Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudí vás obyčejný život? Věříte v mimozemšťany? Pak se staňte exekutorem! Mladý prodavač Otto (Emilio Estevez) opustí nudnou práci v supermarketu. Když se jednou fláká po ulicích, požádá jej neznámý muž jménem Bud (Harry Dean Stanton) o odvoz zaparkovaného auta, které údajně patří Budově manželce. Vzápětí se ukáže, že Bud s Ottovou pomocí auto legálně ukradl – je totiž exekutorem ve firmě Pomocná ruka. Ta zabavuje auta majitelům, kteří se opozdili se splátkami. Otto má zničehonic novou práci. Jako exekutor si přitom užije spoustu zábavy. Čím dražší auto, tím větší je exekutorova provize. Tím větší je však také zájem konkurenční firmy bratrů Rodriguezových. Zapněte si pásy: městem totiž právě projíždí nesplacený Chevrolet Malibu v hodnotě dvaceti tisíc dolarů. Za volantem je vědec, který utekl z vládní instituce, a v kufru mrtví mimozemšťané… (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kult všech kultů? Jsem zděšen, ale zároveň to i chvílemi chápu. Looser Otto, jeho punk kamarádi a kamarádky, jeho repo spolupracovníci, milovnice konspirací o vládě a ufonech, televizí "vymaštění" rodiče, které ovládá jejich telereverend a neustále sraní na lidi. To vše má své (zvrácené a fádní) kouzlo. Celý příběh je absurdní, jako některé dialogy ("Víš, létající talíře a stroj času jsou to samé..." a to nemluvím o narážkách na americké symboly viz. John Wayne...). Vědec "unese" svou práci (=mrtvý ufon/atomový pohon/rentgenové zařízení) v kufru svého Chevy Malibu a dojede s ním, i přes menší problémy, až do "ottova města". CIA vypíše na starý Chevy Malibu odměnu 20 tisíc dolarů a všichni pankáči, repomani a Rodriguezové chtějí (vážně hodně teplé) auto najít. Závěr je už pouze zelená třešnička na dortu tohoto braku. Hodně mi to připomnělo Southland Tales... Další film, do kterého tvůrce naházel hromadu "nesmyslů", ale lidé si v tom našli mnohé:). Já jdu sehnat Dioretix: Věda o podstatě mysli... ať může moje cesta "loosera odsud až na okraj známé galaxie!" konečně začít."Let's go get sushi and not pay!" ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem zažíval podobné pocity jako když jsem před lety poprvé viděl Pulp Fiction. Poté film bohužel ztrácí, ale stejně je to záležitost kterou musíte vidět. --- "A repo man spends his life getting into tense situations." -- P.S. TOP 50 Cult Films podle Entertainment Weekly, 8. místo ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně velkej úlet ... a na amíky o to větší ... Film plnej bizardních, srandovních, "wtf" sekvencí. V podstatě bez pořádného děje, ale se skvělou atmosférou. Sledujeme příběh jednoho bývalého rebela, který se dostane mezi oficiální výkonnou složku "Repo mens", kteří zabavují auta lidem, kteří neplatí daně. Jenže do toho zde máme mimozemský auto, který po otevření zadního kufru spálí člověka tak, že z něj zbydou jen boty, plno groteskních postaviček, malých dějových linek, sprostou mluvu ... Nic tak úplně podobného jsem neviděl, je to fakt zvláštní film a asi ho hned tak někdo nevychytá, ale mne neuvěřitelně bavil ... Je to film, kde nevíte ani co za 5 min příjde a nemáte vůbec šanci to ohadnout!! Prostě takovej anarchystickej úlet ... Vůbec se nedivím, že to je v USA kult. Navíc to hodně připomíná tvorbu 70. let, nikoliv 80.tých ... ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavné, originální a s nádechem kultovnosti. Ovšem až na perfektního Stantona to ve mě vlastně skoro nic nezanehcalo. Možná by to někdy chtělo rewatch. // (22.9.17) Po druhém shlédnutí musím minimálně o hvězdičku přehodnotit. "Repo Man is always looking for tense situation." ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ke konci jsem se maličko ztratil, ale proč ne. Kultovnímu statusu tohohle filmu rozumím. Stejně jako tomu, proč se u nás neprosadil. První polovina zásadně lepší. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Igi tolik miluje všelijaké ty filmové taškařice! Ale tohle dílko jsem bohužel - přes letité značné zkušenosti s tušašskou televizáčtinou mrvenými filmy - nedokázal pobrat... Příště tedy (snad) na dvd v původním formátu obrazu a s originální zvukovou(!) stopou a titulky! Takto jsem zase jednou znechuceně hleděl na zcela degradovanou televizáckou perverzní paverzi... :-/ - - - - - (Poprvé a značně rozladěně viděno 12.3.2011 na noční >nekůl primerosvizi< , hodnocení 218., nekomentář zde otráveně devětadvacátý - 12.3.2011) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní braková zhovadilost, ve které málo co dává smysl, Emilio Estevez hraje jako vyjukaný jouda (a kupodivu to vůbec nevadí) a do noci tu svítí zeleně fluoreskující Chevrolet Malibu. Parádní ukázka cíleného braku, z něhož 80ky sálají s každým obrázkem (prázdné pískově zbarvené ulice) a jehož skutečná komika nespočívá v humoru za každou cenu, ale ve schopnosti předložit realitu jako něco úžasně zvrhlého a přitom funkčního... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Letmý pohled na soupis filmů, na kterých se Alex Cox podílel, ihned prozradí, že nejde o filmařské eso - spíš o druhořadého filmaře, který lovil převážně v béčkových vodách. V 80. letech ale dokázal jediným titulem naplnit kina a vytvořit svérázný fenomén. Strefil se do nálady a potřeb mladého amerického publika a i když filmová kritika, diplomaticky řečeno, neskrývala rozpaky, jeho Repo Man se z outsidera stal načas králem. Sám Cox by nedokázal definovat, v čem úspěch spočíval, konec konců ho nedokázal nikdy zopakovat. Jeho zmatená historka šmrnclá doznívajícím punkem o klukovi, který po vyhazovu z práce zkusí štěstí coby exekutor a v nové roli čelí nástrahám šílených vědců i mimozemšťanů, má jasně brakové ukotvení. K filmu jsem proto přistupoval s přesvědčením, že to po pár minutách vzdám. Možná právě nulové očekávání nakonec způsobilo, že jsem film nejen dokoukal, ale nakonec odměnil i 3 hvězdičkami a 55 % celkového dojmu. Rozhodně nejde o veledílo, ale pokud přistoupíte na Coxovu hru, může to překvapivě fungovat. Každopádně ale jde o kousek, který bych se vzhledem k tomu, jaký bizár představuje, zdráhal komukoli doporučovat... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tá akože punková konštrukcia mi od začiatku nesedela. Ak sa chceš stať free a oslobodiť sa od otrockej nezáživnej práce, začni pracovať pre exekútorov alebo iných vymáhačov dlhov. Vysneným cieľom "punkerského štýlu" nie je zábava, ale útrpné naháňanie sa za autom - prísľubom veľkého zárobku. Chápem, že v USA ide o kult, lebo formálne nekonvenčne podporuje americký sen: choď do toho naplno a stane sa z Teba King, lietajúci nad oblakmi. Pár scén pobavilo, ale vo výsledku je to zmätená propagandistická magorina. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Kultovní klasika, kterou nikdo nechápe. Úvodní titulky s Iggyho vypalovačkou jsou skvělé, film samotný je zpočátku zábavný úlet, časem nuda. -What about our relationship? -Fuck that. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co máte v kufru?" ,,Raději se nedívejte..." ,,Tati, nějaká bílá prdel ti krade auto!" Asi jsem od filmu s přízviskem kultovní očekával příliš mnoho. Příběh punkera, který se stane repo manem, má několik zajímavých momentů (tajemné auto, přestřelka v obchodě, zabírka aut), celkově je ale film značně nevyvážený. Ztracená generace (hmm, jak je to asi s tou dnešní) řeší ono No Future, a žije tak ze dne na den, bez pravidel, bez zákonů. Občas máte pocit, jako by střihači spadla většina materiálu na zem a on ho rychle sebral a poslepoval. Bezvýchodnost, negace a nihilismus se vinou celým filmem jako rudá nit. Samostatnou hvězdu si zaslouží skvělá muzika - Iggy Pop, Black Flag, Suicidal Tendencies, Plugz, Fear, Juicy Bananas, Circle Jerks! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Blá blá blá. Samé kecy, nic divného a ani zajímavého. Akce a rozpočet tak na úrovni Tromy, ale bez nechutností + nápadů + akce. Vlastně film o ničem. Sci-fi? Kde?! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ako milovníka popkultúry a 80.tych rokov, to podľa obsahu vyzeralo na dokonalý film. Byť punk však niekedy nestačí, niekedy je to naopak nevýhodou. Irónia funguje, dystopická spoločnosť tiež, to v čo vyvinula isté stereotypy, to je paráda. Škoda len, že ten film je tak chaotický, nevie v akom žánri sa chce realizovať a celková nevážnosť ma napokon trochu nudila. Priemer - nepriemer, za pozretie to stojí ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo sa páči v krajine neobmedzených možností, nemusí v Európe fungovať. Asi sme príliš obmedzení. Repo man sa objavuje v kadeakých kultových amerických rebríčkoch, u nás ho videli snáď len ľudia, ktorí sa o ňom dozvedeli iba náhodou, ako ja. Videl som ho pred dvoma rokmi, ale je to jedno, kedy píšem komentár, pretože som mal naňho mlhavú spomienku už na tretí deň. Takže inštinktívne podľa vyblednutých spomienok za tri. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zábavný úlet, který někde v první půlhodině chytl infekční nudu, která se postupně prožírala celým filmem až ho celý rozleptala do ukázkové slátaniny. Občas skvělá hláška nebo moment bohužel celek nespasí a nepomohla ani hra na hledání odkazů. Chápu to jako blbinu, u níž se filmaři na place vyblbli stejně dobře jako se u obrazovek mohou vyblbnout diváci, bylo mi jasné kde a proč se někteří diváci mohou skvěle bavit a proč ho poslali do top kultovních film, pocitově mě to však zcela minulo.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Riadna streštenosť :-) Cítiť v tom ducha doby, tak ako pri NÁVRATE DO BUDÚCNOSTI či VOJNOVÝCH HRÁCH, ale toto je punkové šialenstvo, kde na príbehu a možno ani postavách až tak nezáleží, ide o tú odvahu niečo takéto vôbec natočiť. REPO MEN i REPO: GENETICKÁ OPERA! berú tému vymáhačov dlhov z iného (a mne bližšieho) uhla, ale tento film má tiež niečo do seba... ()

Reklama

Reklama