Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že moja vzdialenosť od bojových umení je porovnateľná so vzdialenosťou Číny od Slovenska. Videl som aj nejaké dokumenty zo života Bruce Leea a mohol som tak porovnať tie charakteristické výrazy v tvári i neobyčajnú mrštnosť pri súbojoch. Nemám prečo meniť hodnotenie, aj keď som sa musel pri sledovaní ľahko pousmiať nad viacerými naivnými sekvenciami. Ale pred nadšencov kung fu je tento film povinnosťou. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny čtyři filmy s Brucem Lee (Velký šéf, Cesta draka, Pěst plná hněvu, Drak přichází) a tak můžu, jako znalec jeho rozsáhlé filmografie, prohlásit, že DRAČÍ ŽIVOT, je výbornou biografickou podívanou, která legendě kung-fu vzdává hold. Jason Scott Lee sice není Bruceovi vůbec podobný, ale hraje výborně a Lauren Holly je tady snad ještě sladší, než v Blbý a blbější. Pěkné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Vynikající pocta velkému člověku, jakým Bruce Lee bezesporu byl. Scénář je sice jednoduchý stejně jako skutečné Bruceovy filmy, ale to v tomto případě vůbec nevadí. Tvůrcům se podařilo brilantně zachytit nejdůležitější momenty z jeho skutečného života a převést je na filmové plátno a přitom to vůbec nepůsobí jako kýč. Výborné životopisné drama, jenž je navíc odlehčeno spoustou kvalitně natočených bojových scén a občas i několika humornými sekvencemi. Herecky taktéž perfektní - hlavně Jason Scott Lee si zaslouží opravdovou poklonu. Způsob jakým se doslova převtělil do legendárního mistra je naprosto fascinující. Nejlepší film Roba Cohena a nejlepší film jaký jsem o Bruce Lee viděl. Ti, kteří o něm a o bojovém umění nic nevědí možná tolik nadšeni nebudou, ale já musím dát z nostalgie za pět!!!! ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Skvělý herecký výkon J.S.Leea a tvárné L.Holly, promyšlená choreografie, dublované reálné momenty které se opravdu v životě Leea staly (scéna při premiéře v kině) a úchvatně zpracovaný hudební doprovod řadí Dračí život k vůbec nejzdařilejším životopisným dílům o Bruce Leem!!! Vezmu-li v potaz, že legendárního Leea napodobit prostě nelze, ubírám pátou hvězdu za minimální výtky,týkající se klasických Leeových gest (např výzva k boji), které ve filmu chybí! ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že s Brucem Lee jsem neviděl ani jeden film, takže vůbec nevím, co všechno svýma údama dovede - ale jelikož se o něm říká, že je to legenda, tak asi hodně, možná že ještě víc ;) Určitě výborný nápad, natočit takové "menší" ohlédnutí za takovou velkou osobností. Ze všeho nejdřív ale musím zprznit český dabing, který si zase vybral hodně slabou chvilku - zvlášť v kombinaci s těma původníma Leeho "skřekama" to zní děsně. Vůbec nemám ponětí o tom, jaký vedl život, ale nepochybuji o tom, že si scénáristé příběh aspoň trochu přikrášlili, což mi zas tak nevadí, když většina bude pravdivá - aspoň je to zajímavější.. ale na druhou stranu zase - kdo by točil film o nudné osobnosti, že ;) Jeho život je zmapován docela solidně - mládí není zase tak důležité, ale jakmile se dostává do Ameriky, tak se děj přibrzdí a začíná nová a zajímavější etapa jeho života. Akční scény se docela povedly - ještě tomu ale přecejen něco chybělo - a i úplného neznalce, jako jsem já, to dokáže připoutat k obrazovce. Akorát se mě nelíbilo, jak rychle to skončilo, protože to se mohlo ještě aspoň o těch deset - patnáct minut rozvinout, místo té snůšky keců, která to nahradila.... 7/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Ve snímku má malou roli zpěvačky Shannon Lee, dcera Bruce Leeho, jemuž byl snímek věnován. (Rominator)
  • Herec Jason Scott Lee byl režisérovi tohoto snímku doporučen jiným známým režisérem a to Michaelem Mannem, u kterého předtím Jason neuspěl v castingu roku 1991 na film Poslední Mohykán. (Lynette)
  • Příprava na roli Bruce Leeho byla tak tvrdá a náročná, že jeho představitel Jason Scott Lee se po natočení filmu přiznal, že chtěl z projektu předčasně odstoupit. (Lynette)

Reklama

Reklama