Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film je plný hlášek a gagů a sám o sobě je celkem zajímavý a svižný. Už počáteční spojení policistky a známého recidivisty dává tušit, že toto nebude jen obyčejná komedie. Když je hlavní hrdina 'vyslán' svou manželkou uloupit jedno z miminek, mé tušení, že to bude pěkně ulítlá a praštěná komedie, se naplnilo. - "We figured there was too much happiness here for just the two of us, so we figured the next logical step was to have us a critter." ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Sice byl Coenovskej humor znát na každym kroku, ale tady mi nějak chybělo to ostatní - příběh, herci, hudba . . . Nechápal jsem výskyt "lovce lidí", který byl pro příběh naprosto nepotřebný. Naopak nejvíce se mi asi líbil konec, který sice byl sentimentální a patetický, ale tak krásným způsobem, že se nedá odolat. . . . Zkrátka takovej normální odpočinkovej film na nedělní dopoledne. ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Hodně Coeni otočili kormidlem jinam po Zbytečné krutosti. Arizona má sice některé klasické atributy jejich filmů a o pár ujetých a zároveň skvostných scén ochuzeni nejsme, ale jako celek stojí film tak trochu na hliněných nohách. Nejen díky vyznění závěru to na mě působilo jako poněkud zvláštní, ale přeci jen "nenáročná komedie pro celou rodinu". SPOILER: Pořád jsem čekal, kdy se to na konci nějak tradičně coenovsky zvrhne, kdy Arizona při sladkobolné scéně oba Donnoughovy zastřelí, a ono nic. KONEC SPOILERU. Takže trochu zklamání a přestože v zásadě jsem se díky rychle ubíhajícímu ději nenudil, tak na Coeny slabé.... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut mezi čtyřmi a pěti hvězdami. Tato část filmu byla nabitá klasickým Coenovským humorem - fakt se mi nechce psát sem všechny hlášky, u kterých jsem se opravdu hodně smál. Postupně ale film trochu klesne, v určitých místech stagnuje. K první dvacetiminutovce se už ale nezvedne. Pořád je to ale slušná, netradiční komedie. PS: Alespoň jedna hláška: "Hromada policajtů popíjí kafe v domě, kde stoprocentně vím, že mé dítě není". ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přibližně po dobu úvodních 20 minut, jsem byl z filmu nefalšovaně nadšen. Bohužel se snímku poté podařilo, ztratit v mých očích veškerý náboj. Absolutně mě přestal bavit a zajímat děj. Moc nedovedu definovat příčinu. Kromě toho, že jsem od začátku nemohl vystát Nicolasovu mrchu ženu a postupem času mě dokonce přestal bavit i Cage, to nebylo až tak marné. K nějakému tomu lehkému pousmání došlo. Vše měl na svědomí Nathan Arizona, jehož postava byla skvěle napsaná. Bohužel dostala naprosté minimum hereckého prostoru. Jinak jsou po většinu času všichni herci v jedné nekonečné herecké křeči. I bratři Coenovi nějak začínali. A ještě bych měl hodit nějakou poznámku o Donaldu Trumpovi, takže například uvedu, že jedním z jeho předvolebních slibů bylo například snížení daní a tím chce v USA snížit nezaměstnanost a překonat tak období vlády Ronalda Reagana, kdy byla nezaměstnanost vůbec nejnižší. Tento snímek je zasazen právě do období Reaganovi vlády, takže si dovedl najít zaměstnání i psychopatický retard, kterého ztvárnil Nicolas Cage. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka harfuska. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Fotografia Nicolasa Cagea (H.I. McDunnough) a jeho kolegyne Holly Hunter (Edwina McDunnough) z filmu sa objavila na obálke srbskej učebnice biológie pre ôsmakov. (hollci)
  • Natáčení probíhalo ve státě Arizona ve městech Phoenix, Carefree, Florence nebo Tempe. (Terva)
  • Pätorčatá hralo v skutočnosti až pätnásť detí! Jedno z nich však muselo byť z natáčania stiahnuté, pretože začalo chodiť. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama