Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletý hrdina filmu Michael je postižen nevyléčitelnou svalovou dystrofií. Jeho matka už sama nezvládá stále náročnější péči o chlapce a výchovu tří dalších dětí, a proto umístí Mikea v ústavu. Nejdříve státního, hlavně pro staré lidi, posléze do dětského. Ani v jednom se Mike nechce pasivně smířit s podmínkami a s metodami vedení i personálu. Bouří se, dovolává práv, je trestán a týrán. Podaří se mu získat právníka a nejdříve osaměle, pak s podporou ostatních pacientů dostane případ zanedbávání péče k soudu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

hanazu 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě zajímalo, zda jsou v USA nějaké speciální zdravotnické školy pro sestry typu Ratchedové a tento film mě utvrdil v tom, že jsou. Je dost neveselý být smrtelně nemocný a když těmto pacientům poslední měsíce života zpestřuje sestra Cooderová, je to už úplně... někde. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Chlapec ví, že za pár let zemře. Postupně ztrácí možnost se hýbat a je odkázán na cizí pomoc. Musí ji hledat u cizích. Ústavy jsou ale strašná místa a on je mladý a chce žít. Potřebuje spřízněnou duši, která by ho dostala z ústavu ven na slunce dřív než zemře. Fred Savage jako Michael je výborný. I když v dětském věku, je uvěřitelný a táhne celý film. Uběhlo třicet let a já si stále ten silný příběh díky Fredovi pamatuju. ()

Reklama

Reklama