Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V období prohibice kvete v USA organizovaný zločin, který prorůstá do politiky. Stranický boss Lionel Leo opřený o podsvětí prakticky ovládá americké velkoměsto, ale vyrostla mu konkurence v klasickém mafiánovi italského původu Johnym Casparovi, který mu dosud za "ochranu" platil tučné výpalné. Leo odmítne Casparův požadavek na zavraždění Bernieho Bernbauma, který vychytrale těží z Casparových sázkových podvodů. Pomáhá mu v tom jeho sestra Verna, která má s Casparem poměr právě proto, aby bratra ochránila. Tom Reagan, Leova pravá ruka, zadlužený kvůli své sázkařské vášni, vidí v obětování Bernieho cestu k uchování Leovy moci, avšak váže ho utajované citové pouto k Verně. Casparovo komando se neúspěšně pokusí Lea zlikvidovat a Tom pochopí, že válka podsvětí by mohla pohltit jeho i Vernu. Přiznáním vztahu s Vernou Leovi, který se s ní chce oženit, začíná Tomova rafinovaná hra o vlastní život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (335)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Hodně komorní a ukecaný mafiánský film, v němž se divák může z počátku ztrácet (těch jmen je fakt hodně), ale když ho úvodní seznamovací čtvrthodinka neodradí, bude mu odměnou excelentní podívaná, která snese srovnání s tím nejlepším, co bylo o mafiánech natočeno. Hlavní hrdina není heroický klaďas, ale opravdu chytrý a zručný manipulátor a taky tak trochu svině, ale fandit mu divák prostě musí. Je v tom spousta různorodých, ale režisérsky bravurně zmáknutých momentů od těch vtipných, přes akční, až k těm velmi sugestivně depresivním (myslel jsem, že taky hodím šavli jako Tom). Jeden z posledních filmů, které jsem od bratří Coenů viděl a stydím se za to. Tohle je vážně filmová lahůdka. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Od maestrů Coenovic sem si představoval tedy mnohem záživnější kousek. Jo, je to poměrně promakaný, spousta postav, takže si musíš fakt dávat bacha na jména, abys v tom neměl maglajs. Do těch spoust jmen tam je spousta keců, někdy i hodně zbytečnejch. Jestli čekáš nějakej mafiánskej majstrštik ve stylu Kmotra, tak si nech samozřejmě zdát. Výběr herců nic moc, hlavní hrdina mě svou poker face nepřesvědčil o tom, že je to kvalitní herec. Ostatní mafiánský kápa též ne. Takže za mě téměř ztráta času. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů bratří Coenů, kde už poměrně výrazně naznačili svůj talent a um. Základem je samozřejmě kvalitní scénář. Miller's Crossing je výborná konverzační gangsterka, která nepostrádá ani nadhled a vtip. Solidní 4 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Tento film mi pripomenul majstrovský kúsok Pre hrsť dolárov ( Za hrsť dolárov /Per un pugno di dollari / A Fistful of Dollars). Trochu sa naň doťahoval, ale na veľmajstra Sergia Leoneho spriahnutého s majstrom Morriconem...to rozhodne nemalo. Pre mňa jeden zo slabších Coenovských filmov, i keď...samozrejme, oproti iným bežným filmom od bežných mainstreamových režisérov :) niet čo dodať. Coenových trieda sa nezaprie. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Stylová mafiánka s výborným Albertem Finneyem. Hlavnímu "hrdinovi" Tomovi jsem nemohl přijít na jméno, protože tak slizkou bezpáteřní svini jsem dlouho ve filmu neviděl. Ne že by snad zbytek mafiánů byli andílci, ale Byrneho postava je obzvlášť morálně ohavná. Tenhle film je tak výbornou odpovědí všem idealistům (a že jich je), kteří v mafiánských dogmatech vidí hodnoty jako přátelství, slušnost a důstojnost. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Mafiánska story v réžii bratov Coenovcov nedopadla vôbec zle.Film, ktorý je ruku v rukáve s klasickými gangsterkami 30.rokov podobnými ako sú napr. svojou stavbou:Neúplatní a.i.Menšie chybičky by sa dali nájsť v atmosfére, ktorá sa celý film nedržala s napätím a v hercoch, ktorý síce svoju úlohu zvládli,ale ich vyznenie bolo len na oko.V porovnaní s Marlonem Brandem alebo Al Pacinem bol Albert Finney resp.Gabriel Byrne len židovskými hochštaplermi. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Cisto priemerna gangsterka, ktora ma par trapnych a par skvelych momentov. Velkov vyhodov tohto filmu, je herecke obsadenie a velmi dobra rezia. Atmosfera prohibicie tridciatych rokov je skvele zachytena a divaka dokonale pohlti. Co sa mi vsak uplne nepozdalovalo je dost rozporuplny scenar. Niektore dialogy su dost mizerne a na zacitaku filmu su az k smiechu. Tak isto som sa prvych dvadcat minut v deji tazko orientoval. Neda sa vsak upriet bratom Coenovcom, ze vedia natocit aj dobovu gangsterku. Sice nie tak kvalitnu ako pan Scorsesse, ale aj tak celkom pozeratelnu. ()

