Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období prohibice kvete v USA organizovaný zločin, který prorůstá do politiky. Stranický boss Lionel Leo opřený o podsvětí prakticky ovládá americké velkoměsto, ale vyrostla mu konkurence v klasickém mafiánovi italského původu Johnym Casparovi, který mu dosud za "ochranu" platil tučné výpalné. Leo odmítne Casparův požadavek na zavraždění Bernieho Bernbauma, který vychytrale těží z Casparových sázkových podvodů. Pomáhá mu v tom jeho sestra Verna, která má s Casparem poměr právě proto, aby bratra ochránila. Tom Reagan, Leova pravá ruka, zadlužený kvůli své sázkařské vášni, vidí v obětování Bernieho cestu k uchování Leovy moci, avšak váže ho utajované citové pouto k Verně. Casparovo komando se neúspěšně pokusí Lea zlikvidovat a Tom pochopí, že válka podsvětí by mohla pohltit jeho i Vernu. Přiznáním vztahu s Vernou Leovi, který se s ní chce oženit, začíná Tomova rafinovaná hra o vlastní život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (335)

zly.dvojce 

všechny recenze uživatele

Dokonalá definice slova old-school, jak se Vám již jeho častým používáním může přejídat. Takhle starosvětsky žánrově naprosto precizně vyprávěný příběh ze života mafiánů má Své velmi silné kouzlo, výborné herecké výkony a dokonalou atmosféru. a Gabriel Byrne je v hlavní roli opravdového chlapa, který plave v těchto vodách jako štika v jezeře naprosto dokonalý. Je to prakticky definice opravdového chlapa bez nějakých macho pomůcek. Prostě jen muž co dostojí za každé situace svým principům a nikdy neohne páteř. Zkrátka žánrová gangsterka za 4 hvězdy, ale je to jasný kandidát na více shlédnutí a kdoví, jestli to nebude absolutní hodnocení. ()

Jeremiasz 

všechny recenze uživatele

krom toho, ze mi to prislo strasne natazeny, neni to spatnej film. Jen jsem mel problem udrzet pozornost protoze hluchych mist je tu na muj vkus reslativne dost ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Millerovou křižovatku jsem viděl kdysi dávno. Nic jsem si z ní nepamatoval, a tak když se naskytla příležitost, skouknul jsem ji znovu. Teď už vím, proč se mi všechno vykouřilo z hlavy. Tahle gangsterka neobsahuje nic, co by stálo za zapamatování. Na Coenech mám rád, jak dokažou obyčejné lidi vehnat do neobvyklých, často komických až tragikomických situací s fatálními následky pro ně a také všechny okolo (Fargo, Tanhle země není pro starý, Zbytečná krutost). Millerova křižovatka žádnou takovou postavu nemá. Je tam plno gangsterů, kterých jsem viděl v podobných filmech plno, a tak všichni zapadají do jednotvárné šedi už předtím nebo potom viděneho. Příběh je výborně napsaný, ale těch 110 minut je příliš a chvílemi mě ty všechny pletichy a jména začaly nudit. Ještě bych vyzdvihl nádhernou hudbu Cartera Burwella, která je plná pomalých, tklivých melodií. Celkově mě film ale zklamal a zůstává pro mě jeden z nejslabších filmů od Coenů. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Asi to není špatný film, jenže ke mně jeho kvality nedorazily. Tak nějak mě prostě nezaujal. Buscemi byl pouze v jedné scéně, teda teoreticky ve dvou, ale v té druhé i kdyby vystupoval osobně, moc bych si ho neužil. Titulky mi osvětlily, kde je asi problém. S Coeny si dlouhodobě rozumíme jen z části a jen někdy. Nejvíc asi ve Fargu. Ale slibuju, že to s nimi nevzdávám a budu zkoušet dál soulad chutí. Dnes za 60% ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Nejsem si jistý, jestli by se mělo hodnotit něco s takhle komplikovaným dějem hned napoprvé, momentálně bych ale řekl, že celá ta hra na štěstí je tím největším žolíkem v rukávu Millerovy křižovatky, vyrovnávající proti bohaté gangsterské konkurenci to, co ztrácí na efektnosti. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Filmy o mafiánech a celkově gangsterky jsou zřejmě můj úplně nejoblíbenější žánr, kterým mě však Coeni naprosto nezaujali. Sice krásně, ale nepoutavě natočená nuda, která se celou dobu tváří, jakože přijde něco většího, ale nakonec přijde leda tak ještě větší zabředlost. Joelova režie by potřebovala popohnat, jenže když si bráchové ani sami sobě nenapsali ničím zajímavý scénář, tak by s tím sotva někdo něco zmohl. Když se k tomu přidá ještě Gabriel Byrne, kterého rád nemám, tak z je z toho jedna z nejméně kvalitních žánrovek. Přesto je však na 3*, protože tento druh filmů má pro mě neodolatelné kouzlo, které tkví takřka v každém filmu tohoto ražení. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film Bratří Coenů, kteří jsou jinak mými favority. Žádná mysterie jako geniální Barton Fink, žádná kafkiáda jako Serious Man, žádný černý humor jako téměř vše ostatní. Rozvláčná gangsterka s mdlými dialogy o ničem a naprosto bezkrevným výkonem Byrna, který téměř vůbec nepracuje s mimikou, gesty ani výrazem hlasu. ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Vážně neotřelý gangsterský (noir) počin,který ve mně vždy po shlédnutí (ba i při) spouští a vzbuzuje potřebu zahájit průřez coenovskou filmografií...... jak už zde někdo podotkl,scéna,kdy Leo utíká ze své vily před vrahy a následně se mu dostává THOMPSON do rukou,nemá v gangsterském subžánru obdoby.Srdeční záležitost!!! ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Super, zase gangsterka úplně o hovně. Už od začátku jsem nepochytil hlavní děj, takže celý film jsem byl totálně zmatený. Jo, vizuál a celková stylizace je fajn, ale k čemu, když nevím o čem to bylo? 1+* ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nechci filmu ubírat na kvalitě, ale nemůžu si pomoc - bylo to zdlouhavé jak mykóza na noze. Slabší trojec a 55%. ()

Frix 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální mix gangsterky, filmu noir a klasicky Coenovské černé komedie s morbidním humorem. Dokonale natočené, dokonale zahrané. Pro mě bez výhrad nejlepší film bratří Coenů a jeden z nejlepších filmů vůbec. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších gangsterských filmov! Snímok kde príbeh a charaktery tvoria harmonicky vyvážený celok s geniálnou atmosférou. BYRNE tu kúzelne lavíruje medzi životom a smrťou medzi mafiánskymi intrigami a je chválihodné, že neskĺzava do exhibície aj keď na to má priestor. Celkovo by som pochválil casting, kedže dokázali "obliecť" hercov presne na coenovské charaktery. A opatovne sa mi potvrdzuje že TURTURRO je vynikajúci univerzálny herec, trošku neprávom v tieni bulvárnych hviezd. Film, ktorý spolu s FARGOm radím k tomu najlepšiemu vrámci trillerov, či gangsteriek. Nad nimi je už len KMOTR a CARLITOVA CESTA ;) ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Intriky s rozumnou mírou násilí mě oslovily navzdory občasnému lehce humornému podtónu scénáře, který jakoby odlehčoval tíživý stav hlavní postavy hrající o život s nejistým výsledkem. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Zvlášť začátek se mi zdál slabší. Holt u toho musí divák chvíli vydržet, než se to rozjede. Hlavní klad bych asi viděl ve skvěle natočených akčních scénách - výborný efekty. Scénář se taky poved, doslova srší hláškami, slangem atd... Přesto nemůžu jít s hodnocením výš. Příběh mi totiž přišel až moc jednoduchý a spád to taky moc nemělo. Všechno se víceméně točí kolem několika postav, dalo by se z toho určitě vytežit víc. Zkrátka je to trochu nuda, i když kvalitně řemeslně udělaná... ()

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Reklama

Reklama