Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Doba i okolnosti nepřály vzniku tak kouzelného příběhu, ale jeden malý snílek byl proti. Partička ze Stokorcového lesa tady hraje pouze druhé housle. Film zobrazuje hlavně strasti, které přinesl celosvětový úspěch Medvídka Pú pro autora i jeho syna. Milne rozhodně nebyl otcem roku, o jeho manželce raději ani nemluvím, ale Kryštůfkovu chůvu nejde nemilovat. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi mě mrzí, že opět vznikla jakási soutěž mezi novými milneovskými filmy. Zatímco Sbohem Kryštůfku Robine je mnohem lepším životopisem, příběhem A. A. Milneho, konkurenční Kryštůfek Robin vypráví o dospělosti Milneho syna. Zde je výborná Margot Robbie jako Daphne Milneová, manželka a matka, která stála za propagací příběhů ze Stokorcového lesa. Velmi příjemná je Kelly Macdonald jako tradiční chůva z meziválečného anglického venkova. A celé to krásně graduje svým humanistickým apelem, neb i ten medvídek Pú je jen jednou z mnoha metafor, ke které utíkala ztracená generace. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

S blížící se premiérou nového snímku o Kryštůfku Robinovi (s Ewanem McGregorem v titulní roli) jsem si chtěla rozšířit obzory a pustila jsem se tedy do prozkoumání "zákulisí" vzniku jedné z nejznámějších dětských knížek. Z první třetiny filmu jsem byla spíše rozmrzelá, protože mě nebavilo sledovat život poměrně nesympatického manželského páru, ale pak se Alanovi a Daphne naštěstí narodil synek. Synek, jehož dětské hry daly vzniknout Medvídkovi Pú a jeho přátelům ze Stokorcového lesa. Reálný předobraz Kryštůfka Robina ovšem neměl nijak idylické dětství - rodiče ho nejdříve dost zanedbávali (matka extrémně) a po vydání knihy ho využívali jako PR prostředek. Jedinou oporu měl roztomilý klučík pouze v empatické chůvě a v plyšových hračkách. Snímek tak svým vyzněním citlivějšího diváka rozesmutní, ale zároveň dokáže navnadit buď na přečtení knížky, nebo alespoň na zhlédnutí dalšího z mnoha animovaných příběhů o Púovi. Volím druhou variantu. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Nemám slov... Nádhera! Krásný příběh odvyprávěn na podložce doby světových válek, což přibývá na dramatičnosti. Medvídek Pú je moje dětství a příběh o spisovateli mi otevřel oči. Děti musí prožít své dětství. Will Tilston je prostě skvělý a roztomilý dětský herec, ne že ne. Pěkně postavený scénář, který je prostě unikát a přesně můj šálek kávy. Za mě výborně, sám bych to lépe neudělal. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Medvídka Pů jsem měl rád (kdo ne), ale je to tak dávno, co jsem jej viděl, až jsem si říkal, že by bylo fajn zavzpomínat na dobu, kdy jsem byl ještě na střední škole...no, ale Kryštůfek Robin mě nenadchl...docela jsem se nudil, táhlo se to jako prasátkův balonek a herecké obsazení mě nikterak neoslnilo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)

Reklama

Reklama