Reklama

Reklama

Po svém posledním triumfu se Rocky Balboa (Sylvester Stallone) vrací domů a zjišťuje, že kvůli bezohlednému finančnímu poradci přišel o veškeré peníze. Navíc ho jeho zranění z předchozích bojů donutila opustit ring. A tak se Rocky se svou ženou Adrian (Talia Shire) a synem Rocky Jr. (Sage Stallone) stěhuje tam, kde kdysi začínal - do zašlé a levné čtvrti v jižní Philadelphii. Musí však překonat hluboce zakořeněnou zatrpklost a hořkost, která roste s tím, jak jeho nový svěřenec – mladý boxer Tommy Gunn (Tommy Morrison) získává na kvalitě. Když se Tommy obrátí proti svému učiteli a veřejně ho zesměšní, je Rockymu jasné, že ho čeká ještě jeden souboj. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (469)

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobný scenár už naozaj vypovedá o núdzi a totálnom nevedení si rady, len za účelom vyžgŕľať pár dolárov. Konieckoncov už ale na tento film nie som tak naštvaný ako som býval. Pretože 15rokov som sa nevedel spamätať z takéhoto nedôstojného zakončenia série. No prišiel Balboa a tento film mi ostal len ako ďalší zo série a hneď sa naň pozerám inak. Bitky fajné, snaha o zameranie na rodinnú drámu je totálne trápna, no je to Rocky. Zabite ma! 75%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je trochu zbytečné pokračování. Tvůrci se sice pokusili o nějaký nový prvek, že Silvestr se snaží vychovat novýho mladýho boxera, ten je mu ale nakonec nevěrný a přeleze k jinýmu manažerovi a Silvestr je zklamaný... Já Vám nevím. Tohle ve mně nezanechalo nejlepší pocity. Dám 2 hvězdičky a to jen proto, že mu nakonci docela nakopal prdel :-D Jinak zklamání a pro mě zbytečný díl :-( ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Autori mali radšej celú sériu ukončiť pri čísle 4, pretože ďalej je to už len trápenie a umelé predlžovanie filmovej agónie. Ďalšie časti Rockyho už sú len naťahovanie žuvačky a celkovo úplne zbytočné. Tu sa proste potvrdilo, že v najlepšom treba prestať. Pri sledovaní Rocky V. si iba človek uvedomí, aké je to zlé a nostalgicky si spomenie na predošlé 4 časti. V tomto diele proste nefunguje nič, všetko sterilné a neskutočne trápne. Hviezdu som dal z úcty k omnoho lepším predošlým dielom. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Pátý díl znamenal ledovou sprchu nejen pro Rockyho Balbou, ale i pro diváky. Počáteční nápad není zas tak špatný, ale co z něho udělal scénář, nad tím zůstává rozum stát. Avildsen (nepochopitelná volba režiséra) zde předznamenal svůj pád, a bohužel sebou stáhl i svůj nejslavnější film, za který si kdysi odnášel Oscara.... Celkově to není zas tak špatný snímek, bohužel jako součást slavné série opravdu neustojí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +příběh pokračuje, závěrečný sobouj -je toho víc/// Rocky pětka je z velké části hodně depresivní, myšleno pro diváka. Rocky příjde o peníze, díky tomu o majetek a vrací se do míst kde začínal. Zde se ujme mladého boxera, kterej nechal mozek v šuplíku a začne ho trénovat. Ten mladej boxer je však celkem nesympatickej, dabuje ho o 20 let starší chlap, což na charismatu moc nepřídá, ale co je nejhorší, že se mu Rocky věnuje na úkor syna a rodiny. Ještě že je ten mladej boxer tak hloupej, aby měl Rocky důvod mu dát do držky. To je taky v podstatě jediná dobrá, ba přímo výborná scéna tohoto filmu. Jinak je Rocky V nejslabší z celé série. Není nezbytně špatný, ale je zde málo hudby, málo zapamatovatelných scén a kupodivů zde chybý i pořádný soupeř. Přesto jsem rád sledoval i tyto osudy Rockyho a troufám si hádat, že nejnovější filmu bude pro mě hodně citovou záležitostí./// Celkem 64%/// ()

Galerie (63)

Zajímavosti (33)

  • V závěru roku 2012 se jednalo o třináctý nejvýdělečnější snímek o boxu, třicáté nejvýdělečnější sportovní drama, šestý nejvýdělečnější snímek ze série Rocky, 32. nejvýdělečnější snímek roku 1990 a 1 573. nejvýdělečnější snímek v historii se zohledněním inflace. Jde o nejméně výdělečný snímek série. (chelseaman22)
  • Jediný díl ze série, kterému byl udělen rating PG-13. Nepočítáme-li režisérský sestřih Rockyho IV (1985). (Karlos80)
  • Jedná se o první film série, kde je uvedeno pravé Rockyho (Sylvester Stallone) jméno. Zmíní ho George Washington Duke (Richard Gant) při prvním setkání Rockyho a Tommyho (Tommy Morrison) u Duka v limuzíně, kdy Rockyho osloví jako Roberta Rockyho Balbou. (DEXTER099)

Reklama

Reklama