Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Recenze (90)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda docela musím říct, že mánie kolem Medvídka Pú mě docela minula, takže mě film ohromil i v něčem co nejspíš všichni ostatní už dávno ví. Samotný příběh byl na můj vkus až příliš uslzený, což bývá často, když je v centru dění dítě, samozřejmě se tam dají ulovit i silné scény. Margot, kvůli který jsem na to zíral ve filmu nebyla tak moc jak bych si přál. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem věděl, že vzniká nějaký film Kryštůfek Robin na motivy života jeho tvůrce A. A. Milnea. Nevěděl jsem ale, že o rok dřív vznikl film Sbohem Kryštůfku Robine, který je podobného střihu. Nu, dobrá, lidské příběhy mám rád a tak jsem mu s chutí dal šanci. Výsledek je zvláštně neortodoxní životopisný film, který na žádné z postav nehledá jen to dobré nebo jen to zlé. Jak táta, máma tak malej Kryštůfek tu jsou postavy, které mají svoje pozitivní, ale i negativní stránky. Ve filmu to pak působí velice zvláštně. Jednou jste na malýho Kryštůfka naštvaní, po druhé Vás dojímá k pláči. O jeho rodičích ani nemluvě. Máma, přes svých pár pozitiv, byla spíš na přes držku a táta byl zase hodně složitá osobnost. Zřejmě to byl ale záměr nenatočit černobílý film, protože tu jejich bytnou, kterou tu hraje Kelly Macdonald, prostě musíte mít rádi. Herecky se ale jedná o skvělý film. Sice chvílemi nudí, ale to jen do té doby, než vznikne samotný Medvídek Pů, pak už to má grády dobrého životopisného filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,735,251Tržby Celosvetovo $7,374,000▐ Až príliš anglicky chladné, neosobité, chýba tomu ľahkosť, či hravosť, sviežosť na danú tému. Je to skôr mrazové, až doslova depka na to že ide o autora Macka Pu. /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PO VÁLCE BYLO VŠUDE TOLIK SMUTKU, ŽE SI SKORO NIKDO NEMOHL VZPOMENOUT, JAK VLASTNĚ VYPADÁ ŠTĚSTÍ. PAK SE OBJEVIL MEDVÍDEK PÚ...“ /// Nejslavnější medvěd na světě mě (stejně jako spousta věcí) nějak minul. Tada myslím knižním podobu. Film je o panu a paní Milneových, o válečnejch fobiích, chůvě, malým Billym a tak vůbec vo tom, jak vznikl Kryštůfek Robin. Vypráví trochu o úspěchu, ale hlavně je to drama o vztazích v rodině. A o tom, že štěstí z knížky nemusí mít s reálným životem nic společnýho. Zajímavý… jednak se dozvím něco o vzniku knihy a taky o důsledcích slávy (v týhle rodině). Jinak je to vlastně vo obyčejnejch věcech. A možná i nudnejch. Ale tady to celkem zmákli a vznikl takovej milej, malej, dramatickej film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Medvěd, Prasátko, Tygr, Králík. Kdo je víc? 3.) Myslím, že nejslavnějšího medvěda má Berousek. 4.) Thx za titule „czmimi“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Medvídek Pú je moje oblíbená pohádka! Ale jsem ostuda, že jsem si nikdy nezjišťovala nic o vzniku, autorovi, dokonce ani knížku jsem doma žádnou neměla (to už jsem napravila!). Takže když jsem objevila „Sbohem Kryštůfku Robine“ (děkuji Jeremy), tak jsem bez delšího protahování musela film vidět. Nestačila jsem se divit, co vše stálo za vznikem a že předlohou Kryštůfka Robina byl vlastní syn autora, kterého vznik mé oblíbené pohádky dost poznamenal v dětství a dospívání. Příběh o muži, který byl natolik poznamenaný válkou a o malém chlapci, který si chtěl hrát a hlavně se svým tátou, mě … nečekaně :) … zasáhl. Díky nim vznikl nejúžasnější medvídek s nejúžasnějšími kamarády, které i ve svých devětadvaceti stále miluji a nestydím se za to :) Ale upřímně je mi líto malého Billy Moona, který ve svém dětství poznal lásku hlavně od své chůvy a od svých plyšových kamarádů. Ale děkuji mu za jeho představivost, která dala základ tátovi, aby po válce, kde bylo tolik smutku, že lidé skoro zapomněli, jak vlastně vypadá štěstí, vznikl Medvídek Pú! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mal som skvelé detstvo. Dospievanie však už bolo podstatne horšie.“ Aby bolo jasné – ten film je dobrý. Má kvalitné herecké výkony (až na chlapca, ktorý je možno až príliš rozprávkovo dokonalý) a po vizuálnej stránke je na niektorých miestach veľmi pekný. Viaceré scény s traumatizovaným otcom sú silné a zaujímavo zahratá je i matka v podaní obecne obľúbenej, mne však nie príliš sympatickej Margot Robbie. Na strane druhej tomu chýbajú vyložene nezabudnuteľné pasáže, je to dlhé a proste ma to nestrhlo, nechytilo. Najkrajší vzťah chlapec nakoniec mal k svojej pestúnke, ktorej herecká predstaviteľka je fajn, ale na to, aká dôležitá v jeho živote bola, má vcelku málo príležitostí dokázať to priamo v praxi. Tak neviem no. Som troška zmätený. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Doba i okolnosti nepřály vzniku tak kouzelného příběhu, ale jeden malý snílek byl proti. Partička ze Stokorcového lesa tady hraje pouze druhé housle. Film zobrazuje hlavně strasti, které přinesl celosvětový úspěch Medvídka Pú pro autora i jeho syna. Milne rozhodně nebyl otcem roku, o jeho manželce raději ani nemluvím, ale Kryštůfkovu chůvu nejde nemilovat. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi mě mrzí, že opět vznikla jakási soutěž mezi novými milneovskými filmy. Zatímco Sbohem Kryštůfku Robine je mnohem lepším životopisem, příběhem A. A. Milneho, konkurenční Kryštůfek Robin vypráví o dospělosti Milneho syna. Zde je výborná Margot Robbie jako Daphne Milneová, manželka a matka, která stála za propagací příběhů ze Stokorcového lesa. Velmi příjemná je Kelly Macdonald jako tradiční chůva z meziválečného anglického venkova. A celé to krásně graduje svým humanistickým apelem, neb i ten medvídek Pú je jen jednou z mnoha metafor, ke které utíkala ztracená generace. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Slavné děti to často v životě nemají snadné. Malý Billy Moon, aka Kryštůfek Robin, to měl těžké ještě před tím, než se stal slavným. Podivně odtažité city a projevy rodičů, neurotický otec a matka zklamaná tím, že narozené dítě je jen chlapec a šokovaná zjištěním, že porod bolí, nebyly dobrý start do života. Chlapec se upnul na jedinou osobu, která se k němu chovala láskyplně a postupně našel i cestu k otci. Tato cesta byla, bohužel zejména pro Kryštůfka, začátkem cesty do pekel. Smutné je, že kromě mě a mé sestry další dítě, které nesnášelo Medvídka Pú, byl zrovna Kryštůfek Robin. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předně přiznávám, že postavy poplety Medvídka Pú nebo oslíka Ijáčka nemusím. Nikdy jsem tuhle kreslenou bandu nemiloval. Ale k filmu. Píše se rok 1941 a válka zohýbala osudy tisíců rodin. V té první bojoval i jistý dramatik Alan Milne a odnesl si z ní spoustu škraloupů. S manželkou čekají holčičku (tedy v ní doufají), ale narodí se kluk, a ten přeci rovněž může jednou skončit na frontě. Stejně jako otec, který se z válečných hrůz pořádně nevzpamatoval. Tudíž cestování a večírky jsou lepší a výchovu rodiče přenechávají na chůvě s tváří Kelly Macdonald. Odtažitý otec ale přeci jen shodou okolností stráví nějaký čas se synkem, spojí je fantazie, hry a procházky lesem, a kniha, která udělala mnoho dětských životů krásnější, je na světě. Stejně jako jedna dětská celebrita, která o slávu nestojí. Výsledek sice nepředhazuje jedno růžové klišé za druhým, ovšem ani přes velmi dobré herce nepřináší nic moc, co by mě donutilo se k látce vrátit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Solídne herecké výkony sú veľkým plusom melodrámy, ktorej pomalé tempo nás dokáže vtiahnuť do deja tu viac, tu menej. Niekoľko scén alebo dialógov nás ale zasiahne bezpochyby. V závere sa nás snažia trochu kŕčovito naladiť na melancholickú nôtu a ušetriť nás nepríjemných ale pravdivých faktov. Ak divák čaká milý, rozprávkový film o milujúcim otcovi a šťastnom dieťaťu, svoje očakávania bude musieť prehodnotiť. Ťažko ide urobiť príjemnú prehliadku zo životného príbehu, ktorý nám skôr láme srdcia a dve z hlavných postáv musíme takmer neznášať. Za vznikom Macka Pú stojí oveľa smutnejší, ale zároveň ľudskejší príbeh. Občas nám bude úzko, hlavne vďaka skvelým a uveriteľným hereckým výkonom. Ako vznikala najobľúbenejšia detská kniha všetkých čias? To vám vyrozpráva tento príbeh. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Životopisný príbeh s veľmi zvláštnym účinkom. Dejová linka o vzniku najobľúbenejšej detskej knižky aká bola kedy napísaná ma síce svojou pútavosťou nedokázala plne zaujať po celý čas - našli by sa tu aj hluché miesta - no o to viac to na mňa účinkovalo po emotívnej stráne. Vo veľkej miere to bolo vďaka smutnému príbehu malého chlapca, ktorý prišiel o detstvo (aspoňže otec sa spamätal, neskoro ale predsa) ako i vďaka mojim vlastným spomienkam spred pár rokov, kedy bol u nás Macko Pu považovaný za veľkú hviezdu a dievčatá si ho často púšťali. Z Macka Pu už síce vyrástli, no spomienky tie už zostanú navždy... Samozrejme nemôžem zabudnúť ani na peknú kameru, sympatickú Kelly Macdonald a hlavne na toho malého roztomilého chalana s jamkami na tvári. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko je na svojom mieste a dá sa povedať, že lepšie ani tento príbeh byť sfilmovaný nemohol. I keď občas sme svedkami príliš rýchleho posunutia udalostí na časovej ose vpred, ale keďže nejde o seriál a tvorcovia chceli ostať aj čo sa týka stopáže príčetní, tak nejde o chybu, len suché konštatovanie. Lenže, Medvedík Pooh ma nikdy neoslovil a ako dieťa som ho myslím ani nepoznal, takže aj príbeh o jeho stvoriteľovi ma zanechal chladným. Priznávam, že je to čisto môj problém. Kvitujem, že sa tvorcovia vzhľadom na vykreslenie postáv nevydali smerom vytvorenia umelého milostného trojuholníka, takto ma ale trochu zaráža až príliš negatívne vykreslenie manželky hlavného hrdinu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vážně krásný příběh. Respektive natolik zajímavý, že je v něm všechno. Jak štěstí, tak zlo. Nicméně mě nejvíc zaujal Domhnall Gleeson jelikož je to tak rozporuplná osoba, že jsem ho chvíli nesnášela a chvíli jsem ho měla ráda. Nevím, ale podle mě se tady převedl dokonce více než ve Star Wars. A Margot Robbie byla za krásnou třešničku na dortu, jako vždy. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Medvídka Pů jsem měl rád (kdo ne), ale je to tak dávno, co jsem jej viděl, až jsem si říkal, že by bylo fajn zavzpomínat na dobu, kdy jsem byl ještě na střední škole...no, ale Kryštůfek Robin mě nenadchl...docela jsem se nudil, táhlo se to jako prasátkův balonek a herecké obsazení mě nikterak neoslnilo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem veriť roku 2018 a možno sa dočkám ďalších vynikajúcich filmov ako je tento. "Goodbye Christopher Robin" ma veľmi lákalo. Zaujímavá téma, som veľkým fanúšikom Winneho Pooh a jeho dobrodružstvá boli podľa mňa úžasné. Miloval som to ako decko a ako dospelí je to príjemná nostalgická spomienka, ku ktorej sa rád vrátim, alebo k väčšine filmových a seriálových spracovaní od Disney. Dali si na tom záležať. Možno to bola trošku odbočka, ale aspoň som chcel, aby ste vedeli, že tento film bol prakticky pre mňa stvorený. A nesklmal. Veľmi dobre ukazuje život chlapca, ktorý sa zrazu musí naučiť žiť s obrovskou slávou. A má to svoje krásne a svoje strašné momentky. Domnhall Gleeson je v tomto filme vynikajúci. Veľmi mu verím rolu A. A. Milnea a zvláda to tu veľmi dobre. Časti kde sa s malým Billym (Christopherom) hrá v lese sú jedny z najkrajších momentiek filmu. A keď si človek pritom uvedomí ako vlastne všetky tie skvelé dobrodružstva vznikli, je to súčasne nádherné. Atmosféra filmu je vynikajúca. Nie je len hravá. Veľmi dobre ukazuje aj tie tienisté momentky a fakt, že všetko to malého Christophera veľmi silno vplýva. Je to silné. A každé dieťa by trápilo, keby má svoje detstvo prežívať takto. Aspoň, podľa mňa. Najmä ak jeho mama to považuje za správne a využíva ho viac ako hračku, než čokoľvek iné. Milujem scénku, kde sa jej syn opýta, či sa stala jeho manažérkou. To je trefné. A potom tu máme Kelly Macdonald, ktorá je podľa mňa absolútne perfektná. V role opatrovateľký Olivie je perfektná. Nemôžem nič iné povedať, než skonštatovať, že tam bola dokonalá. Film nie je v žiadnom momente podľa mňa prefláknutý. A napriek tomu, že je klasifikovaný ako rodinný, tak sú tu momentky, ktoré môžu byť aj trošku silné pre mladších divákov. Ja osobne som z filmu nadšený. Ponúkol mi skutočne viac, než som možno očakával. A dúfam, že takto bude rok len pokračovať. Aby nám priniesol čo najviac zaujímavých príbehov, ktoré by stálo za to poznať. Hodnotenie: A ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom smutné pozadie mal príbeh medvedíka Pú .. vďakabohu, že sa otec nakoniec spamätal a aj za pestúnku Olive v podaní úžasnej a krásnej Kelly Macdonald. Zaujímavý príbeh. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak tohle s Medvídkem Pu nemá nic společného. Je to film o tom, jak jeden malý spratek nedostává dostatek pozornosti, tak se chová rozmazleně a naštvaně, ale když jí dostává, tak je to s ním ještě horší. Kryštůfek Robin, který je emocionálně zakomplexovaný, zhýčkaný a sobecký, se tu vykresluje jako egocentrické tele po celý dvě hodiny. No wow. To jsem fakt potřeboval vědět. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Možná až zbytečně obyčejný životopisný film, kde se toho divák moc nedozví a spíše vnímá násilné citové vydírání. A přestože zpracovává téma, které se točí kolem populární dětské postavičky, děti to rozhodně bavit nebude. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sbohem Kryštůfku Robine má výborné herecké výkony, ale na životopis to je příliš rozvláčné. Vůbec to není film pro děti. Je to bolestně pravdivý příběh. ()

Reklama

Reklama