Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z případů soukromého detektiva Philipa Marlowa. Tentokrát pátrá po nezvěstné přítelkyni jednoho ze svých klientů, který se právě vrátil z vězení. (oficiální text distributora)

Recenze (33)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Úžasnou atmosféru románu Raymonda Chandlera se do filmu nepodařilo přenést. Navíc Robert Mitchum mi prostě jako Phil Marlowe nesedí, ale to je nejspíš jen můj problém. Už se nedivím, proč jsem tolik let váhala podívat se na filmové adaptace "chandlerovek". ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Robert Mitchum mi na Marlowa přijde trošku starý, ale hraje ho docela dobře. Zajímavostí tohoto snímku je pidirolička Sylvestera Stallonea. Jinak se dá říci, že film má dobrou atmosféru a i solidní zápletku, ale přesto se ani omylem nemůže vyrovnat knižní předloze. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mitchum už je na Marlowa trochu starej a režie není kdovíjak nápaditá, ale díky silné předloze to pořád slušně funguje. 70% ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Robert Mitchum mozna uz na Marlowa stary je, ale stale ho hraje velmi dobre. Ohledne autenticke atmosfery, myslim, ze vicemene odpovida tomu cemu rikame "Drsna Skola". ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná adaptace patrně nejslavnějšího Chandlerova románu. Mitchum sice není Boothe (který mi vždycky připadal jako Marlowe nejlepší), ale své role se zhostil s tím správným výrazem detektiva drsné školy. Jeho Marlowe je patřičně houževnatý, ironický a hlavně vždy jednající podle svých morálních zásad. A tak to má být. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Román jsem nečetl, a i kdyby, ... porovnávat, myslím, není na místě. Ovšem atmosféra a hudba tohoto filmového zpracování mě osobně příjemně překvapily. Obsazení v jednotlivých rolích je pro mě nadmíru přijatelné a stáří herců je zvolené přiměřeně stáří literární předlohy. Zkušené "tvrdé detektivní chlapíky" té doby v Americe přece snad ani není možné si představovat jako mladíky nadupané zkušenostmi a drsností. Vždy platí: naše vlastní představivost při čtení jakékoliv literatury je poněkud odlišná od představivosti scénáristy a režiséra, kteří se snaží o vyjádření ducha a atmosféry té které knihy ve svém filmovém zpracování. A je to pak o tom, jak moc nebo málo se naše představivost shoduje s tou jejich a nakolik se přizpůsobíme. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První snímek s Mitchumem v roli Marlowa ctí předlohu a to nejen příběhově, ale taky v čase a místě, kde se příběh odehrává, tedy můžeme si užít LA 40. let. (Narozdíl od Hlubokého spánku) Co se příběhu týče, tak změny, vynechávky a něco navíc tu samozřejmě je, ale nic tak drastického jako třeba v adaptaci Loučení s Lennoxem se nekoná. Mitchum je dobrý Marlowe a jeho hlas se suprově hodí do voiceoveru. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Standardní chandlerovka. Číst jsem je sice nikdy nezvládal, ale Robert Mitchum se mi v roli Phila Marlowa líbil. Ale ani na detektivky se neumím dívat jako na nějaký celek, v němž - pokud je člověk trpělivý - se všechno vyřeší. Dívám se na ně spíš jen jako na sled lepších či horších obrazů; mylsím, že ty lepší zde převládly. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....takto si predstavujem filmové spracovanie detektívnych románov Raymonda Chandlera....viac niet čo dodať absolútna klasika:námet,scenár,prevedenie,hlavná postava v podani R.M.    malo to všetko..... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Detektiva Marlowa si zahral Robert Mitchum /Nevada 1944, Big Steal 1949/, a kupodivu mu to celkom ide. Pochopitelne iba do hranic sediveho a siveho priemeru, ktory v ziadnom pripade neprekroci.. 69 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Krásne nostalgická a príjemne farebná pocta noirovým 40´s. Veľká spokojnosť. Melancholický džez + tie neóny! Ktoré sme si v starých noirovkách na čb materiáli nemohli naplno užiť. Spolu s Chinatown, L.A. Confidential a The Man Who Wasnt There najlepší retro-noir. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Najprv som videl staršie spracovanie, ale toto Richardsovo sa mi zdalo o level lepšie. Možno menej atmosféry, ale viac realistické a odvážnejšie. Hláškujúce a silne cynické očko v hlavnej postave ostalo, Mitchum bol však na rolu už pristarý. Opäť som sa trochu strácal v množstve postáv a určitej prekombinovanosti príbehu, aj keď ten nenudil. Rolu postavou veľkého Bizona si zahral Jack O'Halloran, divákom známy ako nemý mimozemštan zo Supermana 2. (Ne)zaujme aj maličká rola Stalloneho. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Film dobře vystihuje pro Marlowea typická 40. léta a celá atmosféra je zdařilá a nese se celým filmem až do zajímavého závěru, scénář se povedl a relativně zachovává věrnost předloze. Režie je kvalitní a herci také. Robert Mitchum, i když trochu starý, Marlowea zahrál dobře. Hudba je skvělá a také kamera je velmi nadprůměrná. Komentář napsán 4.2. ve 14:43 (2009). ()

Reklama

Reklama