Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Recenze (190)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pár výborných vtipů, ale nezachraňuje tuhle parodii ani náhodou. Ať žije doba Žhavých výstřelů a Bláznivých střel, která se již nikdy nevrátí. Ale bylo hezké si chvílemi zavzpomínat na to, jak umí parodie rozesmát humorně bez špetky trapnosti. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Anchors Aweigh - Charles A. Zimmerman ,2. In the Navy - Henri Belolo ,3. Louie Louie - Richard Berry ,4. Be All That You Can Be - Jake Holmes ,5. You Make Me Feel So Young - Josef Myrow ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy idiot! Ako to tu máte zoradené?! Má to byť podľa priorít, káva a sadlo. Prečo máte kávu vzadu a sadlo vpredu? Myslíte si, že čo budeme potrebovať častejšie? Že keď sa ráno zobudíme, budeme mať chuť na šálku horúcej kávy, alebo na šálku horúceho SADLA???“ – „Záleží na situácii, pane.“ Sú komédie, ktoré nie sú vtipné. PERISKOP HORE A DOLE patrí medzi ne. Pripomenul mi rovnako zúfalo nudný BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA. Humor akoby kombinoval neškodný humor 8-ročného dievčatka s mašľami a malinovým lízatkom s humorom dôchodcu, ktorého to celé už moc nebaví. Nie je to vtipné a mám vtieravý pocit, že to nebolo vtipné ani pred 50. rokmi, nieto ešte v roku 1996. Režisér David S. Ward (režiséra PRVEJ LIGY 1 a 2 to absolútne zničilo a od roku 1996 nič nenakrútil) nikdy výrazným talentom neoplýval a zaujímavé herecké obsadenie (Kelsey Grammer, Rip Torn, Lauren Holly, Dern, Stanton, Macy) je nečakane nezáživné. Nieže som sa pri pozeraní snímky nesmial, ale dokonca som sa ani len neusmieval. OK, raz za 10 – 20 minút som sa troška uškrnul, ale inak vládlo v miestnosti rovnako hrobové ticho, ako keď pozeráte slasher a hrdinka sa práve ukrýva v skrini pred masovým vrahom a nesmie sa prezradiť. Občas padol náznak vtipnej hlášky a dosť ma bavil megacholerik Rob Scheider (+ bol zábavný pohľad na Harryho Deana Stantona ako natoľko skúseného mechanika, že mal všetko v paži a všetkému sa chechtal), ale to je asi tak všetko. Najhoršie je, že snímka obsahuje viacero momentov, v ktorých zjavne máme seriózne súcitiť s postavami (vyprané oblečenie Lauren Holly – šikana + sexuálne narážky). Na filme je zároveň (ne)vidieť strašne nízky rozpočet, vinou ktorého to po vizuálnej stránke vyzerá proste hnusne. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechovka bez vyšších uměleckých ambicí, ale s úchvatně podchycenými charaktery a překvapivě funkčním humorem. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Ľahká komédia, ktorá má svoje svetlé miesta, úskalia a aj pády ale celkovo určite neurazí. Nie je to totižto teenage shit, ale pokus o klasický humor na štýl POLICE ACADEMY. Nevyšlo to síce úplne dokonale, ale ako voľba na sviatočné popoludnie pred TV je to dobrý ťah a k tomu všetkému Kelsey Grammer ako kapitán. Tak prečo nie? Mister Jackson, you look like you could use some fresh air. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj nevyužitý potenciál hereckého obsadenia. Miestami vtipné, niektoré scény ma pobavili naozaj kráľovsky, nápad celkom ušiel, ale znova by som sa na to nepozrel. 55%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, viděl jsem to kdysi jako novinku a nemohl jsem si na nic ztěžovat... teď už to ale vidím jinak, takže "dobře". ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Často reprízovaná komedie nabouchaná klišé od přídě až po lodní šrouby: rekvizitami jsou stará ponorka a podceňovaná posádka exotů pod vedením nezbytného správňáka. Určitý potenciál by téma mělo, ale kouká na něj velmi opatrně z uctivé vzdálenosti. Trocha úsměvů, trocha trapáren, průměrné obsazení a s povzdechem trpěné lesbické duo: předvídatelnost kráčející ruku v ruce s nudou. Snesitelná šeď bez špetky invence či překvapení, nic víc. 50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek téhle komedie skoro vypadal jako Operace spodnička (1959), ale Grammer není Grant a i scénář po chvilce začal kuhat. Pár míst bylo vtipných ale jinak tahle ponorková komedie nevybočuje z řady průměrných snímků. A samozřejmě na konci zlobivý admirál dostane naplácáno od nejvyššího a hrdina příběhu je povýšen... Škoda, když už se to točilo na ponorce, jistě se z toho dalo vymlátit víc. Dvě ostrá torpéda. * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, pri ktorom sa človek len začudovane pozerá, že kto na toto dal prachy. No jasné, bolo to pár rokov po Horúcich strelách a viem si predstaviť, ako na to v prvých dňoch museli bežať ľudia do kín, no napriek tomu, že film neurazí a má asi tri štyri vtipné momenty, je to malé wtf so skvelým castingom (Harland Williams!!!). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nebylo to moc vtipné ani bláznivé, ale v porovnání s tím, co se u nás v posledních letech natočilo a snažilo se vydávat za bláznivé komedie, to nemohu s čistým srdcem odepsat. A naopak: pokud se vám líbila série Byl jednou jeden polda, tento film vás nadchne, protože je alespoň občas vtipný. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Zvláštne poňatá komédia. Akoby bez humoru, len vytvára viac či menej úsmevné scénky. Je tam náznak starých komédii typu BLÁZNIVÁ STRELA či POLICAJNÁ AKADÉMIA a nie je to trápne ako "čierne" paródie nultých rokov... Len to tak nevýrazne pláva medzi týmito mantinelmi... ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já nevim, ale mě se to líbilo. Nesmíte to brát jako něco, u čeho se budete válet smíchy, protože tenhle styl humoru nesedne úplně každému. Mě ovšem ano. Herci jsou příjemní, děj je sice trochu slabší stránkou filmu, ale výborné scénky a skvělé vtipy tento příběh výborně osvěží a dodají mu tu správnou pohodovou atmosféru. Stačí jen od toho moc nečekat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušná průměrná komedie, kterou si vždycky rád pustím znovu. Posádka looserů, kapitán s tetováním na ptákovi, sexy ženská na palubě a tuna rezavého šrotu…Sice se zde objeví i řada „klišé“, ale většina humorných situací byla trefná, humorná a hlavně se u toho člověk nenudí, protože se tam furt něco děje. Nejvíc jsem si oblíbil kuchaře, radistu a Nitra – je ovšem rovněž pravdou, že některé situace už byly dost přitažené za vlasy, ale které komedie se bez nich obejdou že…? A tohle je snad první role Roba Schneidera, kde mi lezl vyloženě na nervy a byl jsem rád, když zmizel ze scény… ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vyloženě humorných a vtipných scén mohlo být pravda více, ale když už jsou, tak se člověk i zasměje a obecně je to fajn film. I díky zajímavému obsazení. ()

Reklama

Reklama