Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sylvester Stallone se vrací do Seattlu na pohřeb svého bratra. Když zjistí, že šlo pravděpodobně o vraždu, rozhodne se bratra pomstít. Nejdříve se ale musí vypořádat s najatými zabijáky...
Jack Carter je drsňák každým coulem. V Las Vegas odvádí pro hlavouny podsvětí poctivou i když ne právě čistou práci a k návratu do rodného Seattlu by ho dokázala přinutit snad jen... tragická smrt mladšího bratra. Údajně zahynul v opilosti za volantem. Motivován pochybnostmi bratrovy manželky a dcery, začne Jack Carter pro klid svědomí prověřovat i jiné možnosti. Díky svým drsným, ale stoprocentně efektivním metodám záhy narazí na stopy jasně svědčící o tom, že bratrova smrt není dílem nešťastné náhody, ale brutálních zabijáků. Případ je složitý, ale v jednom má Jack Carter od začátku jasno - všichni, kdo stojí za bratrovou vraždou, budou krutě pykat! Jack Carter pracuje jako vymahač dluhů v jednom lasvegaském kasinu a právě odjíždí do Seattlu na pohřeb svého mladšího bratra Richieho. Ten údajně zahynul při autonehodě, protože řídil opilý. Jack si promluví se svou dospívající neteří Doreen, bratrovým kolegou Eddiem, bratrovou ženou Glorií, která mu vyčte, že se o bratra nikdy moc nezajímal, a také hezkou Geraldine, která byla podle všeho bratrovou milenkou. Zjistí, že Richie nikdy neřídil opilý. Když Jack zjistí, že šlo pravděpodobně o vraždu, rozhodne se vraha najít a bratra pomstít. Navštíví Cliffa Brumbyho, který Richieho zaměstnával jako barmana a vyžádá si od něj záznam z průmyslové kamery sledující bar. Sotva se ujistí, že bratr rozhodně nezemřel náhodou, napadne ho neznámý muž. Carter ho přemůže a vydává se po nové stopě. Sleduje svého dávného známého, pasáka Cyruse Paice, který ho dovede k internetovému magnátovi Jeremymu Kinnearovi, jenž pomohl Cyrusovi zřídit jeho prosperujíc internetovou síť sexuálních služeb. Vzápětí dostane letenku zpátky do Las Vegas, která má být dostatečně jasným varováním. Jack z doručitele vymlátí jméno Brumbyho, který mu ji poslal. Ten Jackovi přizná, že ho k tomu donutil jeho věřitel Cyrus. Nic dalšího se však nedozví. Teprve, když si promítne nahrávku z baru, dostane se dál. Všimne si totiž Geraldiny, která bratrovi předala nějaký disk, na něm objeví důvod proč byl bratr zabit. Nyní už ví kdo je vrahem. Než se však může pomstít, musí se vypořádat ještě s najatým zabijáky, které na něj poslal jeho šéf Fletcher z Las Vegas, protože odhalil jeho pletky se svou manželkou Olivií. Dokáže se Carter i přes svou tvrdost vypořádat se všemi protivníky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (255)

POMO 

všechny recenze uživatele

Get Carter chce mať osobitú atmosféru a chce zaujať originálnou kamerou, ale v konečnom dôsledku pôsobí strašne béčkovo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Když budu chtít vidět drama založené na dialozích, pak tedy rozhodně ne se Slyem v hlavní roli. 45% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Candyman ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to přijde jako velice pohodová záležitost, na kterou je možno se podívat víckrát s nekompromisním Stallonem v hlavní roli. Sly je tam opravdu cool a v tom obleku působí jako nehorázná bedna. Carter mi přijde jako jedna z jeho nejlepších rolí. Bitky jsou natočeny drsně a fakt se mi tam líbily i když jich moc není. Celkové volnější tempo filmu mi nevadilo a ani chvilku jsem se nenudil. Příjemné zpestření jsou výborní herci ve vedlejších rolích ať už drsný Mickey Rourke, slizký Michael Caine nebo půvabná Rachael Leigh Cook. Fanoušci Sylvestera Stallonea nemůžou být zklamaní. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tyler Bates: 1. The Theme From Get Carter - Tyler Bates ,2. Quicktemper - Red Snapper ,3. Descents - Paul Oakenfold and Andy Gray ,4. Memory Gospel - Moby ,5. Enchanted - Delirium ,6. Psyche Rock (Malpaso Mix by Fatboy Slim) - Pierre Henry & Michel Colombier ,7. Diagonal Girl - Mint Royale ,8. Cybersex - Made For Masses ,9. Falling - Soma Sonic ,10. Spirit Of Man - Twelve Tone ,11. Open Your Mind - Future Primitive ,12. Joy To The World - The Accidentals ,13. Jingle Bells - Jellybean ,14. Silent Night - The Accidentals , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To sa mám ako teraz začať báť?