Reklama

Reklama

Kráska v růžovém

  • Česko Růžová jí sluší (více)
Trailer

Obsahy(1)

Andie Walshová je osmnáctiletá studentka, která se musí postarat nejen o sebe, ale i o svého povalečského otce, který je nešťastný z útěku své manželky a neustále slibuje, že si najde práci. Andie je díky tomu jiná než její spolužáci. Sama si vlastnoručně tvoří všemožné růžové kreace a tím je stále všem na očích. Má svůj vlastní vkus a sebevědomí. Přesto ale zatím v životě nepoznala moc lásky. Jednoho dne se ale život Andy naprosto změní... (Lencha)

(více)

Recenze (55)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta byla šílená. V hudbě laciné syntezátory, v módě strašlivé trvalé, bizarní fashion kreace, pastelové barvy a ...růžová... Romantické příběhy byly ovšem stejné jako v jakékoliv jiné dekádě... PS: Pozornost si zaslouží zcela jiný příběh spojený s pod titulky běžící stejnojmennou písní od kdysi kultovních Psychedelic Furs. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Poslední titul Hughesovy pomyslné Molly trilogie (neboli třetí spolupráce Johna Hughese a Molly Ringwald), představuje vlastně reparát jejich první spolupráce "Sixteen Candles". Tehdy, ve svém režijním debutu, se ještě Hughes opíral do značné míry o formát dobové teenagerské komedie, byť ho zásadně upgradoval svou charakteristickou empatii vůči dospívajícím postavám a odkrývání jejich osobností a emocí za fasádou škatulek středoškolského sociálního žebříčku. Tentokrát se Hughes více zaměřil na romantickou i melodramatickou linii a více se ponořil do nitra postav tvořících ústřední trojúhelník, ale i jejich blízkých přátel. Ústřední postava byla psána vyloženě pro Molly Ringwald a zrcadlí její osobnost i životní styl a módu. Díky tomu také její postava nevyhnutelně směřuje dále od pomyslného středu středoškolské hierarchie, ale o to více je sebevědomá a osobitá než její figury v "Sixteen Candles" i "The Breakfast Club". Navzdory původně zamýšlenému finále nakonec v zájmu publika převládla tradiční linie teenagerské dívčí pohádky, která ale na druhou stranu k osmdesátkovým filmům, i těm charakterově progresivnějším nevyhnutelně patří, alespoň dokud zůstáváme v ranku hlavního proudu. V jeho mantinelech Hughes vždy zůstával, což ale na druhou stranu nikterak neubírá na sympatičnosti a šarmu jeho filmů a jeho přínosu žánru. Právě široká popularita jeho filmů o dívkách, které primárně usilují o muže svého srdce, připravily pole pro pozdější více introspektivní linii filmů o dívčím dospívání a hledání sama sebe, která vykrystalizovala v novém tisíciletí a jejíž autorky vyzdvihují formativní význam Hughesových filmů na ně samotné. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Taková neobyčejně obyčejná teenage romantika se sociálními prvky. Přidejte osdmesátky a zní to spíš hrozivě než lákavě, ale Hughes, Ringwald a úžasná ústřední píseň (miluju i její coververzi od Dresden Dolls) jsou záruka skvělé zábavy. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

John Hughes byl podle mě vizionář, v osmdesátých letech dokázal (spolu)vytvořit díla (ať už jako scénárista, producent nebo režisér) - zejména Sixteen Candles, Snídaňový klub, dále právě Krásku v růžovém a Báječnou chvíli - která byla pro svou dobu natolik signifikantní, že si mnoho lidí toto desetiletí vybaví právě na základě těchto filmů. Hughes vcelku konvenční teenagerovskou romanci obohacuje pro 80s příznačnými prvky, se kterými ale nepracuje standardním způsobem, ale zcela záměrně na ně upozorňuje a přivádí je do extrémů (křiklavé syté barvy, nevkusné oblečení a doplňky, extravagantní účesy nebo totálně profláklé songy), jinými slovy stávají se ozvláštněními. Někde v dáli, pod nánosem toho všeho nevkusu snad ale ještě můžeme nalézt něco, čemu lze říkat styl. Naštěstí tu jsou navždy díla Johna Hughese, díky nimž na osmdesátá léta budou mnozí vzpomínat spíše s nostalgickým úsměvem na rtech. To už bohužel neplatí pro první polovinu let devadesátých, která si z 80s vzala jen to nejhorší, typickým filmovým příznakem u nás je např. Nahota na prodej, v USA Chladný jako led. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné, ale keď sú tieto filmy rozprávané z dievčenskej perspektívy, tak ich zákonite nedokážem naplno doceniť. Podobný problém som mal aj so Sixteen candles ale ten bol vtipnejší a pre chlapa prístupnejší. Slabších 7/10 P.S. ten názov je príšerný ()

burina 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILER...celý film čakáte, kedy si konečne hlavná hrdinka uvedomí, že jej najlepší kamarát ju miluje už od detstva a je pre ňu ten pravý a na koniec to skončí úplne inak. Ten záver možno celému filmu vybojoval * naviac. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

John Hughes geniálne miešal komédiu, romantiku a drámu; tu primiešal viac romantiky a drámy ako obvykle, no všetko funguje, ako má. Síce kĺže po tenkom ľade klišé súboja bohatí vs. chudobní, no John Hughes nebol len tak hocikto a aj táto rovina funguje, najmä vďaka skvelému castingu - ako vždy rozkošná Molly Ringwald, excentrický čudák Jon Cryer, melancholik Andrew McCarthy, no hlavne fenomenálny nihilista James Spader. Poslední dvaja menovaní si zrejme týmto filmom získali role v (inak otrasnej adaptácii) Less than Zero. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Milujem osemdesiate roky. Všetko bolo krásne naivné, móda divná a tá hudba! A tá Molly! A tie Hughesové scenáre, ktoré už nikto nenapodobní. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Roztomilé romantické drama v jednoduchém kabátu. V dnešní době by se to tak civilně pravděpodobně natočit nepodařilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková teen romance o nevýrazné studentce, která nedokonalý zevnějšek nahrazuje dokonalou duší, která jí však v těžkém studentském životě příliš nepomůže. Pěkně napsaná, ale nijak výrazná pohádka, který je však snesitelná i dnes. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Hezký, místama zábavný příběh o osmnáctileté dívce, která se musí postarat nejen o sebe, ale i o svého otce, který je nešťastný z útěku své manželky a tím pádem se nedokáže začlenit zpět do společnosti a normálně jako táta fungovat. Andie je díky tomu jiná než její spolužáci. Sama si vlastnoručně tvoří všemožné růžové kreace a tím je stále všem na očích. Má svůj vlastní vkus, sebevědomí a žije si ve scém světě. Přesto všechno ale zatím v životě nepoznala moc lásky, což se jednoho dne změní. Prostě jedna z nejlepších drama komedií 80. let. - "You could say that life itself is a stupid tradition." ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická citlivá Hughesovská stredoškolská romantika. Väčšina filmu ma už ale nebrala tak ako pred rokmi. Celkom ma sral ten ústredný triedny konflikt vzhľadom na to, že sa jedná o stredoškolákov. Nehovorím, že by sa tak k sebe v skutočnosti nemohli správať, ale na mňa to bolo prehnané až príliš. Jak z nejakej rozprávky. Jamesovi Spaderovi ako ultimatívnemu zloduchovi chýbal už len typický záporácky smiech. Naviac sa to celý čas berie strašne vážne. Tento film je holt viac určený ženám. Chlapi tu sú za otloukánkov. Či už otec hlavnej hrdinky, ktorý sa stále nevie spamätať z toho, že ho opustila žena. Verný kamarát Duckie, ktorý je zamilovaný do Andi, ale bojí sa jej to povedať. A nakoniec tu je princ na bielom fáre, ktorý váha, či si má začať s Popoluškou v ružovom napriek všetkým kamarátom zo svojej vrstvy. Normálny chlap tu proste absentuje. No ale občas zabaví Duckie nejakým hlodom alebo legendárne trápnym tancom, ktorý vo vtipnosti tromfnú len všetky tie kostýmy, čo tam nosia. To je fakt niečo neopísateľné. To treba vidieť. Celý čas to u mňa bolo už len za tri hviezdičky, ale romantické finále ma zase dostalo. Tak dám aj štvrtú, nech nie som za bezcitného cynika. 7/10. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle jsem si představovala osmdesátky :-). Skvělé působení snímku na pocity diváka. Cítila jsem se společensky "vyhoštěnou" Andie a strašně moc se mi líbil Duckie v podání Jona Cryera a hlavně jeho taneční jakoby zoufalá scéna uplně perfektní. Na tento snímek jsem se podívala díky odkazu v Gilmorových děvčatech a vůbec toho nelituji, naopak mi připadal zábavný a opět se potvrzuje pravidlo,že se móda pořád vrací. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedie 80. let. Se mi to tehdy hodne libilo a ani pri opetovnem shlednuti pred lety me to neurazilo, ale dalo mi to praci najit, kdyz jsem to znala jen pod nazvem Ruzova ji slusi. Vyssi hodnoceni za zasluhy z let minulych :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V dnešní době by z toho někdo určitě natočil přihlouplou komedii, ale takhle je to příjemný a poměrně chytrý film. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Jako Sixsteen Candles i toto je plné povrchních postav a zbytečné teatrálnosti. Ani vtipné, ani moc romantické. Takové zvláštní. ()

Reklama

Reklama