Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po střetu s šerifem z Adamsville (Paul Fix) odešel Lorn Warfield (Glenn Ford ) ze svého ranče. Po třech letech, která uběhla od jeho návratu, zjišťuje, že jeho žena Angie (Barbara Babcock) zmizela i s dvěma dcerami. Budou za tím Apači? (Pohrobek)

Recenze (3)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Lacině natočený a lacině působicí wester o výpravě manžela za unesenou ženou a dětmi vzbuzjuje chvílemi nechtěné úšklebky. Třeba, když bezbranné hrdiny stále blíž a blíž obkružuje hejno supů, až je jich tolik, že by to překvapilo i Hitchcocka. Mnohočetné detaily na tupá supí očíčka hrůzu nenahánějí, spíš vyvolávají dojem přírodopisného dokumentu. Tuposti je ve filmu vůbec více. Finta, kterou se dva Američané dostanou ze zajetí španělského granda, nasvědčuje, že španělský grand neměl v hlavě všech pět pohromadě. Vzhledem k tomu, jak dlouhé měl jméno plné přídomků, šlo nejspíš o dědičné zatížení. _____ Cesta dvou soků, později nucených spojenců, prochází krajinou, kde narazí na všechny hrůzy světa. Ještě štěstí, že v té době nebyla atomová zbraň, protože tihla dva by se určitě utábořili v místě, kde by druhý den začaly nukleární testy. Přestože je na každém kroku doprovází smůla zejména ohledně toho, koho potkají - samý pěkný ksindl - tak nakonec vše zdárně až zázračně vyřeší. Protože v podstatě mají kliku: jejich protivníci jsou buď tupí, neumějí střílet nebo - když se po dlouhém váhání ke střelbě odhodlají - jsou výjimečně tupozrací, takže by netrefili ani stodolu. _____ Zakončení je nesmyslné, zcela jdoucí proti dosavadnímu ději. Nevychází vůbec z dynamiky vztahu, který mezi sebou hrdinové dosud měli. /30. 7. 14./ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Televizní režisér Jerry Thorpe měl k ruce celkem slušnou sestavu herců obeznámených s kvalitními westerny a celkem slušný film se mu také podařilo natočit. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme dalšího kandidáta na film s nejhloupějším závěrem. Jinak film celkem slušně odsejpá, i když režie je jen průměrná. Co se ale nepovedlo, jsou otočky ve scénáři, ve vztahu dvou mužů, hledajících stejnou ženu. Za ty přemety by se nestyděl ani mistr světa v krasobruslení. Že samy scénáristé nevěděli kudy kam, dokazuje závěr filmu. Nejenže je úplně nesmyslný a hloupý, ale popírá všechno předchozí úsilí, o které se tvůrci (ne) snažili. A je jedno, jestli se o to postarali bezradní scénáristé, nebo nejistý režisér. Z toho nápadu se dalo vytěžit mnohem víc. V rámci žánru v podstatě za 3, ale ten konec prostě nejde překousnout, takže za 2. ()

Reklama

Reklama