Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudí vás obyčejný život? Věříte v mimozemšťany? Pak se staňte exekutorem! Mladý prodavač Otto (Emilio Estevez) opustí nudnou práci v supermarketu. Když se jednou fláká po ulicích, požádá jej neznámý muž jménem Bud (Harry Dean Stanton) o odvoz zaparkovaného auta, které údajně patří Budově manželce. Vzápětí se ukáže, že Bud s Ottovou pomocí auto legálně ukradl – je totiž exekutorem ve firmě Pomocná ruka. Ta zabavuje auta majitelům, kteří se opozdili se splátkami. Otto má zničehonic novou práci. Jako exekutor si přitom užije spoustu zábavy. Čím dražší auto, tím větší je exekutorova provize. Tím větší je však také zájem konkurenční firmy bratrů Rodriguezových. Zapněte si pásy: městem totiž právě projíždí nesplacený Chevrolet Malibu v hodnotě dvaceti tisíc dolarů. Za volantem je vědec, který utekl z vládní instituce, a v kufru mrtví mimozemšťané… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tom Krujz, Miky Rurk, Emilio Estevez  a Matt Dillon boli v  80. rokoch niekto. Vsetci boli mladi, drzi, holdovali alkoholu, kartam, autam  a peknym babam. Len 80s skoncili, a ich cesty sa rozisli, kazdy si siel po svojom.  Krujz je dodnes v krestanskej sekte, je to asi najznamejsi scientolog, v Hollywoode bol v akomsi dvojakom vyluceni - jednak Hollywood je zidovsky a Krujz nie je zid a jednak  nie je ani v jednej krestanskej mainstreamovej cirkvi, je v sekte a je to scientolog. V 90. rokoch sa potom zacala jeho kariera filmami Misn Imposibl, to ale tu nepatri. Miky Rurk zazil slavu naraz - prisla po filmoch ako Drave ryby a hlavne po 1/2 týdne - Rurk zacal boxovat, neustale chlastal, mlatil sa s kadekym - prisiel o zuby, a zacal si s tvrdymi drogami - sam sa znicil a rok 1994 bol prenho katastrofalny - zatkli  ho. Potom 90 -ky boli k Rurkovi nemilosrdne a drsne. Esteveza rozoberiem nakoniec, este mi ostal Matt Dillon. Matt Dillon je clovek  na prahu 60 -ky /rok 2022/, je vysoky, stihly a hodne prijemny herec.  V 80. rokoch svoje frustracie a slabosti a komplexy tajl svojim agresivnym pristupom a spravanim sa. Svojim sposobom nadviazal na Jamesa Deana a Marlona Branda. Dillonova mladost bola vsak  na prahu 30 -ky v prdeli, a do dochodku daleko.  Uz nemohol hrat problemovych tinedzerov. Zo vsetkych spomenutych mien mal v 90. rokoch asi najlepsie filmy. Estevez teda nakoniec. Emilio Estevez je rocnik 1962, vzdy bol z nich najmenej vyrazny a prilis skromny. Jo, skromnost je dobra vlastnost, ale prilisna skromnost Estevezovi uskodila. Toto je film, v ktorom bol Estevez  na urovni, no uz bolo vidno, ze z neho druhy Brando alebo James Stewart proste nebude, ne, ne.  Kultovy status tato vec asi nebude mat nikdy, no i po rokoch slusna priemerna zabava, tie 80-ky na ma hodne pohltili  : 69 % ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zábavný úlet, který někde v první půlhodině chytl infekční nudu, která se postupně prožírala celým filmem až ho celý rozleptala do ukázkové slátaniny. Občas skvělá hláška nebo moment bohužel celek nespasí a nepomohla ani hra na hledání odkazů. Chápu to jako blbinu, u níž se filmaři na place vyblbli stejně dobře jako se u obrazovek mohou vyblbnout diváci, bylo mi jasné kde a proč se někteří diváci mohou skvěle bavit a proč ho poslali do top kultovních film, pocitově mě to však zcela minulo.. ()

Reklama

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Repo Mana s Pulp Fiction mi přijde trochu nesmyslné. Pulp fiction staví děj poměrně rozumně, přičemž prolíná příběhy jednotlivých postav. Na druhé straně Repo Man je spíš punkový videoklip, prolínající mezi sebou různé, na sebe dost často nenávazné myšlenky. Hlavní dějová linie je poněkud jednoduchá a vpodstatě film nedává moc smysl. Agresivní postavy, zobrazení utrpení, kritika společnosti ... to vše k tomu patří, a nádavkem dostáváme ještě konspiraci. Pravý, pěkně poslepovaný punk. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Igi tolik miluje všelijaké ty filmové taškařice! Ale tohle dílko jsem bohužel - přes letité značné zkušenosti s tušašskou televizáčtinou mrvenými filmy - nedokázal pobrat... Příště tedy (snad) na dvd v původním formátu obrazu a s originální zvukovou(!) stopou a titulky! Takto jsem zase jednou znechuceně hleděl na zcela degradovanou televizáckou perverzní paverzi... :-/ - - - - - (Poprvé a značně rozladěně viděno 12.3.2011 na noční >nekůl primerosvizi< , hodnocení 218., nekomentář zde otráveně devětadvacátý - 12.3.2011) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tá akože punková konštrukcia mi od začiatku nesedela. Ak sa chceš stať free a oslobodiť sa od otrockej nezáživnej práce, začni pracovať pre exekútorov alebo iných vymáhačov dlhov. Vysneným cieľom "punkerského štýlu" nie je zábava, ale útrpné naháňanie sa za autom - prísľubom veľkého zárobku. Chápem, že v USA ide o kult, lebo formálne nekonvenčne podporuje americký sen: choď do toho naplno a stane sa z Teba King, lietajúci nad oblakmi. Pár scén pobavilo, ale vo výsledku je to zmätená propagandistická magorina. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama