Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jennifer (Madeleine Stowe) je okouzlující dcera gangsterského bosse Angela (Anthony Quinn). Bodyguard Frankie (Sylvester Stallone) je sympatický profesionál, kterého si oblíbí každý, koho chrání. Mafiánskou idylku ale naruší nájemní vrazi, kteří nejdříve odstraní bosse Angela a poté si brousí zuby i na jeho dceru. Z Frankieho a Jennifer se stávají parťáci, kteří se rozhodnout pomstít smrt otce a milovaného bosse za každou cenu. (Intersonic)

(více)

Recenze (163)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě dosti zarazila žánrová nevyrovnanost a dabing Stalloneho. Na obojí jsem však během filmu zapomněl a po celou dobu jsem se skvěle bavil (a to beru v potaz i slabší závěr). Nečekejte klasickou gangsterku, ani standardní Stalloneovku, tohle je o něčem jiném (možná budete i příjemně překvapeni)... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda já zírám s otevřenou hubou navrch. Se Slajíkem jsem už strávil nějakej ten čas u tv a myslel jsem si, že za ty roky ho už mám přečtenýho a vím co od něj čekat, ale ouha, nevím. Tenhle film je jasná romantika, ale tak strašně příjemná, nevtirává a velice zdařile proložená humorem a akcí (tý je tam málo ) , že jí člověk prostě vezme. Co je však pro mě překvapením číslo jedna, je výkon Slajíka, žádnej ultradrsňák, ale úplně normální chlap s přirozenými reakcemi. Z mýho pohledu je tohle role, kterou z hereckýho hlediska Sly zvládnul jak nejlépe uměl. Pokud by holky, co nemaj rádi akční filmy, chtěli někdy poznat jakýho ranaře my milovníci akčních filmů žereme už celá desetiletí, ale chtěli se vyhnout oslavě nasilí, tak tohle je přesně to pravý. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chvíľami v náznakoch milé, ale väčšinu času trápne, ba často dokonca otravné. Ak si myslíte, že kvôli Slyovi, ste na omyle. Stallone je v pohode a sympatický, slabinou filmu je nonstop kotkodákajúca Madeleine Stowe, ktorej táto úloha, evidentne napísaná pre podstatne mladšiu a energickejšiu ženu, absolútne nesadla. Záverečný "prekvapivý zvrat" je totálna volovina, ktorá už len zaklincovala prevládajúci negatívny dojem... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sly měl takový prapodivný období na přelomu tisíciletí. Točil kejdy a občas si střihnul něco rozumnějšího. No, rozhodně to nebylo top období v porovnání s dneškem, kdy se navrátil na Olymp. Tenhle film je například vcelku solidním příkladem romantické komedie. Chvílemi je to ale brutální kýč. Třeba ten závěr, u toho jsem myslel, že snad vykvetu. Harlekýn na druhou s vysvaleným Slyem. Na druhou stranu jsem si vážil té jeho postavy. Byla to taková ta přírozená, správňácká postava, kterou budete mít rádi, ať na ní budete koukat kdekoliv. Tady to berte jako fakt a taky berte ten fakt, že všecko ostatní je šílená romantická kejda z pera Margret Pilčrový. Tudíž dvě hvězdičky si tady vysluhuje jenom Sly. Bez něj by to bylo na jasnej odpad. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby Celosvetovo $1,038,000║ Na moje prekvapenie to celkom ušlo, nič prevratné sa samozrejme nekonalo ale v rámci možností to zaujalo, Stallone a Madeleine Stowe boli fajn, občas pobavili nejaké tie úlety aj príbehové odľahčenie sadlo. /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s velice dobrým Stallonem a fešnou Madeleine Stowe. Nejvíc mě dostal Slyův wrestlingový způsob vaření. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička je za úžasnou Contiho hudbu. Díky nevalným kvalitám filmu soundtrack bohužel zapadl. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

tímhle filmem mi Sly ukázal, že ještě do starýho železa nepatří a taky že umí opravdu hrát.vlastně je to dosud neobjevená pozice jeho filmařství, protože nevím o žádné roli, která by nebyla vůbec akční a byla hlavně romantická. doufám, že bude dál pokračovat v tomhle příjemném stylu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli Vaše chůze nebude souhlasit s Vaším záměrem a naopak, tak jste v pytli. A ten pytel skončí na dně řeky." Mafiáni se evidentně dělí na ty hodný a na ty zlý. Ty hodný chrání dobrák Frankie a ti zlí se hodí jako přísada do betonu nebo na zpevňování dna jezera. Sice mi to nějak nesedí, ale tady jsou gangsteři jen křoví pro zamilovanýho Frankieho a jeho Madam Jennifer, tak to přejdu. Co ovšem nemohu přejít, tak to je skutečnost, že Jennifer je protivná a pitomá, takže ji sympaťákovi Frankiemu prostě nepřeju. To je ale jenom můj problém, takže na něj zapomenu a budu si pamatovat, jak jsem se bavil při Frankieho neustálým uklízení vrahů. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Je tenhle film romantickou mafiánskou milostnou krimi komedií s dramatickou zápletkou? Nebo je to parodie na všechny výše jmenované žánry? No, tenhle poněkud nevyrovnaný filmařský počin se zmateným scénářem je hlavně plný nadžánrových multiklišé, že se ani nestačíte těm ojediněle povedeným komediálním prvkům moc smát. Akce pak je v něm prakticky >0< ... A (stále) překrásná M.S. přehrává až běda, snad aby se zavděčila všem těm televideoidním troubům, navyklým na své blbé nekonečné emoce (nejlépe tak asi s mladými českými >herečkami< ;-), sledované po poledni při vaření či úklidu domácnosti... Beze ctnosti :-( . . . A tak jediné, proč má tenhle filmek smysl, je poslední role velikána filmového umění Anthonyho Quinna v postavě mafiánského bosse Angela, který však je někdy v první čtvrtině v rámci zapletené zápletky briskně odstraněn... Snad dvě a půl hvězdičky za film jako takový, ale za tradičně nejapného S.S. a opravdu mimořádně a nepochopitelně zde protivnou M.S. zaokrouhleno dolů. Nemilosrdně, ve jménu všeho dobrého filmu... ;-) - - - P.S. Proč debilní český distributor (Intersonic) naservíroval nám film místo původního formátu 2.35:1 v ořezu 4:3 ví snad jen nějaký firemní ignorantský lulan, který to způsobil. Koupeno spolu s jakýmsi nejmenovaným magazínem za 98,00 Kč - jen pro věčnou paměť Anthonyho Quinna! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Postava Frankieho v tejto komédii Stallonemu sadla. Nie je tu síce veľa vtipných momentov a ani príbeh za veľa nestojí, ale celé to pôsobí príjemne a milo. 55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slabej a lehce předvídatelnej příběh, ovšem zábavný to občas je a Sly se nijak neztrapňuje, bohužel ty svoje akční schopnosti nemá moc prostor využít, což je škoda, přece jenom na nějaký herecký role nemá, tady je to ale celkem vyvážený a o hraní se ani nesnaží a vtipnej je tak akorát a nějakou tu hlášku taky utrousí, ale ten naprosto děsnej a někdy skoro až trapnej příběh tim nenapraví ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení ve Stalloneho filmografii. Kdo by to byl řekl, že mu tak sedne role v romantické komedii. Za sebe můžu říct, že mě tady bavil víc než ve svých akčních hitech, ve kterých ukazuje jen své fyzické přednosti. Ty herecké si nechal pro tento film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou to tak chodí.. akční hrdinové let minulých už nestačí dnešním mladíkům a tak přeřazují na nižší rychlost a mění žánry. Nejčastěji za komedii. U Arnieho to absolutně nevyšlo, Slyovi přerod zdá se vůbec nevadí. Jeho komedie jsou alespoň průměrné a Sylvester ukazuje, že mu hraní není cizí. Bodyguard Frankie (Francis), profesionál, kterého si oblíbí každý, koho ochraňuje se zakouká do Jennifer, ztvárněnou stále ještě okouzlující Madeleine Stoweovou. Samozřejmě ne hned, ale jako v každém stejně žánrově zaměřeném kousku to chvíli potrvá. Takhle by byl příběh samé klišé, jenže do hry vstoupí zabijáci, kteří nejdříve odstraní Angela v podání Anthony Quinna ve své poslední roli, a poté si brousí zuby právě na jeho dceru Jennifer. To už tak klíšoidně nezní... Snad Sly bude točit alespoň takto mírně nadprůměrné snímky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála príjemných, potešujúcich filmov so Stalloneom, ktoré majú komediálny nádych. Navyše sa Sylvester dostal do žánru, v ktorom by mu to aj celkom seklo. Škoda, že na niečo podobné neprišli tvorcovia filmov už skôr alebo viackrát. Ja som sa bavil, Arnold a ostatní sekáči môžu Stallonemu naozaj závidieť, v podobných filmoch je treba aj viac než len svaly a hrubý hlas a to on naozaj má! 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná romanticky ladená komédia so Sylvestrom Stallonom. Má celkom dobrý príbeh o vernom bodyguardovi, ktorého zamestnávateľ, vplyvný mafiánsky boss na dôchodku je zavraždený a má sa postarať o jeho dcéru, ktorú bez jej vedomia chráni už od jej detstva a teraz jej vstúpi do života. A tak si k sebe postupne nachádzajú cestu. Spracovanie nie je zlé, ešte spočiatku ma to vôbec nezaujalo, približne prvá tretina filmu je nudná a miestami aj dosť trápna, nič tu nefunguje tak, ako má, ale keď už bodyguard vstúpi do života mafiánovej dcéry, tak sa to výrazne vylepší, samozrejme ani potom film nepôsobí výnimočne, ale je to príjemný nadpriemer, všetko začne fungovať na slušnej úrovni, dej začne byť zaujímavý, s niekoľkými zaujímavými prvkami a situáciami, už sa na to dobre pozerá až do konca. Čo sa týka akcie, tak prakticky ani nestojí za pozornosť, je jej tu úplné minimum, padne tu pár výstrelov a pár maličkostí, inak nič, ale na to film aj tak nestojí, dôležitejší je tu humor, ktorý ako som spomínal je spočiatku pomerne trápny, ale potom je to už lepšie, síce nejaká skutočne vtipná scéna je tu asi len jedna, ale celkovo pôsobí príjemne, som s ním spokojný. Herecké obsadenie je výborné, Sylvester Stallone síce nie práve v najakčnejšej úlohe, ale je tu ten správny sympaťák, ktorému sa nedá nefandiť, Madeleine Stowe, ktorá je najprv neznesiteľná, ale potom si získala moje sympatie, v menšej úlohe poteší aj Anthony Quinn a zaujme aj pár vedľajších postáv. Réžia a technická stránka pôsobia dobrým dojmom a zaujala ma aj zaujímavá hudba. Škoda tej prvej polhodiny, ale inak som spokojný, príjemný film. 58% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Než se akční klasik Sylvester Stallone vrátil ke svým nesmrtelným peckám (šestý Rocky, čtvrtý Rambo) umíchal několik skrz naskrz průměrných snímků, které se obloukem vyhýbají akčním nářezům, na které jsme od něj byli zvyklí. Ve jménu Angela láká na akční film, ve kterém hraje první housle pomsta. Jenže tvůrci si naopak vystřihli mafiánskou komedii, ve které se bodyguard Frankie zakouká do sympatické Jennifer, jejíž otec byl velký mafiánský boss.. Dramatická linka určitě nepůsobí nikterak svěže, nicméně leckteré scény utáhne Sly svých charismatem a stále krásná Madeleine Stowe svých půvabem. A když se scenáristé tu a tam dostanou do úzkých, holt si vymyslí první kravinu, která by mohla děj posunout o scénu dopředu a ke spokojenosti všech zúčastněných (i diváka) jedeme očekávaným směrem až do finále. Sly nasytí, ale už za pár desítek minut budeme hladový.. Přesto lepší něco, než nic!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Frankie Delano je profesionálny bodyguard. Pracuje tak, že sa drží bokom a dáva pozor. Jeho zamestnávateľ sa volá Angelo Allieghieri. Niektorí ľudia ho považujú za veľmi šľachetného, iní za veľmi zlého človeka. Je to mafiánsky boss. Angelo je otcom Jennifer. Tá však nemá ani tušenie, že je jeho dcéra. Frankie ju nenápadne ochraňuje. Keď Angela zavraždia, Frankie musí splniť sľub, ktorý mu dal. Musí sa postarať o bezpečnosť Jennifer. "V mene Angela" je nedomyslená romantická komédia v hlavnej úlohe s nemožnou dvojicou Sylvester Stallone a Madeleine Stowe. * ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

No tak Sylvester na tom ještě neni tak špatně. Tohle je jedno z nejpříjemnějších překvapení roku. Bohužel pro Stallonea smolné v tom, že tento film šel jenom na video. Dvakrát škoda, více lidí by tak mohlo vidět, jakým směrem by se ted mohl vidat. Nevím proč je na VHS napsané, že se jedná o akční film. Spíše je to mafiánská komedie. Stallone je zde skutečně příjemný a když se k tomu přidá stále nádherná Madeleine Stowe je na co koukat. Lehce nadprůměrná komedie, viděl bych to tak na 3,5*. ()

Reklama

Reklama