Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tradiční symbióza filmové a divadelní vědy se vykazuje pečlivou výpravou, fatálním dějem, skvělým obsazením, ale bohužel i plochým vývojem dramatu. Nebýt toho (před)válečného dusna, dávám maximum. Christina Ricci a Cate Blanchett jsou skvělé, mužští jen dobří, včetně Johnnyho Deppa. Ale vyloženě úžasná je ve své předposlední roli Hana Bělská. Podívejme se na to, kam se od dob Na sluneční straně poděla. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

I když ve filmu nejsou zrovna moc dlouhé dialogy a spíš režisérka kladla důraz na výraz tváří a kameru, tak je to (tedy alespoň pro mě) jeden ze skvělých filmů. Nedokážu si představit nikoho v roli Susan, Christina předvedla skvělý výkon. Cate Blanchett trochu přehrávala ve své roli a byla mi ve filmu dost nesympatická, ale Johnny Depp byl úžasný, i když tam prohodil jen cca 5 vět. Režisérka se soustředila hlavně na kameru než na dialogy a to je v Hollywoodu nevšední, proto si myslím, že si film zaslouží lepší hodnocení. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dneska to zní až neuvěřitelně, ale ještě než ho unesli Piráti a v každém druhém ne-li každém vycucal Burton, byl Depp hlavně charakterní herec, který účinkoval v lidských dramatech. Muž, který plakal není v žádném ohledu dobrým filmem. Sledujeme pohnuté osudy Suzie. Na pozadí příběhu dívky, která prakticky neměla nikdy svůj domov sledujeme nástup fašismu ve Francii. Deppova role je spíše menší. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mužom, ktorý plakal po pozretí tohto filmu, bol podľa mňa Steven Spielberg, ktorý si hovoril, čo všetko by on dokázal z takéhoto sľubného námetu vyťažiť. Predovšetkým po emocionálnej stránke. Film je zato solídny, s peknou atmosférou a je originálny najmä v tom, že ako obete holocaustu zobrazuje aj tradične opomíjanú rómsku minoritu. V tomto prípade trochu zidealizovane zobrazenú. Takže prím navzdory priemernej réžii hrajú skvelí herci, mňa najviac oslovili hlavné ženské postavy. Hĺbku postáv a emócií tu nahradili ich hlboké dlhé pohľady. Škoda nevyužitého potenciálu, takáto látka by mala siahať po oceneniach. A rómovia si na svoj adekvátny kinematografický pamätník obetí holokaustu druhej svetovej vojny musia ešte asi nejaký čas počkať. ()

xjane 

všechny recenze uživatele

Film s příjemnou atmosférou, krásnou ústřední písní a výbornými herci. Příběh židovky Suzie, která se chce dostat za svým otcem do Ameriky...většina filmu se odehrává v Paříži v době před 2. světovou válkou. Christina Ricci v hlavní roli křehké dívky je opravdu vynikající, její vyvolený Johnny Depp a její vypočítavá ruská kamarádka Cate Blanchett jsou také výborní. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Johnny Depp požádal filmaře, aby mu do úst daly zlaté zuby. (ČSFD)
  • Cate Blanchett (Lola) získala za roli v tomto snímku cenu Board of Review 2000 a cenu z Florida Film Critics Circle 2000 v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. (Terva)
  • Natáčení probíhalo od 6. září 1999 do 25. listopadu téhož roku ve Francii a Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama