Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

U hodnocení filmu jde o s ním spojená očekávání. Poprvé jsem ho viděl jako malý kluk (film je o několik let mladší než já) a bavil jsem se, ačkoliv jsem některé narážky moc nechápal (a nemám na mysli jen to tetování). I dnes po letech si film užiji jako jednoduchou a zábavnou blbůstku, která je přitom o několik levelů výše než všechny Scary Movie a podobně. A samozřejmě mi tehdy učarovala Lauren Holly :) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem pojala jako parodii na zelené mozky a nic neřešila. Posádka složená z poněkud podivných existencí se mi líbila a bavila mě. Byli to takoví roztomilí ouchyláci. A ten zkorodovaný muzejní kousek, co držel pohromadě díky ptačímu trusu, byl zdrojem mnoha dobrých vtípků. Vítejte na palubě! Challenge Tour Special, červen 2015. ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Na to, jak podezřele nízké hodnocení tady film má, jsem byl nakonec velmi spokojen. Není to nějaký komediální majstrštyk, ale svůj účel - pobavit diváka - to v mém případě splnilo dobře. Odborníci na námořnictvo si nepochybně trhají vlasy nad některými scénami, ovšem jelikož to nemá být bitevní dokument, s radostí jsem takové věci ignoroval. Nejoblíbenější scéna - samozřejmě volání velryby. :-) ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Mě se tato komedie prostě líbí. Někdo si jí zde plete bohužel s parodií a pak z tohoto svého pomýlení vinní film, nicméně za to film nemůže. Má to nápad, dobře vybrané herce, vtip a rychle to odsejpá, takže tomu nelze moc vytknout. Kdo nehledá další stupidní parodii ani další stupidní komedii má možnost se velmi dobře pobavit. Za vše hovoří fakt, že tento film lze bez újmy na zdraví shlédnout i vícekrát, což o valné většině amerických komedií s klidným svědomím říci v žádném případě nelze. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Podivná kombinácia seriózneho námorníckeho filmu s imbecilnou posádkou ponorky ťahajúcou sa žánrovo niekam k Horúcim strelám. Výsledok pôsobí väčšinou serióznym dojmom, o to viac potom vyniknú tie občasné šialenosti. I napriek tejto rozpoltenosti ale mi ale čas s týmto filmíkom utiekol vcelku príjemne. Ako oddychovka na sobotné popoludnie optimálne. 6/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Harry Dean Stanton, který zde hraje válečného veterána a vedoucího technika Howarda, sloužil během druhé světové války u námořnictva. (Angie91)
  • Ačkoliv byl režisérem tohoto filmu Hugh Wilson, tento film sklidil, již v době svého vydání, spíše negativní reakce kritiků a na populární filmové recenzní stránce Rotten Tomatoes (k datu 22. 5. 2021) skóre necelých 12 %. (TutanKrupan)

Reklama

Reklama