“ Britský originál z roku 1971 som nevidel (titulnú rolu v ňom ale hral Michael Caine, ktorý sa v audiovizuálne miestami až prehnane prepracovanom americkom remake mihne v zápornej úlohe). Ale som Stalloneho fanúšik a tešil som sa na jeho zrážky s bombastickými kolegami typu homosexuálneho rozmaznaného boháča Alana Cumminga, cholerického nadriadeného z Las Vegas Johna C. McGinleyho, obchodníka s pornom Mickeyho Rourkea a slušňáka Cainea. Ten Caine je z nich nakoniec paradoxne najslabší a skutočne som nepochopil, prečo sviňa jeho formátu ide v závere na to parkovisko sama, navyše neozbrojená. Ale nečudoval som sa zasa až tak veľmi, pretože predchádzajúce desiatky minút ma naučili, že prepracovaný scenár, nanešťastie, nie je hlavným plusom snímky. Tá kvôli tomu miestami až nudí (a nepomáha ani prehnaná práca so strihom – ako vlastne skončil Cyrus? To by sa v akčných filmoch nemalo stávať.). Paradoxne ma však nenudili dialógy (určite poznáte tie skvelé Slyove monológy typu „život je tvrdý, každý robíme chyby, ale čo sa stalo včera, nemusí sa stať aj dnes.“, má spravidla aspoň jednu podobnú scénu v každom druhom príbehu), ale skôr v akčných scénach. V nich sa má pátrať po vrahovi, pritom je od začiatku jasné, že v tom majú prsty všetky tie svine naokolo. Tieto pátracie/vypočúvacie/akčné scény nudia stokrát viac, ako rozhovory starého búchača s jeho krehko chybujúcou neterou v kúzelnom podaní drobnej Rachael Leigh Cookovej. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No kdyz sem tenhle film videl poprvy, tak me docela mile prekvapil, ale ted, po druhym skouknuti, musim rict, ze jsem se dost nudil. Stallone se tvari maximalne drsne, coz je dobre, ale bohuzel po celou dobu filmu jinej vyraz neudela, coz je skoda. Pribeh je celkem jednoduchej, i kdyz se misty snazi o nejaky zvraty, tak mu to moc nejde. Kdyz je ve filmu akce, tak je dobra, ale skoda, ze ji je tam tak malo. Nektery sceny ve filmu jsou otresny, nektery nudny a nektery spravne drsny a svizny, celkove prumer. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikajíc hudba Tylera Batese, režie Stephena T. Kaye a nekompromisní béčkový scénář Davida McKenny (American History X) a ultra drsný Stallone z tohodle dílka udělali velmi zábavnou a perfektně natočenou jízdu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se starším Carterem je toto samozřejmě ten slabší. Ale rozhodně to není špatný film. Carter je tu mnohem víc kladný hrdina, než v podání Michaela Cainea. Film také vyznívá úplně jinak a lze se tu dočkat něčeho jako happyend. Což ve starší verzi není. Tam je všechno syrový a nepřátelský a nikdo tam není člověk, se kterým se může divák ztotožnit. Všechno je to tam jedna pakáž (včetně té milé chudinky oběti Jackovy neteře a Jacka samotného). Jack Carter je tady slušňák, člověk, který si zachoval své hodnoty i na dně společnosti. Člověk, který se řídí svými pravidly a nikdy je neporušuje. Aspoň tak mi to přišlo. Na film se dá koukat a není to žádné zklamání nebo ztráta času, jen pro fanoušky Michaela Cainea a původního Get Carter tu toho ke koukání asi moc nebude. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když jsem říkal, že to vyřídíš nebo že někdo vyřídí tebe, neměl jsi špatnej signál?" Neměl, on si to jenom Carter dělá po svým a mě to baví. Teda do chvíle, kdy by přišel srovnat účty se mnou. To bych mu dal peněženku, klíče od auta a odoperoval bych si i ledvinu, kdyby měl o ni zájem. Rád bych mu to všechno dal, protože on by si to stejně vzal a bolelo by to. Je to prostě sympaťák, kterej má svůj cíl a je mu zcela jedno, jestli po cestě občas padne na nějakou pěst nebo ho nějakej kolega z gangsterskej odborů přivítá palbou. Pro mě je tenhle Carter zkrátka stejně dobrej jako originál a to se mi většinou nestává. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Stalloneho pokus o noirovou kriminálku se zdařil nad všechna očekávání. Škoda, že v podobné škatulce se nezdržel déle. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Takovej střed v Stallonově filmech, jak po herecké tak i dějové stránce, nic víc ani míň. Prostě další Sly, který je sám proti všem a nakope každýmu prdel. Dobrá hudba a výborná automobilová honička. 