Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

John J. Rambo - stroj na zabíjanie, ktorý stvorila americká armáda. Nikto ho nezastaví. Sám sa vysporiada s celou vojenskou základňou. Vždy splní svoju misiu. Tento krát musí zachrániť snáď jediného človeka, ktorý mu je blízky. Plukovník Trautman padol v Afganistane do ruského zajatia. Rambo sa podujme na neoficiálnu záchrannú akciu. Odchádza do Pakistanu, aby za pomoci miestnych rebelov (členov Talibanu) vyslobodil svojho priateľa. Jednoznačne najslabšia časť z tejto kultovej akčnej série. Kredit tomu znižuje najmä prestarnutý scenár, ktorý je dnes úplne politicky mimo. Ak by ste teraz pustili Američanom film s kecami o tom aký sú Arabáci dôveryhodní, lojálni spojenci, tak zrejme urazene alebo znechutene väčšia polovica z nich odíde z kina. V tomto boli tvorcovia tohto snímku krátkozrakí. Úplne to zabili záverečným titulkom, ktorý hlása, že: "Tento film je venovaný chrabrým ľuďom Afganistanu". *** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvom diele bojoval za seba, v druhom za všetkých, čo sa nestihli vrátiť domov. Teraz si ide pre svojho kamoša, plukovníka Trautmana, čo o ňom vždy hovoril len v superlatívoch. Myslel si, že jeho vojna skončila, ale krvilační Rusáci z Afganistanu ho presvedčia o opaku. Je to duel dvoch vymierajúcich štruktúr - Johna Ramba a všetkých, čo stoja proti nemu. Jedna z tých štruktúr vymrie počas necelých dvoch hodín, o to už sa Johnny postará. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Cesta do Afganistanu a boj Rusmi na hraniciach už nebol tým pravým čo by publikom chcelo vidieť, jednak už končila studená vojna a táto téma už bola dosť vyžmýchaná ale na šťastie film sa nestal prepadákom aj keď v samotnej Amerike nezožal taký úspech ako predchodca ale zvyšok sveta ešte stále bažil po silných, svalnatých hrdinoch a tak film bol zachránený. Dejovo je to už dosť priamočiare, nič nové nám neponúka, jedine akcia ako tak je pozerateľná aj keď je tu opäť súboj Rambo vs vrtuľník tak ako v dvojke. ║Rozpočet$63milionovTržby USA $53,715,611Tržby Celosvetovo $189,015,611 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako prase. Velmi fyzický, drsný, špinavý, krvavý film - tak jak jsme to měli jako děcka rádi. Ve trojce je Rambo skoro comicsovým hrdinou a když po poněkud ukecaném začátku začne pořádné maso, člověk musí nostalgicky zamáčknout slzu v oku, protože takové filmy se už zkrátka netočí. Osumdesátkové akčňáky mám totiž v krvi a moc dobře si pamatuju, jak jsem si na základce hýčkal fotku Ramba s explodujícími šípy a helikoptérou... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

No tak trochu nadhledu do toho hodnocení, děcka! Je poměrně zajímavé sledovat první polovinu filmu z politického hlediska - jak tehdejšího postavení USA k Afghánistánu, tak dnešního, po operaci Trvalá svoboda. Rambo III pochopitelně není válečným filmem, ale tu politiku v něm prostě nejde ignorovat. Musím se přiznat, že se mi moc líbí Rambo jako tragická postava prosťáčka, kterého zvalchovala jak válka ve Vietnamu, tak pozdější špatné zacházení s ním jako válečným veteránem. Ale o to šlo především v prvním filmu, občas se to dostalo na pvrch i ve dvojce a ve třetím pokračováním se tohle objevuje spíš jen v samotném začátku filmu. Trojka je ve své druhé polovině hlavně neskutečným akčním nářezem, totální destrukcí, oslavou naolejovaného svalstva, "sexepílu" let 80tých. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • S rozpočtem přes 60 milionů dolarů se stal film ve své době nejdražším v historii. (Bauer)
  • Rambo III se dočkal i komiksové adaptace, kterou vydalo v roce 1988 nakladatelství Blackthorne Publishing. Společnost Sega zase vydala v roce 1989 stejnojmennou videohru. (curfew77)

Reklama

Reklama