Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocková hvězda Rose, jejímž předobrazem je Janis Joplin, se během svého posledního koncertního turné snaží vyrovnat s neustálým tlakem, který na ní vytváří její bezohledný manažer. Životní styl "Sex, drogy a rock n' roll" jí však situaci vůbec neulehčuje, ba naopak, a končí nevyhnutelným kolapsem...

Film byl nominován na čtyři Oscary (za Nejlepší zvuk, Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli, Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli a za Nejlepší střih), nezískal však žádného. (havLord)

(více)

Recenze (22)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obvykle mi nečiní nijak zvláštní potěšení dvě hodiny sledovat hysterickou, zfetovanou a nijak zvlášť sympatickou ženu, ale to, co Bette Midler předvádí na pódiu, je prostě fantazie. Mimo její pěvecká vystoupení to bylo trochu utrpení, ale jakmile rozvibrovala své hlasivky, tak bylo snadné na všechno ostatní zapomenout. Naštěstí to dělala poměrně často. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

37. Zlatý Glóbus za rok 1979 - cena (3) - *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Bette Midler, *Nejlepší filmová píseň - "The Rose" - Hudba a text Amanda McBroom, *Objev roku (herečka) - Bette Midler + nominace (2) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herec ve vedlejší roli - Frederic Forrest ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi přesvědčivě znázorněný úpadek na morální i fyzické dno. Schéma vyprávění už je ve druhé polovině trochu mechanické a zdá se, že jediná postava pořádně neví, co vlastně chce, ale všechno táhne dopředu výborná Bette Midler, které vám bude hrozně líto. Ona, skvělá hudba a nespoutaný feeling sexu, drog a rockenrollu, jenž uměl být stejně zlověstný jako opojný - a minimálně tohle dokázal film bezezbytku vykreslit.. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl film hodnotit jen podle příběhu, řekl bych nic moc a dal bych tak maximálně tři hvězdy, ale jakmile vyjde skvělá Bette Midler na pódium, jako bych se díval úplně na něco jiného. Hraje a zpívá naprosto skvěle a životem zklamané ženě, která se sama pozvolna žene do záhuby, dokázala vtisknout opravdu všechno, co se vtisknout dalo. Hudební a herecký zážitek se vším všudy a solidní čtyřka. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Rose je v podstatě taková ta klasická hudební story. Sebedestruktivní rocková jízda vedoucí k očekávanému konci s manažerem, co ždíme dokud to jde a s poučením, že peníze ani sláva vám štěstí nepřinesou. A hrdince ho nepřinese ani chlap, který je skoro svatý, ale nakonec ani on to neustojí. Ovšem trumfem je Bette Midlerová. Ta mě prakticky v žádném filmu nezaujala, jako zpěvačka má tři známé cajdáčky (From a Distance, Wind Beneath My Wings a Rose), které nejsou špatné, ale nestrhnou. Jenže to co tady předvádí, tomu se dá říct životní role. Její Rose jede na 200%, je chvíli ošklivá a chvíli svůdná, sleazy, vulgární, psychopatická, milující, ožralá a demolující i naprosto emotivní (ten telefonát rodičům...). A k tomu ještě zpívá a jak! Dokonalý rockový projev, úžasná šou na pódiu, nadupané i prožité songy... no zkrátka úplně něco jiného než co jsem od ní zatím slyšel. Ta titulní/titulková Rose se k tomu co zazní k filmu vlastně ani nehodí (no vlastně ona nevznikla pro film). Každopádně 4* hlavně kvůli herečce, ten její výkon (debutový!) si zasloužil Oskara. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (2)

  • Pracovní název snímku byl Pearl a odpovídal tak názvu LP desky Janis Joplin, vydané rok po její smrti. (Cherish)
  • Bette Midler bez problémů zvládla i veškeré pěvecké party filmu sama. (Cherish)

Reklama

Reklama