Reklama

Reklama

Astronaut je v raketoplánu napaden tajemnými oranžovými spory. Následkem toho zmutuje v odpudivé, slizké monstrum, které se po havárii raketoplánu kdesi v lesích na Floridě vydává hledat potravu. Tou by měl být tým, který se vydal vstříc ztroskotanému vesmírnému plavidlu. Kdo vyhraje následný boj o život? Zůstalo v netvorovi ještě něco z jeho lidskosti? (-bad-mad-wolf-)

(více)

Recenze (15)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hluboká džungle, badatelský tým, spousta kočiček, co nemá problém s nahotou, a jedno oslizlý monstrum z hlubin vesmíru, co vypadlo Vetřelci z prdele. Sorry vážení, ale nemůžu si pomoct, mně se tohle fakt líbilo. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodové béčko, dějem jednoduché a přímočaré... Několik kusů v džungli, přičemž ženská část se nebojí odhalit podstatnou část svých těl a proti nim slizké monstrum, které vypadá jako kříženec Vetřelce, T-Rexe a pavouka... Gumové masky, sem tam slušná atmosféra, já byl v rámci možností spokojen... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Terva nechápu ty odpady, tohle je pozeratelné béčko které si na nic nehraje parta lidí, uprostřed ničeho a s nima mimozemšťan. Tupej scénář ale dost se mi líbila ona jednoduchost, jen útěk, vraždy a pokusy o chycení vetřelce. Není to bůh ví co ale na nedělní odpoledne je to jako dělaný. Navíc vetřelec je udělaný fakt parádně a jeho slizkost působí fakt dobře. Co více o tomhle filmu říct je to blbost ale zábavná blbost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale tohle že vzniklo v roce 1993? Být to film ze 70., 80. let, ok, dalo by se to s přimhouřením očím brát, ale takhle je to prostě shit. Lacinou výpravou, některými scénami, které se opakuj´furt dokolečka, takže těch 82 minut se vleče jak fronta aut na D1, a je sice hezké, že obě baby ukážou kozy, velmi pravděpodobně umělé, ale to je asi tak jediné, na co se dá dívat. Postrádá to i logiku, kterou sice u těchto věcí člověk primárně nečeká, ale tady je to hloupé až na půdu. Jo a jinak je to dost feministické, bo obě baby save day a jednoho chlapa. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První problémy začali již ve chvíli, kdy jsem si film pustil. Zjistil jsem totiž, že ač několik světových jazyků jakžtakž zvládám, tak maďarština mezi ně rozhodně nepatří. Titulky to dočasně vyřešili, ale co už nedokázaly, bylo odstranění všudypřítomné nudy. Přiznáme se bez mučení, že jsem u toho dvakrát začal usínat a to už neznačilo opravdu nic dobrého. Tohle céčkové hororové scifi zrovna moc dobré podívané nenabídlo. Přestože popisek filmu sliboval něco zcela jiného. Původně jsem si totiž myslel, že půjde o nějakou béčkovou odnož Aliena, což slibovalo samotné slizké monstrum, které mu bylo (hodně) vzdáleně podobné. To ovšem jen v některých záběrech. Na první pohled toto slizké monstrum s hubou plných ostrých zubů a vystřelovacím jazykem, kterým sálo z lidí životodárné tekutiny, nevypadalo vůbec špatně. Bohužel tvůrci jeho „předností“ nedokázali moc využít a v mnohých záběrech vypadalo na můj vkus až moc gumově. A to u podobných filmů nebývám moc náročný. Jenže tady nevypomohl ani samotný scénář. Ten byl plný chyb, nedotažených myšlenek a hlavně nudných pasáží. Atmosféra tu haprovala jak na housenkové dráze, kdy místy skutečně byli cítit náznaky napětí, které ovšem během krátké chvíle odvanul vítr zase někam do lesů. Jediný důvod, proč tomu nedám odpad a alespoň trochu mu navýším procentuální ohodnocení, je tvůrčí myšlenka, která nebyla zlá, ale absolutně nedotažená do zdárného konce a potom těch několik krátkých záběrů, na kterých monstrum nevypadalo zle. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty odpady. Nostalgický snímek u kterého si pár lidí i nadělalo do kalhot. A že to bylo tenkrát ? Dnes se točí horší sračky. Scénář - Patrick Moran. Hudba - Jeffrey Walton. Kamera - Maxwell J. Beck. Podobnost z Vetřelcem je velice zajímavá. Na snímku totiž pracují bratři Skotakové ( Dennis a Robert ), kteří v roce 1986 spolupracovali i na filmu Vetřelec. Bratři Skotakové spolupracují i na snímcích jako je Titanik, T2 nebo X-Men 2. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dá sa na takomto niečom ,,vydělat,, prachy? Hviezdny tvorcovia Jim Wynorksi a Fred Olen Ray, ako vedúci výroby, spôsobili ďalšiu jazvu na tele sci-fi hororu, pri ktorom sa čudujem, že sa samotný režisér nedištancoval od vzniknutého produktu ( možno mal pištoľ pri hlave ) a nezutekal kade ľahšie. Herci dostali pri natáčaní polpenziu ( tak to aj vyzerá ), hlavné monštrum pár injekcií steroidov, aby vyzeralo ako nabúchanejší Votrelec a divák si musí vliať do hrtana pár deci pálenky, aby sa dopracoval ku koncu. Tí, čo nepijú, majú smolu. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Monstrum vypadalo jako kříženec vetřelce a něčeho dalšího, ale do vetřelčích kvalit mělo hodně daleko. Příšera byla pomala a jen podivně vrčela. Strach mi nenaháněla, i v tomhle byl vetřelec mnohem lepší. O hutné a temné atmosféře je škoda mluvit. Byla nulová. Námět při tom vůbec špatný nebyl. Mohl z toho vzniknout velmi povedený sci-fi horor, takhle je to jen další sci-fi odpad. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi v době svého vzniku unikl, takže si u mě premiéru odbyl až po dvaceti letech. No, jako čekal jsem ledacos, ale že to bude až taková bída, to teda ne. Měla to být patrně levná parafráze na Vetřelce, ovšem už po třech minutách jsem pochopil, že to bude HODNĚ levná záležitost (stačil mi k tomu ten roztomile zpracovaný přílet vesmírné lodi, který mi připomněl tvorbu Eda Wooda :-)). Samotný film má pak ukázkově brakové parametry, vetřelovitá příšera je k popukání a herci nestojí za nic. Přesto tenhle film má určité kouzlo. Těžko popsat v čem spočívá, možná v tom amatérském nadšení filmařů, možná v té odzbrojující naivitě, nevím. Já měl po jeho skončení prostě takový příjemný pocit, že to zase taková ztráta času nebyla. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Viděno na VHS pod českým názvem TEMNÝ VESMÍR, ale takových prkotin bylo natočeno tolik, že nemá cenu ani nic psát. Vše na jedno brďo. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

No co k tomuhle filmu říct ? V hlavní roli bylo monstrum, tentokrát né to z vesmíru, ale astronaut, který zmutoval v důsledku mimozemských spór ... Kde se spóry vzali a odkud, to není moc z filmu patrné. Snad jen, že by "zaklepali na dveře" jinak nevím. No monstrum bylo, jak bych tak řekl, moc gumové. A to doslova, byla tu gumová hrouda čehosi na němž byly patrné jen jakési končetiny ala kudlanka a hlava, která se tak trochu snažila kopírovat vetřelce. Místo zubaté tlamičky v zubaté tlamě, si tenhle vystačil s "jazykem" kterým vysával z obětí tekutiny. Ačkoliv i tohle monstrum bylo zubaté tak své gumové tesáky nikdy nepoužilo a jen švihalo jazykem. Prostě s vyjímkou scény kdy příšera zaútočí na chýši, bylo celou dobu neskutečně statické a k ničemu. Partička vědců + natáčecí štáb, byla klasická parta céčkových skoro herců a hraní podle toho tak vypadalo. Co se závěru týče, tak byl dost neuzavřený a dával obstojný prostoj pro natočení dvojky, ale pak se někdo probral a tuto myšlenku zavrhl. Myslím, že film měl jistý potenciál, ale bohužel vše bylo špatně, gumová příšera, otřesní herci, špatná hudba, ještě horší triky ... jednu hvězdu dávám za vcelku sympatické (leč moc gumové) monstrum a jednu přidám z nostalgie. 30 % ()

thor00i 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězdička je za nostalgii (jako malýmu se mi to líbilo, vesmírná příšera...), jinak je to ale krávovina :) ()

70s80s90s 

všechny recenze uživatele

Viackrat pozicany scifi film z pozicovne vhs, ale rokmi som zabudol nazov. S nazvom Temny vesmir u nas vysli dva snimky. Jeden od Intersonic a tento od Davay. V pamati mi ostala oranzova gebuzina, scena s obnazenym hrudnikom celkom schopnej zenskej a bytost z vesmiru podobajuca sa Votrelcovi. Dejovo aj obrazovo uplny trash, ktory si dnes samozrejme zasluzi oznacenie odpad. No v dobe novootvorenych videopozicovni to bol pre nas dalsi super scifi fim, ktory sa k nam po totalite dostal. Vdaka zan! ()

Reklama

Reklama