Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo dostal tehdy ten šílený nápad vecpat Stoneovou a Stallona do jednoho filmu a myslel si, že to bude fungovat. Samozřejmě, že se tak nestalo. Film nefunguje ani v akční, ani v erotické rovině. Režii si ke vší smůle vzal na starost bývalý filmový kritik a neumětel Luis Llosa a výsledkem je hotová blamáž. Do očí bijící zadní projekce v rádoby strhujících akčních scénách, prkenné výkony herců-čestnou výjimkou je James Woods, který to jediný svým herectvím zachránil a Stoneová sice předvedla jeden ze svých nejhorších hereckých výkonů ve své kariéře, ale co se týče vizáže, tak nezklamala. Jinak je Specialista slušný trapas. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych Slyovych filmov, ktore som prijal vlazne uz za mlada, ale vdaka nemu som ho predsa len videl niekolkokrat. Dnes ho uz nezachrani svojou pritomnostou ani Sly. Co ho zaujalo na tomto pribehu, mi je zahadou. Rovnako ako fama, ze tam mal hrat pôvodne Seagal, ale kedze chcel 9 mega, tak studio radsej obsadilo Slya a dalo mu 12 mega. Fakt divne. Zapletka o pomste nema potrebne grady, tempo je neskutocne nudne a ani milostna linia vobec nefunguje. Iskry medzi Stallonem a Sharon nepreskocia ziadne aj ked su nahí. Takze napätie nula bodov. Co je velky problem, kedze akcnych scen je minimum a tvoria ich prakticky len vybuchy. Niektore su kvalitne, ale niektore su dost odflaknute a dost vidno, ze vzduchom lietaju figuriny. Aspoňže má Sly možnosť sa predviesť v dvoch solidnych bitkach, kedze inak posobi dost znudene a zmätene. Asi chudak premysla o tom, v com sa to ocitol. Z hercov za nieco stoja jedine zaporaci. Zabavne prehravajuci Woods, nechutny Roberts a autoritativny Steiger. Sharon ma osobne nikdy nebrala, takze ma nijak nenadchla ani teraz. A nesmiem zabudnut na nadhernu hudbu, ktora je na celom filme tou najlepšou zložkou. Co je dost smutna vizitka pre akcny thriller. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to docela dobrej film, je sice pravda že to je béčko jako sviň, ale dobrý béčko s několika celkem slušnýma nápadama a Sharon Stone, která sice nějak zvlášť dobře nehraje, ale u ní stačí aby tam jenom byla a to ostatní vystřílí nebo vyhodí do povětří Sly, ale to co se mi opravdu líbilo byl výkon Jamese Woodse, kterej se na drsnýho zlýho poldu skvěle hodil a celej film tím oživil a pozved a kvůli němu musim přidat hvězdičku navíc ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Špecialista disponoval hercami rôznych kategórií. Sylvester Stallone a Sharon Stone herecky nič moc, ale boli vtedy hviezdy. Eric Roberts sa tam prepašoval z béčkových filmov, lebo asi vedel odhadnúť, aký bude výsledný produkt. James Woods bol herecky o úroveň vyššie, ako všetci dokopy, čo však neznamenalo, že by film vytiahol z prúseru. Mal predsa pred sebou rovnaký scenár ako ostatní. Miestami napríklad tvrdil, že zostrojovať výbušniny naučil Sly jeho, potom zase, že on Slya. Proste len divákom dokola pripomínať, že sú bývalí kolegovia, ak náhodou nestihli úvod. Netreba ani konzistentným spôsobom. No menej ako 2* nedám. Síce viem, že to bola blbosť, ale neľutujem, že som si ju pozrel znovu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Specialista se u nás doma kdysi na VHS dával poměrně často, ale člověku tak nějak docvakne, že režisér je opravdu břídil a ze zajímavého námětu čouhá tak maximálně povedený Woodsův záporák. Stone se v té době ráda a ochotně svlékala v čemkoliv ale nevím jestli je režisér homo, protože mnohem více ve společné erotické scéně kamera zabírá Slye a jeho muskulatůru :) Pár solidních hlášek. Nic víc. Stallone mohl předvést mnohem více. Hudba dementní. 45% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Na pozici režiséra byl obsazen Luise Llosu přímo na přání Sylvestera Stalloneho, který byl údajně nadšený jeho filmografií. (wosho)

Reklama

Reklama