50 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka ze Slyova slabého období 1998-2005, která se mi ale jeví jako koukatelnější než nudný britský originál nebo Slyovo podobné Ve jménu Angela. Sly to táhne a jeho vyhrožování lidem okolo docela baví, i když se přece jen motá v kruhu a nechá od všech vodit za nos trochu moc dlouho. A ty dvě autohoničky by taky nemusely být tak zapomenutelné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Zlomím ti všechny kostičky v těle..“ Revenge snímek vlekoucí se jako týden před výplatou, kde hlavní hrdina jezdí pořád tam a zpět v autě, taxíku, či golfovém vozítku, vlezle se vyptává, občas někoho zbije, nebo je naopak zbit Homeboyem Rourkem a tváří se přitom tak nějak pořád stejně.. Ta ochablost mimických svalů.., botulotoxin je svinstvo, viď Slyi..? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný thriller so Sylvestrom Stallonom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi dobrý príbeh o drsnom vymáhačovi dlhov pracujúcom v Las Vegas, ktorý sa dozvie o smrti svojho mladšieho brata a tak sa vydá na jeho pohreb. Lenže neverí, že to bola len nehoda, o čom sa postupne aj presvedčuje, preto využije všetky svoje schopnosti, aby sa dozvedel skutočnú pravdu a potrestal vinníkov a navyše sa spriateľuje aj s jeho rodinou, obzvlášť s mladou neterou. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak sa nezbavím pocitu sklamania. Ešte spočiatku to vyzerá na klasický akčný film, ideálne zoznámenie s hlavným hrdinom, pohreb a začiatok pátrania, ale následne je už jasné, že tvorcovia si vybrali úplne inú cestu, s čím by som ešte nemal problém, lenže jej zvládnutie mi príde dosť rozporuplné. Paradoxne najlepšie zvládnuté sú vzťahy s rodinou, hlavne všetky tie rozhovory s neterou sa mi skutočne páčili, no vlastne celý film je takmer len séria viac alebo menej zaujímavých dialógových sekvencií, kde sa o nejakej výraznejšej gradácii moc hovoriť nedá. No hlavným problémom filmu je rozhodne celá tá hlavná záporná strana a nezaujímavé prostredie obchodníkov s pornom, čo mi vôbec nevyhovovalo. A tak v rámci kategórie thrillerov o pomste to vôbec nefunguje, celý čas som čakal, kedy sa to rozbehne, no toho som sa nedočkal, skôr naopak, práve finálna štvrťhodina je ešte z celého filmu najslabšia. Ale zase pozerať sa na to dá a viacero sekvencií sa mi aj dosť páčilo. Akcie je tu málo, ale aspoň tá nie je zlá. Nájde sa tu pár veľmi krátkych súbojov, ale aspoň pôsobia správne tvrdo a nekompromisne a okrem nich ešte zaujmú aj nejaké tie automobilivé naháňačky, pričom až na pár detailov je to všetko ideálne natočené. Ale dosť ma mrzí takmer úplná absencia zabitých, vo filme o pomste by som predsa len čakal trochu viac, pričom ešte aj tie nestoja za nič a veľkým sklamaním je aj zúčtovanie s hlavným záporákom na párty, toto nestojí za nič. S hereckým obsadením som dosť spokojný, len tie postavy mohli byť podané aj o niečo lepšie. Sylvester Stallone v hlavnej úlohe je tu mimoriadne charizmatický, asi najviac za celú svoju kariéru, ale miestami to s tými drsnými rečami už tak preháňa, že mi to prišlo skôr nechcene smiešne a navyše jeho charakter ma v poslednej štvrťhodine niekoľkokrát veľmi sklamal, hlavne zachovaním sa na párty. Ale potešia aj sympatická Rachael Leigh Cook ako neter a zaujímavá zostava zvyšných vedľajších a záporných postáv ako Mickey Rourke, John C. McGinley, Rhona Mitra a samozrejme poteší aj Michael Caine, ako hlavný odkaz na originál. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, tu mi sadla hlavne štylizácia mnohých scén, ktorá mi prišla dosť zaujímavá, len škoda, že slabší scenár jej neumožňoval viac vyniknúť. A poteší aj hudba, pár scén, ako napríklad pohreb sa mi kvôli nej veľmi páčilo. Zastavte Cartera je jeden z najrozporuplnejších Stallonových filmov, má viacero silných kladov, vďaka ktorým sa mohlo jednať o prvotriedny zážitok, ale nanešťastie aj plno slabín, ktoré ho zhadzujú ku priemeru. Takže kladné pocity prevládajú, ale mohlo to byť omnoho lepšie. 59% () (méně) (více)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama