Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého vánočně vyzdobeného městečka přijíždějí Caroline a Lloyd Chasseurovi, kteří se neustále hádají a vyčítají si, co můžou. Před sebou mají další úděsné vánoční svátky. V domě je přepadne zloděj Gus, který má za sebou zpackanou loupež a potřebuje se někde ukrýt. Velmi brzy Gus lituje, že si vybral právě jejich dům. Neustálé hašteření ho dohání k šílenství a ke všemu ještě přijíždí na štědrovečerní večeři banda stejně nesnesitelných příbuzných: nenapravitelný syn Jessie, který na vojenské škole terorizuje učitele, Lloydova snobská matka Rose a jeho bratr s rodinou. Ve víru událostí musí Lloyd a Caroline předstírat, že je všechno v pořádku, a představit zloděje jako svého manželského poradce doktora Wooa. Zatímco venku policie Guse zuřivě hledá, trpí nešťastný zloděj u příšerně nechutné večeře a směšných vánočních zvyků. Rozdávání dárků není o nic veselejší. Přesto všechno je to právě Gus, jehož přítomnost přiměje Caroline a Lloyda, aby si uvědomili, že se mají rádi. (TV Nova)

(více)

Recenze (66)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzační černá komedie, kterou táhne ústřední trojice. Krom fajn humoru, mě tu ale právě bavila ústřední linka manželské krize, která se absurdně začne řešit během napadení zlodějem. Má to energii, dialogy jsou zábavné a celou dobu jsem to v napětí žral jak to celé vyeskaluje. Je pravda že konec je dost cukrový, ale sednul dle mého k tomu filmu perfektně. 10/10. Pro mě asi nová vánoční klasika. ()

Haloo5 

všechny recenze uživatele

A všetko to buchne na Vianoce. To už je čo, keď ľutujete viac zlodeja, ako jeho "obete" :D - milí manželia, milý synáčik, milá babička... radosť sledovať ten cirkus. Napriek tomu, že koniec je až zúfalo jasne predvídateľný a z niektorých situácií sa dalo vytĺcť viac, film má neopísateľnú iskru a o dávku humoru na večer je postarané. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že vaše rodina není normální a že u vás máte ty nejhorší Vánoce na světě? Pak se rozhodně podívejte na film Nezvaný host, který ukazuje Štědrý večer z tak trochu jiné perspektivy. Ústředními hrdiny je manželský pár, který má před rozvodem a na Štědrý večer je unese ozbrojený lupič, po kterém již důsledně pátrají policejní složky. Ukryje se tedy v domě těchto manželů, jenže to neměl dělat. Copak o to, dva rozhádané manžele by s trochou námahy snadno zvládnul, ale když se k tomu přidá jejich syn, který zřejmě směřuje k dráze kriminálníka, a rodina z mužovy strany, kteří všichni mají mezi sebou mnoho nevyřčeného, tak by z toho hráblo i protřelejším kriminálníkům. Tenhle vánoční film mě zaujal a odboural především svou originalitou, já osobně jsem tedy ještě neviděl žádný vánoční film, kde by bylo tolik nenormálních lidí a kde jediným normálním hrdinou je vlastně záporák. Zkrátka se jedná o jakousi vánoční absurdní komedii, která je vtiponá, která je originální, která je zajímavá a která je vhodná pro každého, kdo nechce o Vánocích koukat na rozjuchané vánoční rodinné komedie. V tomhle filmu má nějaké problémy snad úplně každá postava a v tom je tenhle film krásný a netypický. Jednoznačně se jedná o jeden z těch zajímavějších a zapamatovatelnějších vánočních filmů, a i díky úžasným hereckým výkonům nakonec uděluji nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl řekl, že je na Štědrý den dostatečnej pech chtít vykrást dům nástrah postaršího Kevina McCallistra, být polit kočičími chcankami a obtisknout svůj ksichtejk do záznamu, aby mohl, nebýt profesionální policejní práce, následně být populárnější než ten Santův, je na omylu. Chudák zlodějíček musí jako rukojmí ještě navíc zajmout pár, co se rafe jak jeho vlastní rodiče. A kdo by tušil, že být pod pohružkou násilí uvězněn ve vlastním domě (který si, jako vše, nárokuje tchyně), může Vánoce k svátkům klidu a míru paradoxně přiblížit víc, než rutinní večeře v kruhu rodinném? Bůhvíproč celkem neznámá konverzační komedie, která má drajv a stává se mým novým milým Vánočním filmem. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Hádky Judy Davis a Spaceyho mají správný grády a Leary s hláškama jenom perlí. Dialogy jsou povedený, takže je pořád čemu se smát. Tohle u mě už nějak patří ke svátkům. Pomalu bych dal i pět. -"Your present is a giant fucking canon. And you're gonna crawl in it. Then I'm gonna get two pounds of gunpowder and I'm gonna shoot you right out of Jersey! And then I'm gonna drive to Jersey, and pick up all the parts of your body and put them in a plastic bag. Then I'm gonna drive to my house with you in the bag and toss you into the fireplace. I'm gonna get my glass of whiskey and watch the Charlie Brown special with your ashes burning in my fucking house!" ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama