Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závodu skrze USA se účastní ty nejroztodivnější postavy. Od holek v minibusu, přes profesionální závodníky, mafiány a zabijáky, po milionáře s milenkou či hlavního hrdinu nazývaného Coy 'Cannonball' Buckman. Ten jedinný dodržuje nepsané tradice závodu a nepoužívá nefér taktiky, o to více se stává terčem podrazů svých soupeřů. I tak je však jasným favoritem a všichni to ví. Obhájí skutečně svůj titul? (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,You are the winners, congratulations!“ ,,You are kidding me!“ V tomhle filmu mi závodění více připomínalo demoliční derby skloubené s pěstními zápasy. Toho je totiž celá stopáž, ale závodu jsem se opravdu nedočkal. Jednotliví závodníci jsou hodně podivní, ale ne až tak, že by byli extra vtipní. Příběh je vlastně jen sled scének, o nějakém vývoje nemůže být ani řeč, takže ani závěr nedokázal zaujmout. Celkově tedy nudný a zbytečný film. Stalloneho mikro role jsem si všimnul jen tak tak. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Za prvé, na svůj věk se jedná o naprosto excelentní Béčko, u kterého jsem si fakt odrelaxoval. Tak pohodovej, ale dobrej film jsem už dlouho neviděl. Vůbec nechápu, že v roce 1976 natočil někdo něco takového. I když je faktem, že režisér Paul Bartel měl za sebou v této době o rok starší, rovněž závodní a mnohonásobně ujetější šílenost "Death Race 2000". I ta se mi líbila, ale tento film je víc normální, víc přiblížený pomyslné realitě. Ve své době asi nesklidil výrazný úspěch a obecně je v podstatě zapomenut. Ale jeden významný člověk na něj nezapomněl a to jsem rád! Quentin Tarantino!! Schválně se podívejte na "Auto zabiják" a pak na tohle. A nebo naopak, je to vlastně jedno. Tenhle film je klasika klasik, neuznávaný, ale podle mého naprosto perfektní snímek. Nádherná auta, neuvěřitelné akce, vyjebávky jednotlivých závodníků s těmi dalšími, rvačky, Carradine dokonce předvádí svoje "kung fu" a musím uznat, že v tomto filmu mě to fakt nevadilo. Stejně tak jeho krásná přítelkyně je jednak překrásná, ale taky pěkně vostrá kočka, která srovná 20 buranů raz dva. Film prostě oplývá vším, co se mi líbí, výborné a ujeté nápady (těžko vysvětlovat, jakými způsoby se někdo snaží vyhrát závod napříč Amerikou .... to se musí vidět!), akce, bouračky, výbuchy, podrazy, ujeté postavy, tentokrát neuvěřitelně sympatický a stoický Carradine, jeho krásná přítelkyně a parádní konec. Na dobu vzniku opravdu paráda, tenhle film nestárne, ba přesně naopak ... Bohužel, že byl nepochopen, nepřijat a zapomenut. Když si ale všimnete například jen technické stránky filmu, jedná se na svoji dobu o precizně zmáknuté dílo, které překonává hravě béčka let 80. Prostě paráda, vůbec jsem nečekal, že se u něj budu tolik bavit ... ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Typická New World Pictures bejkovina o nesmyslném automobilovém závodu, v němž byste logiku hledali snad jen lupou. Nicméně opravdovým zpestřením tohoto snímku jsou drobné nuance v obsazení vedlejších rolí - vedle typických herců z produkční dílny Rogera Cormana je zde právě Corman v roli státního návladního, režisérská dvojice Allan Arkush a Joe Dante jako dva mladí automechanici a Jonathan Kaplan jako pumpař. Největší lahůdkou je ovšem krátká scéna mafiánského mítinku, v níž sám režisér Paul Bartel obědvá kyblík z KFC s Martinem Scorsesem a Sylvesterem Stallonem. Zábavná taškařice, která sice zaostává za předchozím Bartelovým filmem Death Race 2000, přesto stále skvěle baví. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Tarantino ve svým Grindhousu byl inspirovanej filmama jako Cannonball ( i když víc asi Dirty Mary, Crazy Larry, Two-lane Blacktop nebo 60 seconds), a musi říct, že takovej Cannonbal je o dost roztomilejší. Naivní, dost hloupej i, ale zase v něm neteče tolik krve a má určitou subtilnost, vyniknuvší ve srovnání s Tarantinem. Carradine je pěkně charizmatickej a zachovává si ideály, čemuž vždycky fandim. A co se týče aut, fanoušek si přijde na svý. ()

Dedincan 

všechny recenze uživatele

Nuž, čakal som fajn retro road movie komédiu, a dostal som... Dostal som príučku, že vysoké očakávania občas tvoria nízke výsledky. O nejakej poznávacej ceste po amerických monumentoch sa rozprávať nedá. Z celého filmu som si nezapamätal jediný vtipný moment. Objavil sa až v úplne poslednej scéne, tak teda ku plánovaným dvom hviezdam pridávam tretiu. Situáciu nezachránil ani Carradine, keď snáď najohavnejší TransAm vymenil za Mustanga, ani milé retro žienky. Aspoň korvetka bola fajn, ale tú človek občas uvidí aj inde. Takže tak, ak sa tomuto počinu vyhnete, o nič extra neprídete. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme si je možné všimnúť viacero známych tvárí. Sylvester Stallone si strihol malú roličku mafiána. A aj napriek tomu, že na plátne strávil pol minúty a predniesol zopár viet, v záverečných titulkoch jeho meno chýba. Iná budúca smotánka počnúc Martinom Scorseseom (mafián), alebo Joem Dantem (Kid) si už svoje meno v titulkoch našla. (Paldiny)

Reklama

Reklama