Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo zklamání. Herecké výkony ničím neoslnily, scénář nevyužil potenciálu válečného období a ani ta Lolyna kolaborace tu skoro není (pořád se držela milence a šla na 1 večírek a pak hned útěk s Suzie). Dějová linie s otcem tu je taky jen tak na okrasu, aby měla Suzie důvod odjet od milovaného muže. Takže film má válku jen jako berličku, když to skřípe tak přihodíme nějakou tu erotickou scénu a hlavní zaměření je na Romskou problematiku, kde je vlastně jeden ,,nájezd,, na jejich osadu a hned několik jejich sešlostí nic víc. Celkově nenaplněný potenciál = 2z5. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Tady si nejsem jistá jestli to nebyl spíš divák, kdo plakal. Nudou, a mimořádně špatně zvolenou hlavní představitelkou. Na druhou stranu má film slušné obsazení vedlejších postav, jako Depp, Turturro a Blanchett, která je opravdu krásná. I přes docela zajímavé téma, kdo se má celou dobu dívat na jeden výraz v obličeji Christiny Ricci? ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dneska to zní až neuvěřitelně, ale ještě než ho unesli Piráti a v každém druhém ne-li každém vycucal Burton, byl Depp hlavně charakterní herec, který účinkoval v lidských dramatech. Muž, který plakal není v žádném ohledu dobrým filmem. Sledujeme pohnuté osudy Suzie. Na pozadí příběhu dívky, která prakticky neměla nikdy svůj domov sledujeme nástup fašismu ve Francii. Deppova role je spíše menší. 40% ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, kde opravdu něco hraje jen Blanchett. Ricci nemá co hrát nebo to hraje hrozně. Depp průměrný. Torturro se snaží, ale prostě přes veškeré ty jeho střelené role jsem mu to nebyl schopen uvěřit. Jinak film je celkově dost slabý, řekněme tak celkově o ničem. Navíc se celým filměm nese ublíženost židů. Opět. Takže s tím můžete jít do prdele. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tradiční symbióza filmové a divadelní vědy se vykazuje pečlivou výpravou, fatálním dějem, skvělým obsazením, ale bohužel i plochým vývojem dramatu. Nebýt toho (před)válečného dusna, dávám maximum. Christina Ricci a Cate Blanchett jsou skvělé, mužští jen dobří, včetně Johnnyho Deppa. Ale vyloženě úžasná je ve své předposlední roli Hana Bělská. Podívejme se na to, kam se od dob Na sluneční straně poděla. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl roku 2000 nominován na cenu Zlatý lev na filmovém festivalu v Benátkách. Zvítězil však film Kruh (2000), který natočil Jafar Panahi. (Terva)
  • Cate Blanchett (Lola) získala za roli v tomto snímku cenu Board of Review 2000 a cenu z Florida Film Critics Circle 2000 v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. (Terva)
  • Johnny Depp požádal filmaře, aby mu do úst daly zlaté zuby. (ČSFD)

Reklama

Reklama