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Další z řady skvělých filmů bratří Coenů. Vynikající příběh, skvělý scénář a hudba. Já mám jen jednu potíž, mě tyhle gangsterské filmy strašně iritují. Po deseti minutách nevím, jak se který gangster jmenuje, kdo je v které rodině, kdo je přítel a kdo nepřítel. V tomto mi ale Millerova křižovatka trochu vyšla vstříc, protože !pozor možný spoiler! hlavní "hrdina" Tomy hraje výhradně sám za sebe. Když už jsem u Tomyho, takové hovado-člověk se jen tak nevidí. Úžasně nemilosrdný, bezcitný hajzl a na druhou stranu báječný sympaťák, kterému jsem celou dobu fandila. Rozhodla jsem se dát 4*, ale je to spíše tak 4,5*. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tohle byl rozhodopádně nejlepší "mafiánský" film, co jsem kdy viděla. I když .... daleko lepší to byla poslouchaná než podívaná. Mám celkem ráda filmy, které jsou vesměs postavené na dialozích a i když Coeni mi k srdci nepřirostli, tohle jsem zhltla jak malinu. Je mi líto, že jsem jejich filmy neviděla v opačném pořadí. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Gangsterka ala Coen. Propracovaný, výborně napsaný a skvěle zahraný. Vynikající hudbou podpořený, ale dost dlouhý. ()

TerezaVanCZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film...Snad po druhém shlédnutí nahlédnu aspoň trošku pod masku Toma Reagana a zjistím, jestli to měl všechno od začátku v plánu, nebo se jenom vhodně přizpůsoboval situaci a jednal podle úsloví: kam vítr, tam plášť. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Parádní gangsterka s fantastickým hudebním motivem a Byrnem v nejlepší roli v jaké jsem ho prozatím viděl. 9/10 ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Možná je to chvílema trošku zamotaný se všema různejma jménama a přezdívkama, ale když má na to člověk náladu a dává pozor, je to výbornej kousek z doby prohibice. Parádně vykreslený charaktery, stylová atmosféra a všichni strašně chytrý. Kdo má rád Coenovic kluky si film z jejich raný tvorby určitě užije =) ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Drama s drsným humorem a souboj o holou existenci Vše souvisí se vším. Zachycení dobové atmosféry autentické. Herci obstojní. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší věc od Coenů co jsem viděl, která z téměř tarantinovské nadsázky umně vybruslí z potenciálních sraček svou poetikou a ke konci i tím, že jednoduše přitvrdí. Na spoustě cool scén k zapamatování, který zde vyloženě tvrdí muziku, je vidět, že tihle bráchové to mají prostě v ruce, a čistě subjektivně jsem pojal podezření, že je to vůbec poprvé, co se jim film víc nebo míň nerozlil mezi prsty (scénkovité FARGO, upadající NO COUNTRY FOR OLD MEN). Ale možná je to zkreslený jednoznačně gradujícím závěrem - možná jen možná... A Gabriel Byrne se mě opravdu líbil. Jeho postava vskutku (ne)věděla, jak si (ne)nasrat do vlastních gatí. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlépe natočených gangsterek, která se díky svému typicky Coenovskému přístupu může směle zařadit po bok klasickým kouskům od DePalmy, Coppoly a Leoneho. Gabriel Byrne je jako parchant hrající na všechny strany brilantní a Turturrova přišlápnutá krysa patří také k vrcholům tohoto filmu. Soundtrack tradičně skvělý, ostatní herci taktéž.. No a navrch jedna kultovní scéna s Thompsonem. Srdcovka! ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Zvláštně pojatá gansterka, sice dost upovídaná a lehce utahaná, ale to mi zde vůbec nevadilo. Bavil jsem se. Gabriel Byrne alias Tom Reagan to rozehrál naprosto skvěle... ()

Související novinky

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (více)

Reklama

Reklama