluboko zapsal do paměti diváků, protože tady vystřihl náramně okouzlující hlavu rodiny, která je schopná se rozhádat i kvůli naprosté prkotině. Protože zda-li někoho vedle scénáristů chválit, tak zejména herecký ansábl. Každý si i v té nejniternější roličce ukousl kus své slávy, každý tu minimálně jednou vykouzlí úsměv na tváři. Nezvaný host je tak s mírnou nadsázkou takovým příjemným předobrazem skvostné Americké krásy (rýpavá ženuška se tu taktéž jmenuje Caroline), nejednou zamrazí, ale jinak i po letech spolehlivě pobaví. Milovníci černého humoru by jej určitě neměli jen tak přehlédnout.. Velká škoda předčasného úmrtí Teda Demmeho, v nahořklém komediálním žánru mohl ještě leccos nabídnout!! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bavila sjem se. Nic jsem od toho nečekala, takže jsem byla spíše příjemně překvapena. Na nějaké deštivé odpoledne pohodový film. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že vaše rodina není normální a že u vás máte ty nejhorší Vánoce na světě? Pak se rozhodně podívejte na film Nezvaný host, který ukazuje Štědrý večer z tak trochu jiné perspektivy. Ústředními hrdiny je manželský pár, který má před rozvodem a na Štědrý večer je unese ozbrojený lupič, po kterém již důsledně pátrají policejní složky. Ukryje se tedy v domě těchto manželů, jenže to neměl dělat. Copak o to, dva rozhádané manžele by s trochou námahy snadno zvládnul, ale když se k tomu přidá jejich syn, který zřejmě směřuje k dráze kriminálníka, a rodina z mužovy strany, kteří všichni mají mezi sebou mnoho nevyřčeného, tak by z toho hráblo i protřelejším kriminálníkům. Tenhle vánoční film mě zaujal a odboural především svou originalitou, já osobně jsem tedy ještě neviděl žádný vánoční film, kde by bylo tolik nenormálních lidí a kde jediným normálním hrdinou je vlastně záporák. Zkrátka se jedná o jakousi vánoční absurdní komedii, která je vtiponá, která je originální, která je zajímavá a která je vhodná pro každého, kdo nechce o Vánocích koukat na rozjuchané vánoční rodinné komedie. V tomhle filmu má nějaké problémy snad úplně každá postava a v tom je tenhle film krásný a netypický. Jednoznačně se jedná o jeden z těch zajímavějších a zapamatovatelnějších vánočních filmů, a i díky úžasným hereckým výkonům nakonec uděluji nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se vcelku dobře bavil, ale s postupem času i té ukřičené manželské dvojici dojdou vtipné repliky a to je konec všeho... Navíc písničkový doprovod je hodně špatný... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimava rodinna terapia so sympatickym zlodejickom ako hlavnym terapeutom. Obsadenie je skvele a ustredna trojka predvadza zabavne vykony. Bohuzial scenar nie je az tak vynaliezavy a mohlo to byt este o stupen vtipnejsie. Ted Demme mi az na jednu stastnu vynimku vzdycky pripadal ako tuctovy rutiner a tak aj tento film je len slusny nadpriemer na jedno pozretie. 6/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná podívaná, která je očividně založena hlavně na dialozích ústřední dvojice a jisté "přeměně" rodinného kruhu. Postupný převrat z padoucha Learyho na téměř kamaráda a terapeuta funguje nenásilně dobře. Pro mě příjemná oldschoolovka s dobrým obsazením. ()

Reklama

Reklama