Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alphonso Capone je ambiciózní, chytrý a nebojácný muž. To jsou vlastnosti, které by z něho mohli udělat velkého muže. Píše se rok 1918, policie a úřady jsou zkorumpované a Capone dělá v Brooklynu vše proto, aby se dostal do povědomí mafie a stal se jedním z nich. Po jedné z jeho promyšlené akce se setká s Frankie Yaleem, šéfem brooklynského podsvětí. O rok později si Ala vyžádá z Brooklynu do Chicaga velký mafián Johnny Torrio a pověří ho prvním vážným úkolem. Hned po tom, když Capone odstraní Velkého Jima Colosima, vloží Al do Johnnyho rukou svou důvěru, věrnost i vlastní život. Alphonsovi se splní velký sen: stává se uznávaným a obávaným mafiánem. Chicagu hrozí prohibice a Torrio plánuje černý obchod s pivem. Tu se však setkává s odporem dalších gangů. Capone neovládá své výčitky vůči Dionovi O´Banionovi a válka gangů se rozpoutala. Al Capone má v ní rozhodující slovo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Režisér ukončuje záběry a začíná nové kdy chce. Příběh jako z potrhané knihy bez náznaku překrytí chybějících částí, kamera je na malinový keř a v hlavní roli Ben Gazzara si myslel že se točí parodie. /// Pořád ale nepamatuji si kde by ukazovali Caponeho příběh už od r. 1918. Kvalitou sice pod ropné naleziště, ale je na co se koukat. A když jsem u toho, herečka Susan Blakely se tedy ukázala. Takhle odvážnou nahotu (a že tohle nechali ve filmu), i když jen na tu se-kundu - jsem snad za moji třicetiletou ,,kariéru,, při filmech ne-erotických neviděl. 3/5 ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Čo do vykreslenia postáv je Capone plochý film. Ono to viac-menej spôsobuje fakt, že sa snaží preletieť všetky zásadné okamihy a na postavy nezostáva veľa času, tobôž s ročnými až desaťročnými skokmi na dramatizáciu deja. Aspoň sa mu darí trafiť do obdobia, kedy sa odohráva, tiež nešetrí drsnosťou, hláškami a záverom upozorní na celkom bodavú pointu. S obsadením spokojnosť, predstaviteľ Caponeho hrá s Lugosiho šarmom, ešte sa mu aj podobá, čoby Caponeho pravú ruku stvárňuje ani nie tridsaťročný Stallone a celkom drsnú postavu si tu strihol budúci zlý tréner z Karate Kida. Na životopisnú snímku najznámejšieho mafiánskeho bossa je to síce málo, ale v žánrovom merítku film obstojí. Film je na prekvapenie dostupný aj v CZ dabing. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film ma skôr sklamal než potešil. Priznám sa, že gangsterky veľmi milujem. Keď som videl tú galériu a trailer, myslel som si, že to pre mňa bude nárez. Nakoniec ale rozhodne nebol. Dej mi pripadá strašne jednoduchý a primitívny, niektoré scény zasa zbytočne pretiahnuté, napätie som tu osobne veľmi nenašiel a ani herecké osadenstvo ma príliš nepresvedčilo. Nemôžem si pomôcť, ale u mňa je to čistý priemer. Prekvapivo tu hrá Sylvester Stallone ale inak v tomto snímku nebudete poznať nikoho ďalšieho. Skoro som si myslel že je to taliansky film a nie americký. Nejaké mŕtvoly sa tu nájdu, však je to snímka o Al Caponem, tak ako by to vyzeralo bez nejakej tej popravy. Ale tu to končí. Pochválim, že Al Capone sa v tomto filme naozaj podobá na svoju reálnu osobu. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Povedená avšak nepříliš známá gangsterka. Od začátku sem viděl jasnou podobu s dobovými gangsterkami z 30. let, především třeba se Scarface kdy hlavně první polovina se odehrávala v hodně podobném duchu - rychle, přímočaře, syrově. Ben Gazzara byl podle mě v roli Al Caponeho perfektní a nemám mu co vytknout. I přes všechny zápory filmu, které můžou spoustě lidí vadit si myslím, že je potřeba brát ohled i n ato pozitivní čehož tu nebylo málo. Co mě rovněž potěšilo byl mladý Sylvestre Stallone, takhle mladého sem ho tuším v žádném filmu ještě neviděl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud si hlavní roli ve filmu o Al Caponovi nestřihne nějakej fakt charismatickej borec, tak to nemůže dopadnout nikdy dobře. Ben Gazzara je pro mě velká neznámá a musím říct že zcela oprávněně. Tohle fakt není člověk co by mohl utáhnout příběh o takhle slavném gangsterovi. Stallone se zde ani moc nevyskytuje. Zaujalo mě že podle faktů se jeho postava na konci setkává s Caponem u bazénu, ale Frank Nitti byl tou dobou už po smrti. Susan Blakely, která v Over the Top hraje takovou tichou myšku, tady rozhodně překvapí odvážností. 45% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama