Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sylvester Stallone se vrací do Seattlu na pohřeb svého bratra. Když zjistí, že šlo pravděpodobně o vraždu, rozhodne se bratra pomstít. Nejdříve se ale musí vypořádat s najatými zabijáky...
Jack Carter je drsňák každým coulem. V Las Vegas odvádí pro hlavouny podsvětí poctivou i když ne právě čistou práci a k návratu do rodného Seattlu by ho dokázala přinutit snad jen... tragická smrt mladšího bratra. Údajně zahynul v opilosti za volantem. Motivován pochybnostmi bratrovy manželky a dcery, začne Jack Carter pro klid svědomí prověřovat i jiné možnosti. Díky svým drsným, ale stoprocentně efektivním metodám záhy narazí na stopy jasně svědčící o tom, že bratrova smrt není dílem nešťastné náhody, ale brutálních zabijáků. Případ je složitý, ale v jednom má Jack Carter od začátku jasno - všichni, kdo stojí za bratrovou vraždou, budou krutě pykat! Jack Carter pracuje jako vymahač dluhů v jednom lasvegaském kasinu a právě odjíždí do Seattlu na pohřeb svého mladšího bratra Richieho. Ten údajně zahynul při autonehodě, protože řídil opilý. Jack si promluví se svou dospívající neteří Doreen, bratrovým kolegou Eddiem, bratrovou ženou Glorií, která mu vyčte, že se o bratra nikdy moc nezajímal, a také hezkou Geraldine, která byla podle všeho bratrovou milenkou. Zjistí, že Richie nikdy neřídil opilý. Když Jack zjistí, že šlo pravděpodobně o vraždu, rozhodne se vraha najít a bratra pomstít. Navštíví Cliffa Brumbyho, který Richieho zaměstnával jako barmana a vyžádá si od něj záznam z průmyslové kamery sledující bar. Sotva se ujistí, že bratr rozhodně nezemřel náhodou, napadne ho neznámý muž. Carter ho přemůže a vydává se po nové stopě. Sleduje svého dávného známého, pasáka Cyruse Paice, který ho dovede k internetovému magnátovi Jeremymu Kinnearovi, jenž pomohl Cyrusovi zřídit jeho prosperujíc internetovou síť sexuálních služeb. Vzápětí dostane letenku zpátky do Las Vegas, která má být dostatečně jasným varováním. Jack z doručitele vymlátí jméno Brumbyho, který mu ji poslal. Ten Jackovi přizná, že ho k tomu donutil jeho věřitel Cyrus. Nic dalšího se však nedozví. Teprve, když si promítne nahrávku z baru, dostane se dál. Všimne si totiž Geraldiny, která bratrovi předala nějaký disk, na něm objeví důvod proč byl bratr zabit. Nyní už ví kdo je vrahem. Než se však může pomstít, musí se vypořádat ještě s najatým zabijáky, které na něj poslal jeho šéf Fletcher z Las Vegas, protože odhalil jeho pletky se svou manželkou Olivií. Dokáže se Carter i přes svou tvrdost vypořádat se všemi protivníky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zřejmě můj nejoblíbenější film se Slym. Musim zdůraznit, že není natolik kvalitní, aby si zasloužil pět hvězd a proto je mnou tenhle minimalistický epos nadhodnocen. Před asi pěti lety jsem Cartera sjížděl hodně často, zbožňoval ty jeho nekompromisní výhružky a užíval všechny bitky. To byla doba, kdy nebylo v mém životě tolik starostí a ta image Stalloneho v tomhle snímku mě fascinovala. Prostě v patnácti mi hlavou šrotovala naivní vize bejt jako Jack Carter. Po dlouhejch letech jsem si film dal znovu a nadšenost nevyprchala. Už si připouštim veškeré nedostatky, na druhou stranu se mi podařilo je odsunout na druhou kolej, přizpůsobit se a užívat si každou scénu - excelentní režie, nápaditá kamera... když Carterovi je úzko, pukaj mu nervy, tak se kamera roztřese, je matná, rychle se stříhá a dodává to autencitu těmlem momentům - špičkovej soundtrack, nádherné theme, pohlcující píseň na pohřbu, která tuhle scénu dostává do jinejch rozměrů, rocková instrumentálka během jedné honičky... film má i fešné úvodní titulky a stylovou atmosféru. Celé je to takové civilní, normální, minimalistické. Často se dění odehrává v noci, za hutného deště, kde jsou utlačeny dialogy do pozadí a je spíš slyšet déšť, jak tluče na parapet. Líbí se mi i interakce okolí.. týpek kupříkladu nechá odemčené auto, které má využití pro následující akční scénu, lidi kolem se chovaj normálně jak za běžného života.. třebas, když někdo si neuvědomí před sebou Stalloneho, omluví se mu a jde dál, či žena strachující se ve výtahu mě zaujala a takovédlé drobnosti mi udělali radost. Emoce fungují, zejména dialog na střeše, jinak akčních scén moc není - dvě skvělé honičky v autech, které jsou dlouhé a zanechaj za sebou bordel, pár krátkejch bitek, jež trpí špatným umístěním kamery, ale není to nic hrozného. Nemaj choreografii, jsou to jen directy a háky (eliminace poskoka v kuchyni a ve výtahu těch dvou šašků mě fakt dostala) no a občas padne střelba. Herecké obsazení je super, sice postava Slyho se občas zachovala divně, ale jak říkám - jde z něj respekt, ostatní se z Cartera klepou i během konverzace, působí charismaticky, má spoustu skvělých hlášek, jeho neteř je nádherná, baví i její mamka, potěšil Mickey Rorke s šílenou úlohou, Michael Caine má taky co nabídnout a rád jsem ho viděl, Johnny Strong nevýraznej, ale on mi to vynahradil v jiných dvou filmech, Rhona Mitra měla už lepší role, no a pak ten miliardář byl hodně zajímavej. Film, kterej je pro mě definicí nostalgie a pokud ho budete brát takovej jakej je, a né jako akční film, budete se bavit. Určitě jsem jej neviděl naposled... ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Tak sem se na to po dlouhy dobe mrknul a zasnul nad SLYem a jeho drsnym vyrazem kterej je tak uveritelnej ...a jeste ktomu jeho drsny hlasky...tady mu to fakt seklo :) jediny co bych vytknul byla obcas spatna kamera,ale nebylo to strasny :) ze by voda vyhnala krysi z kanalu ?:D davam za plnej pocet moc se mi to libilo ;) ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Iba o milimeter premrhaná príležitosť na brutálnu pecku. Stalloneho „slabšie“ obdobie je o 5 tried vyššie ako slabé obdobia (ak nie všetky) iných akčných hrdinov. V obleku a s briadkou mu to sakramentsky sekne, je chladnokrvný a elegantný, pritom však taký drsný, že praská murivo. Že sa hneď do každého nepustí, hoci je jasné, že v tom idú všetci, je skvelý ťah k realistickosti a vierohodnosti príbehu. To nutno povedať, že keď už začne márovať, práca je to tvrdá a razantná, žiadne rozcvičky! K tomu fantastická hudba a vizuálne až orgazmická réžia, čo sa s nádherou a láskyplne hrá s každým záberom. Večná škoda potom toho nedotiahnutého záveru, kedy po hodne vzťahovom a dialógovom deji nepríde to akčné zadosťučinenie, a hlavne nie práve zmysluplné porátanie sa s hlavnými záporákmi… kde mi Caine vyslovene nesadol a Rourke zostal trestuhodne nevyužitý. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sejměte Cartera by mohl být ukázkový příklad rozdílů mezi americkými a britskými filmy, popřípadě mezi filmy točenými před 40 lety a dnes. Ve srovnání se skvělým originálem je tento remake dost slabý. Chybí mu jakákoliv myšlenka i atmosféra, celou dobu jen sledujeme jednoho nasraného chlapa, co tluče do lidí, jak se mu zachce, a občas se přitom od někoho z nich něco dozví (nebo taky ne, ale čert to vem). Z mého pohledu to celé zachraňuje hlavně Stallone, který je ukázkově drsný (ačkoliv nic jiného na plátně nepředvede), MIchael Caine i Mickey Rourke, kteří sice hrají jen tak na půl plynu, ale hrají, hudba, která pěkně oživila návykový motiv z původního Cartera... a to je všechno. Proč se tvůrci rozhodli pro úplně jiný (!) konec oproti originálu, to mi zůstává záhadou. Až se jednou dostanu ke knižní předloze, určitě bude končit "britsky", vím to... no nic. Carterovo skóre: Dvě a půl hvězdy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to přijde jako velice pohodová záležitost, na kterou je možno se podívat víckrát s nekompromisním Stallonem v hlavní roli. Sly je tam opravdu cool a v tom obleku působí jako nehorázná bedna. Carter mi přijde jako jedna z jeho nejlepších rolí. Bitky jsou natočeny drsně a fakt se mi tam líbily i když jich moc není. Celkové volnější tempo filmu mi nevadilo a ani chvilku jsem se nenudil. Příjemné zpestření jsou výborní herci ve vedlejších rolích ať už drsný Mickey Rourke, slizký Michael Caine nebo půvabná Rachael Leigh Cook. Fanoušci Sylvestera Stallonea nemůžou být zklamaní. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Postava Geraldine (Rhona Mitra) přímo odkazuje k postavě herečky Geraldine Moffatové z původního filmu z roku 1971, kde ztvárnila roli Glendy. (Conspi)
  • Když se Doreen ptá Cartera, co mu trvalo tak dlouho, tak jí odpoví: "To je dlouhý příběh." Na to mu Doreen řekne: "Máme před sebou dlouhou cestu." Tohle je přesná replika z druhého Ramba. (viperblade)
  • V honičce se během přetlačování obou vozů Carterovo auto na jedné straně viditelně poničí. V záběru bezprostředně následujícím je ovšem auto v naprostém pořádku. (Conspi)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama