Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent Úřadu pro životní prostředí Jack Taggart přilétá do malého městečka v Apalačských horách, aby vyšetřil podezření na zamoření toxickými odpady, které tu ilegálně v šachtách opuštěných dolů skladuje bezohledný boháč Orin Hanner. Maskován jako tesař, který za peníze kostela provádí menší opravy u chudých lidí, začne Jack nenápadný průzkum. Opatrně se vyptává a tajně odebírá vzorky vody. Seznámí se nejen s Hannerovými muži, kteří se ho pod vedením Orina mladšího marně pokoušejí zlikvidovat, ale také s místní vyvrhelkou, sympatickou včelařkou Sarah Kelloggovou. Jejich sbližování překazí její nepříjemný, psychopatický bratr Earl, jenž je příčinou všech životních těžkostí, kterými Sarah musela projít. Když vyjde najevo jeho skutečná totožnost, pustí se Jack do pátrání s pomocí několika starousedlíků, ochotných pomoci mu v boji proti všemocnému Hannerovi. (TV Nova)

(více)

Recenze (231)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film z kategorie "špatné filmy, které mám rád". Už v době uvedení mi přišlo, že dostal Tajný agent Jack T. zbytečně naloženo a postupem let jsem se v tom jen utvrdil. Výborné obsazení (na seagalovku až neobvykle silné), město vykreslené více než slušně, akce dostatek a Steven je pořád ve formě, kdy mu člověk věří, že si bez zadýchání povodí šest chlapů na jeden zátah. Není to bezchybná věc, ale jako žánrová jednohubka naprosto dostačující záležitost. Škoda, že se nikdy nedočkáme původní verze, která měla podstatně delší expozici a větší nálož akce. I tenhle "kastrát" mně osobně ke spokojenosti stačí. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Kytara v rukouch Seagala měla zřejmě divákovi napovědět buď: že má Seagal navíc, anebo to byl umělecký záměr, aby se divák s hlavní postavou více ztotožnil. Ovšem i kdyby Seagal hrál na kytaru, přitom foukal do saxofonu a zároveň nohama bubnoval, asi by mu to nepomohlo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takzvané "pozdní období" Seagalovy tvorby, ze stejné rodiny jako Aljaška V Plamenech. A taky stejné nic jako Aljaška V Plamenech. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč má Steven Seagal potřebu točit takovéto filmy? Proč si nedá pokoj a točí takové filmy i poté co na ně nadávají jak kritici, tak i diváci? Možná je stejně tvrdohlavý jako jeho hrdinové a myslí si, že filmy s ekologickým poselstvím prostě vznikat musejí i když se na ně nikdo nebude dívat. Asi budu ještě dlouho litovat toho, kdy jsem v pozdějších večerních hodinách otevřel TV program a objevil jsem, že na Nově začínají promítat tento film. Dlouho budu litovat toho, že jsem tu televizi pustil a začal sledovat a to navíc s vědomím, že film trvá dvě hodiny. O to větší bylo mé překvapení, když film tak rychle skončil. Sledoval jsem jej poměrně poctivě a i přesto, že jsem si na čtvrt hodinku odskočil, tak jsem po návratu do křesla zjistil, že nestalo vůbec nic zajímavého. Děj jsem ze 2/3 odhadnul správě dopředu na 95%. Ale i když je film po scénáristické stránce absolutní blbina, tak jsem si uvědomil, že po řemeslné stránce zase není až tak blbý jak by se mohlo zdát. Režisérovi jde práce od ruky jako šikovnému zedníkovi a tempo je překvapivě rychlé. Viz. dvě rychle uplynulé hodiny. Hudba Nicka Gleniho-Smithe je poněkud rozporuplnou záležitostí, protože občas v ní zazní až nesympaticky trapné motivy, ale jinak klapne. Steven Seagal sice hrát neumí, ale kopat a bouchat umí pořád stejně jako ve svých lepších filmech. Tak proč se mi film nelíbil? Protože ani sebelepší zpracování nezalepí onen příšerně naivní scénář. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,228,448Tržby Celosvetovo $20,228,448║ Na prekvapenie sa to dalo celkom stráviť, aj keď nič nové sa nekonalo u Seagala, odbil si svoj štandart. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal už patří jen do starého železa, které leží co nejdál od jakéhokoliv malého chlapečka nebo holčičky. Jeho stále zachraňující agenti v utajení, policajti nebo kuchaři jsou ohraní tak moc, že už ani nejsou vtipnou parodií. ()

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Akční herec má v akčním filmu předvádět akci a ne hrát na kytaru a tesařit. Když hloupý akční film není akční, co může nabídnout? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nevim co na tomhle filmu všem vadí. Vždyť je to super!!!!!!!! Jako bonus jedna super hláška: "Škoda trámu použiju ruku" a započne destrukce padoucha. :-) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je samozřejmě velmi špatný. Scénář klišovitý, většinu filmu se téměř nic neděje a akce je taky pomálu. Dialogy dost hrůza. Přesto dám dvě hvězdy, protože tohle je jeden z těch špatných filmů u kterého se můžete bavit, jak je špatný, a to je plus. U některých špatných filmů se jen nudíte. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nick Glennie-Smith: 1. Back Up Against the Wall - Travis Tritt ,2. Give Me Back My Heart - Marty Stuart ,3. Woman to Woman - The Lynns ,4. Don't Start a Fire (If You Can't Put It Out) - Kostas ,5. Fire Down Below - Mark Collie/Jeff Wood/Aaron Tippin ,6. Desert Breeze - Randy Scruggs/Steven Seagal ,7. Paradise - Randy Travis ,8. Pass it on Down - Alabama ,9. Long Way Around - Richie Sambora ,10. I'd Walk Through Fire - Russ Taff ,11. Dark Angel - Taj Mahal/Steven Seagal ,12. Fire in the Hole - Marty Grebb , ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Dám si na teba kurevské bacha.“ – „Budem na to myslieť.“ V r. 1997, kedy TAJNÝ AGENT vznikol (v Seagalovej produkcii a podľa scenára Jeba Stuarta – KRIMINÁL, LEVIATHAN, SMRTONOSNÁ PASCA), mal za sebou Steven sériu príjemných B-hitov (NICO , ŤAŽKO HO ZABIŤ, MUŽ SO ZNAKOM SMRTI, NEMILOSRDNÁ SPRAVODLIVOSŤ). Zároveň mal na konte PREPADNUTIE V PACIFIKU (2x nominácia na Oscara!). Ale zároveň svoj návrat do - podľa mňa strašného - PREPADNUTIA 2 podmienil u Warner Bros. možnosťou režijne debutovať ekologickou ALJAŠKA V PLAMEŇOCH. V r. 1996 sa síce dvakrát solídne vrátil (KONEČNÉ ROZHODNUTIE, SÁM PROTI ZLU), avšak potom to už bol prepad na video (česť výnimkám: LOVEC POLICAJTOV z produkcie Joela Silvera). V TAJNOM AGENTOVI nešťastne pokračuje v ekologickej agitke, ktorá kvôli prízemným dialógom ("Si môj priateľ a ja si to veľmi vážim.") a veľmi jednoduchému zlu (Kris Kristofferson sa de facto len mihne, inak samí béčkari a céčkari) nie je ani ekologická, ale kvôli nedostatočnému rozpočtu a celkovému televíznemu vzhľadu ani akčne namakaná. Doslova až na konci, kedy sa Steven konečne prestáva ovládať a ide sa pomstiť, snímka chytá dych. Pozeral som na IMDb a nechce sa mi veriť, že toto béčko mohlo stáť až 60 miliónov (ale už ľahšie verím tomu, že celosvetovo trhlo len trápne 4). Keď na konci spustí veterán Harry Dean Stanton (VOTRELEC) taneček na verande, chytám migrénu. Skutočný ekologický vrchol však Steven dosiahol až v hroznom PATRIOTOVI, ktorým uzavrel svoju smutnú eko-trilógiu a potom už dal pokoj. Našťastie je tu aspoň množstvo krásne siláckych hlášok („Mám rád nedeľné prechádzky, ale dnes tuším nie je nedeľa.“), krásna dedinská výprava (fakt) a celé je to príjemne "hrejivo ľudské" (nemyslel som, že niečo také niekedy napíšem u seagalovky). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Steven je sympaťák. Pomáhá lidem s opravou střechy, schodů, odovozem či prodejem medu. A ničit lesy skládkout toxického odpadu? To pochopitelně nemůže dovolit !!!!!!!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Právě mi hraje soundtrackový song "Give Me Back My Heart" od Martyho Stuarta, kterému ve filmu vypomáhá s hrou na kytaru samotný Steven "aikidista, kytarista, z piva v játrech roste cysta" Seagal. Začněme však pěkně od začátku. Agent Úřádu pro životní prostředí Jack Taggart pilotuje jednomístné letadlo a míří do malého městečka v Apalačských horách...právě odtud přichází zprávy, že zdejší prostředí bývá postupně zamořováno toxickými odpady skladovanými v blízkých horách a Jack je vyslán, aby celou situaci oblédnul a vyřešil...vcelku pěkný béčkový námět. Steven už dávno není ve své životní formě, ale není ještě tak tragický jako v letech 2001 - 2007. Pořád mu to sekne v kožených bundách, jeho styl pravděpodobně nikdo nenapodobí (chůze, držení těla, uchopování předmětů), nějakou tu ránu taky ještě rozdá, ale začíná nám přibírat na váze! Akční scény jsou natočené ještě poměrně slušně, avšak jen v první polovině filmu. Bitky v podzemí a v herně jsou jaksi trhavě zrychlované, to asi jak se Steven nemůže rychle hýbat. Celkově se ale nejedná o Stevenův výrazně špatný film, od takového titulu jsou tu jiné mistrovy majstrštyky... 16 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Steven vždycky táhne za správný konec lana, a proto ho máme rádi. Tentokrát půl dne opravuje schody, neujíždí náklaďákům, mládí bráchy, kteří zneužívají své sestra - ups, spoïler :-D - ale pořád se umí bít. Jdi do nich kámo, do nich! :-)) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...Agenti dementi... Tak si jen tak dumám, komu jsou určeny tyhle Seagalovštiny. Jestli těm svalnatým blbečkům, co se rádi perou, nebo zamindrákovaným zoufalcům, co dostávají dnes a denně na >přesdršku< ... V tomto případku ještě tak za jednu vymlácenou prdzdičku hvězdičku... A proč že v téhle srajdě vzal roli Kris Kristofferson? Tak to je téma na pátrání pro nějakého tajného kulturního agenta... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhý shlédnutí nakonec nebylo tak špatný jako to první. Možná to je tim, že teď v posledních filmech se ani nevejde do záběru a tady je ještě celkem ve formě a dokáže i někoho seřezat i bez rychlýho střihu, ale prostě mi to už nepřišlo odpadový. Samozřejmě film sám o sobě je děsná blbost a Seagal mu nezůstává nic dlužnej a to jeho správňáctví už musí srát snad každýho, ale ještě se to celkem dá, na to co třeba předváděl v Patriotovi. ()

Reklama

Reklama