Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám nějakou slabost pro tahle stará béčka. Čím béčkovější a kýčovitější, tím lepší. Fakt vypnout mozek, usadit se a hodinku a čtvrt se kochat šíleným, brutálním příběhem z budoucnosti (dnes už vlastně minulosti). Zaprvé nechápu, jak někdo může vůbec vymyslet takový příběh. Přejíždění lidí autem za účelem obodování, to je opravdu úchylka první kategorie. Zadruhé nechápu, že se to někdo pokusil zfilmovat, protože to je opravdu námět hodný génia. A zatřetí, že tomu dávám čtyři hvězdy. Ale já jsem se opravdu bavil a mladý Sylvester Stallone se svým kamenným výrazem a spoustou hlášek neměl chybu a správně okořenil tento film. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zas tak pekelná úchylarna to není. Tak můžou hodnotit jen lidi co nemají moc nakoukáno. Dead Race 2000 provází pověst zábavného akčního béčka plného krve a nahatých bab. No nahatých bab tam zas tak moc není. A i akce je podstatně mín než bych čekal. Vlastně za celý film snad jen jednou přejedou člověka tak aby stříkal všude kolem mozek a lítaly úlomky lebky. Na druhou stranu je ve filmu celkem dost dobrých hlášek a líbilo se mi i jakés takés poselství o konzumním způsobu života a diktátorské budoucnosti. Stallone hraje nesympatického namyšleného kovboje. Zajímavou postavu má Carradine. Jeho hrdinný pilot Frankenstein nemá chybu: "O levé oko jsem přišel v závodě v 1998, o většinu čelisti v roce 97, o skoro celou lebku při havátii v 99, všechno to drží pohromadě kovové destičky a dráty, pravou nohu mám vyměněnou po srážce v 96, zato levá noha byla jen 7 zlomená a při požáru v 99 shořela až na kost." Takhle si představuju profesionála. Stiď se Schumachere !!! ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Je vtipné, jak tvůrci vystihli (ikdyž tak trochu bizardním způsobem) podstatu dnešní mainstreamové zábavy už v sedmdesátých letech. K obrazovkám totiž nejvíc táhne násilí, nejrůznější zvrácenosti, šílená akce a v neposlední řadě hezké ženy. K béčkovosti (či možná céčkovosti) celého filmu asi není potřeba nic moc dodávat. Z dnešního pohledu působí vtipně hlavně zrychlené záběry navozující pocit vysoké rychlosti a směšné triky. Z hereckého ansámblu potěší především přítomnost Slye, který navíc hraje asi nejvtipnější postavu filmu. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vymazlený vizuál, vybroušené dialogy, propracovaný děj a to není zdaleka všechno, co tomuto snímku chybí. Na druhou stranu je tato zábavná podivnost hodně inspirativní, takže spěchám na nejbližší vrakoviště zakoupit si nějakého pomačkaného mazlíka s ostrými hranami, kterým si pak před nejbližším pečovatelákem srazím nějakou tu stobodovku s chodítkem. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť, ktorej zmysel pre dôstojnosť každého človeka je takmer nulový, sa rúti do záhuby... Záchrana? Opäť si začať vážiť tajomstvo života... Otázne je zobrazenie mravnej rozpustilosti vo filme. Je síce pravda, že kto berie naľahko dar sexuality, stráca aj úctu k životu (veď tieto dary, ktoré človek má, navzájom veľmi úzko súvisia), no tento súvis sa však z filmu takmer nedá vyčítať, čo je veľká škoda. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Jména hlavních postav Frankenstein a Kulomet Joe se objevili také ve filmu Rallye smrti (2008). (ČSFD)
  • Film se odehrává v roce 2000. Režisér filmu Paul Bartel zemřel v roce 2000. (Fenk)

Související novinky

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama