Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období prohibice kvete v USA organizovaný zločin, který prorůstá do politiky. Stranický boss Lionel Leo opřený o podsvětí prakticky ovládá americké velkoměsto, ale vyrostla mu konkurence v klasickém mafiánovi italského původu Johnym Casparovi, který mu dosud za "ochranu" platil tučné výpalné. Leo odmítne Casparův požadavek na zavraždění Bernieho Bernbauma, který vychytrale těží z Casparových sázkových podvodů. Pomáhá mu v tom jeho sestra Verna, která má s Casparem poměr právě proto, aby bratra ochránila. Tom Reagan, Leova pravá ruka, zadlužený kvůli své sázkařské vášni, vidí v obětování Bernieho cestu k uchování Leovy moci, avšak váže ho utajované citové pouto k Verně. Casparovo komando se neúspěšně pokusí Lea zlikvidovat a Tom pochopí, že válka podsvětí by mohla pohltit jeho i Vernu. Přiznáním vztahu s Vernou Leovi, který se s ní chce oženit, začíná Tomova rafinovaná hra o vlastní život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (334)

danoo 

všechny recenze uživatele

Gangsterka bratov Coenovcov o moci a priateľstve voľne inšpirovaná románom Dashiela HAMMETTA SKLENENÝ KĽÚČ vyniká značnou dávkou násilia (môžeme polemizovať o tom či samoúčelného), ktoré pôvnú detektívku tzv. drsnej školy variuje a zároveň približuje k žánru neo-noir. ()

adli 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě překvapil. Bohužel nemile. Podle hodnocení jsem čekal parádní gangsterku a dostal jsem ... vlastně ani nevím co. Komedii? Parodii? Pokus o vážné drama? Nad některými scénami jsem se popadal za břicho, nad některými nechápavě kroutil hlavou a občas jsem přemýšlel jestli jsem náhodou omylem nepustil jiný film. Zkrátka za mě velké NE. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z výborných Coenovských drám tentoraz krimi mafiánskych, pripomínajúc Road to Perdition, ktoré rozhodne majú čo ponúknuť. Škoda len toho záveru na ktorom by človek očakával viac krvavej odplaty a neprežitia hlavnej postavy vo filme. (3,8*) ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se taky do toho trošku zašmodrchal. Každopádně to řadím k tomu slabšímu, čím nás bratři Coenové obšťastnili myslím, že v žádném ohledu nad jinými jejich filmy nevyniká, všechno jsme mohli vidět jinde v lepším provedení. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od bratrů Coenových něco jiného. Je to jen průměrná, možná lehce podprůměrná gangsterka se spoustou tlachání. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Nekonečné náboje, drsné postoje a nepútavý príbeh, opletačky , mafiánske vraždy a podvody. Všetko však oblečené autenticky do časov, keď sa príbeh odohrával. Tým bol film najviac sympatický. Dialógy ktoré sa medzi postavami odohrávali boli často zbytočné a dali by sa nahradiť väčším podielom akcie ( keď už ide o mafiánsky film ) , skrátka veľa kecali, málo konali. No a aký by to už bol americký trhák, keby sa do toho všetkého nezamotala žena? Myslím, že ona bola príliš lacný dôvod na určovanie dejového spádu. Keby tomu tak nebolo , bol by to omnoho vydarenejší kúsok...priemer. ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Moj oblubeny zaner , no tu nemozem dat viac ako 3* . Gangsterske filmy mam velmi rad , ale musia si udrzat realne vyznenie , pri ktorom si na zaver kludne mozem povedat , ze takto to mohlo za cias prohibicie kludne vyzerat . No millerova Krizovatka casto posobi az moc prehnane az neuveritelne . Pre mna az prekvapujuco slabucky film ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Krom prvních nudných 20-ti minut naprosto geniální gangsterka. Temná, zakouřená, navoněná vůní whiskey a špatnejch charakterů. Výborní herci, výborná zápletka a hutná, drsná atmosféra. Tak to má vypadat! ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem čekal a pozoroval postavy, až byl konec. Úplně tomu filmu chybí příběh a nějaká sympatická postava. Ač mám filmy o mafii rád, tak tento se bohužel nepovedl. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

V těhlech komorních konverzačních gansta filmech, kde se primárně ta akce očekává, působí pak ty 2-3 naddimenzovaný akční scény vždycky akorát úsměvně. Jakože "držte si klobouky, konečně dem utratit desetinu rozpočtu na ten jeden výbuch" a zbytek filmu budeme zase točit jen v těch 3 pokojích. Nějakýho zajímavýho pohledu pod pokličku tehdejších poměrů se sice nedočkáte, ale příběh je chytlavej a dobře napsanej, prostě to odsejpá. Nezkazila ho ani tak trochu otravná hlavní postava (její charakter, nebo jen ten herec?), ani tak trochu otravná (jako fakt!) hudba. (75%) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S mím pohledem na filmy bratří Coenů je to skutečně rozmanité.Viděl jsem od nich výborné filmy(Zbytečná krutost,Fargo),velmi dobré filmy(Big Lebowski,Lupiči paní domácí),průměrné filmy(Tahle země není pro starý,Potíže s Arizonou,Bratříčku,kde jsi?),i vyloženě slabé filmy(Záskok,Nesnesitelná krutost,Muž,který nebyl).Millerovu křižovatku bych zařadil asi tak někam mezi snímky průměrné až slabé.Možná,že je to v tomto případě zapříčeněno i mím slabším zájmem o mafiánské filmy jako celek,ale tento jeden z jejich prvních počinů mě zkrátka oslovil velmi málo.Film má určitě svůj osobitý styl a atmosféru,dokonce se zde objeví i pár vydařených scén,celkově však je můj dojem podbarven spíše nevýraznou šedí.Celý snímek je poměrně nudný,nesmírně ukecaný(a navíc s dialogy neprosto nevybroušenými) a dokonce i herecky nevýrazný(snad krom Jona Polita).Pro milovníky gangsterek možná klenot,jinak však prostě jen gangsterka :). ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Pričuchol som k rannej Coenovskej tvorbe a zisťujem že do filmového sveta vkročili so správnou nohou. Čo sa rozhodne nedá uprieť každému coenovskému filmu sú geniálne rozpracované postavy, nikto nedokáže tak geniálne napísať,obsadiť ale hlavne ukázať charaktery jednotlivých postáv ako bratia. Millerova križovatka nie je filmom ktorý by stál a padal na jednej udaloti či jednej postave,geniálne dialógy,špecifická coenovská mierne ironická zápletka,celý rad skvelých hereckých výkonov,nezabudnutelné hlášky a tak trochu rituálny ťah neistého konca, to všetko robí ich tvorbu neopakovatelnou a nezabudnutelnou. A navyše každý komu vadí coenovská nepriamočiarosť,inotaje,symbolické hlášky či zábery tak teraz si príde na svoje. Bratia vyložili karty na stôl a križovatku točili s umierneným a divácky dostupnejším prístupom. Ešte na záver jedna zaujímavosť,znova tu malo svoje miesto židovstvo či sny tak trochu dumám čo s tým majú coens brothers spoločné. Každopádne skvelý filmový zážitok. ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Naprosto jasných 5 hvězdiček. Perfektně natočené, dokonale stylové. Herci zde podávají výborné výkony a hudba, jak je u Coenů zvykem, je taky super. Tohle byl sedmý film, co jsem od Coenů viděl a mám dojem, že (zatím) nejlepší. Líbilo se mi to i víc než Tahle země není pro starý nebo Big Lebowski a to už je co říct. Film jsem si užil od začátku až do konce a pokud bych měl vyzdvihnout jen jedinou scénku (což je velice těžké), tak by to byla ta "střílečka." To opravdu nemělo chybu, takhle pasáž i celý film se prostě musí vidět! ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Coenovci se pravděpodobně už vykoupali ve všech možnejch žánrech, ale z mýho pohledu je zrovna mafiánský drama to, co jim vůbec nesedne. Nevím, jestli se tu všichni rozhodli hledat tam vehementně něco extra jen proto, že jsou to Coenovi, kterejm se zvyklo dávat vysoký hodnocení, no já se v tom zas tolik nimrat nehodlám. Když na mě ten film nedejchnul něčim vyjímečnym hned napoprvý, tak napodruhý a napotřetí by to bylo stejný. Millerova křižovatka vypráví průměrnej příběh, ve kterym mě nedokázalo vůbec nic překvapit, včetně herců. Za vyzdvihnutí tu stojí snad jen John Turturro, kterej svůj krátkej čas na plátně využil stokrát líp než herci v hlavních rolích. Beru to ale jako začátek bratrskýho filmování a za fakt, že potom už Joel a Ethan přicházeli na svět většinou se samýma peckama, jsem ochotnej na tohle šlápnutí vedle zapomenout. Respektive bych na něj asi zapomněl i kdybych nechtěl, protože tam vážně není nic moc k zapamatování. Tom Reagan:"If you want me to keep my mouth shut, it's gonna cost you some dough. I figure a thousand bucks is reasonable, so I want two." ()

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Reklama

Reklama